dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.4
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63074.87$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Yıl sonunda 200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Deprem bölgelerinde şu ana kadar 46 bin civarında konutu teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yıl sonunda inşallah 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız” dedi.

Vali Yazıcı: Tüm şehitleri rahmetle ve minnetle yad ediyoruz!

Malatya’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi. Vali Yazıcı, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitleri rahmetle ve minnetle yad ettiklerini ifade ederek, “Çanakkale geçilmezi bütün dünyaya öğreten başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de 'Çanakkale geçilmezi yazan Türk ordusuna, Türk milletine şükranlarımızı, minnetimizi bir kere daha dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

Malatya'dan İstanbul'a Umut Işığı

Malatya'nın derin tarihi dokusunu ve zengin kültürel mirasını İstanbul'un kalbine taşıyan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, CHP'nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak sahneye çıkıyor. Anadolu'nun bağrından kopan bu dinamik aday, Bakırköy'ün sosyal ve ekonomik hayatına ivme kazandıracak projeleriyle göz dolduruyor.

Malatyalı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'nin geleceği için aday!

Malatya'nın yetiştirdiği değerli siyasetçi Aziz Yeniay, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak sahne alıyor. Yeniay, köklü değerleri ve yenilikçi bakış açısını Küçükçekmece'nin gelişimine aktarmak istiyor.

İlhan Geçit, Esnaflarla Buluşmada Yorulmadı: Gayret ve Samimiyetle Seçim Rüzgarı Estiriyor

Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir çaba sarf ediyor. Geçit'in, esnaflarla gerçekleştirdiği buluşmalar, gayret ve samimiyetle dolu bir atmosferde geçiyor. 

Er: Bu seçimde de rekor bir oyla desteğin verileceğine inanıyorum!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesini ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Çelebi ile Sürgü’de esnafları ziyaret eden Sami Er, vatandaşların talep ve sorunlarını da dinleyerek göreve geldiklerinde yapacakları projelerden bahsetti. Doğanşehir’in her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakına büyük destek verdiğini dile getiren Er, bu seçimde de rekor bir oyla bu desteğin verileceğine inandığını ifade etti.

Pütürge'de Seçim Sürprizi: Mikail Sülük Fırtınası Yaklaşıyor!

Pütürge seçimlerine kısa bir süre kala, yerel siyaset sahnesinde dikkat çekici bir isim öne çıkıyor: Mikail Sülük… Malatya Temel Gazetesi yazarı Murat Çetin'in analizine göre, Sülük, bölgede fark oluşturacak  bir aday profilinde.

Milletvekili Tüfenkci, Ağbaba’yı sert sözlerle eleştirdi: “Bu seçim bir zihniyet seçimi”

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bu seçimlerin sadece yerel seçim olmadığını aynı zamanda bir zihniyet seçimi olduğunu söyledi. “Terörle iş birliği içinde olanları mı yoksa milletle iş birliği yapanları mı yerelde iktidar yapacaksınız?” diye soran Tüfenkci, isim vermeden CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba’yı sert sözlerle eleştirdi.

Bayram Taşkın, kentte karşılaştığı sorunları sıraladı! Otobüs seferleri, internet, doğal gaz, altyapı...

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, "Otobüs seferlerinde depremden dolayı biraz aksama oldu. İnternet konusunda şehirdeki bu alt yapının harabiyetinden kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Mahallelerde internet sorunu var. Onun dışında doğal gaz, kanalizasyon altyapıdaki arızalardan kaynaklı sıkıntılarla karşılaşıyorum. Hemen müdahale ediyoruz, yerinde çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Malatya'da konteyner kentlerde artan hırsızlık olayları alarma geçirdi

Malatya'nın konteyner kent bölgelerinde yaşanan hırsızlık olayları, kent yönetimine güvenlik önlemlerini artırma çağrısında bulunuyor. Bisiklet ve konteyner hırsızlıklarının artışı, bu alanlarda yaşayan vatandaşların huzurunu kaçırıyor.

Depremzedelerin kaldığı konteynerde yangın!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan konteyner kentte henüz bilenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaralananın olmadığı yangında konteyner kullanılmaz hale geldi. Olay, öğle saatlerinde Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi’nde meydana geldi.

Bakan Özhaseki: Tek çare kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm her babayiğidin harcı olmadığını söyledi.

Sadıkoğlu, Malatya'da, Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını talep etti

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen belirsizliklerin devam ettiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İş dünyası olarak Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’da talebi not alarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ileteceğini söyledi.

Annesinin cenazesini enkazdan elleriyle çıkardı, şimdi üretime devam ediyor!

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yaşayan büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ahmet Menge’nin evi ve ağılları depremde yıkılırken, 80 yaşındaki annesi ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Annesinin cenazesini enkazdan elleriyle çıkaran Menge, eşi ve yakınlarıyla yaşam alanlarını terk etmeyerek üretime devam ediyor.

Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!

Deprem bölgesinde görev yapan, kendileri de depremzede olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına uygun çalışma ortamı ve güvenli bina sağlanamamasına rağmen, performanstan sorumlu tutulmasına Birlik ve Dayanışma Sendikası tepki gösterdi. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya için insani, vicdani ve çalışan hakları açısından çözüm sunuluncaya kadar sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

LGS başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular 29 Mart'a kadar sürecek. 

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 15 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Çeyrek altın 3 bin 750 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 250 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!