dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2474.8
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65831.29$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Ramazan'da Yürekleri Birleştiren Yardım: MİAD'dan Alışveriş Kartıyla Sıcak Bir Dokunuş

Gazeteci-Yazar Murat Çetin’in kaleme aldığı “Ramazan'da Yürekleri Birleştiren Yardım: MİAD'dan Alışveriş Kartıyla Sıcak Bir Dokunuş” başlıklı yazı, merakla takip ediliyor. 

Bilal Yıldırım'ın Ramazan'daki Türkü Bar Ziyareti Gündemi Sarsıyor

Malatya Time gazetesi imtiyaz sahibi Murat Çetin, Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım'ın Ramazan ayının ilk gününde gerçekleştirdiği Türkü Bar ziyaretini köşesinde eleştirel bir bakış açısıyla irdeledi.

Malatya'da deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. 30 bin 723 vatandaş daha evlerine kavuştu. 2024 yılı sonuna kadar hedef 200 bin konuta ulaşmak.

Malatya, bin 700 konutla diğer illerin gerisinde kaldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine Canlı Bağlantı ile katıldı. Malatya’da 858’i konut 842’si köy evi olmak üzere bin 700 konut teslim edildi. Teslim edilen konutlara bakılınca Malatya; Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in gerisinde kaldı.

Depremzedelerin Yeni Yuvada Yeni Umut Günü: Bakan Ersoy Malatya’da

Malatya Valiliği, bir dizi etkinlik için şehre teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u resmi bir törenle karşıladı. Vali Ersin Yazıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret, deprem konutları kura çekimi ve teslim töreni öncesindeki önemli bir buluşmayı temsil ediyor.

Bakan Bak’tan Malatya’ya Moralin Adresi: Transfer Yasağının Kalkışı ve Stadyum Yenilenmesi

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak, deprem sonrasında hasar gören Yeni Malatya Stadyumu'nu ziyaret etti. Stadyumdaki incelemeler sonucunda, mevcut eksikliklerin kısa sürede giderileceği taahhüt edildi.

Yeniden Refah Partisi'nin Malatya Adayı Yıldırım'dan Rant Eleştirisi

Malatya'da Rant Tartışması Alevleniyor. Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, yerel seçimler öncesinde şehirdeki rezerv alanlarına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, "Rezerv alanları ile Malatya'yı parsellemişler. Bizim gelmemizi, rantları gidecek diye istemiyorlar." şeklinde konuştu.

Malatya Valiliği'nden "Aşevi Kapatılma" İddialarına Tokat Gibi Cevap

Saadet Partisi'nin İddiaları Çürütüldü. Malatya Valiliği, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun aşevi ile ilgili iddialarını kesin bir dille yalanladı. Valilik, Karamollaoğlu'nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunun yanıltıldığını açıkladı.

AK Parti Heyetinden Akçadağ Hartut Mahallesi'ne Önemli Ziyaret

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hasan Ulutaş ve parti teşkilatı üyeleri ile birlikte Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Hartut Mahallesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Mahalle sakinleri ile buluşan heyet, bölge halkının talep ve önerilerini dinleyerek, geliştirilmesi planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Sami Er: Birçok yatırım ve projeyi Malatya’ya kazandıracağız!

31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kalırken, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim ziyaretlerini sürdürüyor. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi ve MAŞTİ’de bulunan esnafları tek tek ziyaret eden AK Parti Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er, burada sorun ve talepleri dinledi. Er, merkezi hükümet ve kamu kurumları ile uyum içerisinde çalışarak birçok yatırım ve projeyi Malatya’ya kazandıracaklarının altını çizdi.

Prof. Dr. İlhan Geçit: Gözene’nin sorunlarına özel eğileceğiz!

Gözene mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinlemek için düzenlenen mahalle toplantısında konuşan AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, birincil önceliklerinin Malatya’yı ayağa kaldırmak olduğuna vurgu yaparak, bu bölgenin birçok sorununun olduğunu ve bu sorunlara özel olarak eğileceğini ifade etti.

Malatya'da deprem! Güne depremle uyandık

Malatya'da 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Adana’nın kuzeyindeki fay zonları Malatya'yı mı etkiliyor? Prof. Dr. Şükrü Ersoy yanıtladı

Türkiye'nin önemli deprem uzmanlarından Prof. Dr. Şükrü Ersoy katıldığı bir canlı yayında, ülkedeki deprem tehlikesinin çoğunlukla Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndan kaynaklandığını belirtti. Ersoy: "Gerilim transfer olur. Mesela Malatya’da, Adana’nın kuzeyindeki fay zonlarında olabilir. Süre veremeyiz ama teknik olarak buralar enerjinin transfer olduğu yerler" dedi.

Doğanşehir'de feci kaza: 8 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde tekeri patlayan otomobil şarampole uçtu. Kazada 8 kişi yaralandı.

Malatya’da horoz dövüştüren 11 kişiye ceza yağdı!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde horoz dövüştürdüğü ve kumar oynadıkları belirlenen 11 kişiye 72 bin 257 lira ceza uygulandı.

Seni Alam da Patiğe Gidek Kayısı Çiçeğim: Malatya'da Bir Düğün Efsanesi

Gelenek ve Modernliğin Buluştuğu An! Esra ve Cemil'in mutluluğu, Malatya'nın kayısı bahçelerini andıran bir gelin arabasının mesajıyla kentin sokaklarında yankılanıyor. Gelin arabasının arkasındaki sevimli mesaj, hem geleneğe saygının hem de modern düğün kutlamalarının bir simgesi olarak dikkat çekiyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 4 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar

 Gram altın, 2.244 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın, 3.784 liradan el değiştirdi.

Hava nasıl olacak? 

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!