dore okulları
Malatya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10218.58
  • BTC
    61147.416$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Münasebetsiz Mehmet Efendiden Veli Ağbaba’ya: Malatya’nın Deprem Yaraları ve Bir Mülakat İronisi!

Gazeteci-Yazar Murat Çetin’in kaleme aldığı, “Münasebetsiz Mehmet Efendiden Veli Ağbaba’ya: Malatya’nın Deprem Yaraları ve Bir Mülakat İronisi!” başlıklı yazı, merakla takip ediliyor. 

Veli Ağbaba'nın Umut Tacirliği: Gerçekçi Çözümler mi, Seçim Stratejisi mi?

CHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'nın seçim kampanyasında dile getirdiği mülakat sisteminin kaldırılacağı vaadi, siyasi kulislerde "umut tacirliği" olarak değerlendiriliyor. Yıllardır parlamentoda olan bir politikacının, yerel seçimlerde genel siyasete ait bir sorunu çözme vaadinde bulunması, eleştirel bakışları üzerine çekiyor.

Malatya Siyasetinde Yeni Dönem: Yıldırım ve Ağbaba Arasında İttifak Oyunları

Malatya'nın siyasi sahnesi, yerel seçimler öncesinde farklı partilerin stratejileri, ittifakları ve özellikle Yeniden Refah Partisi ile CHP arasındaki ilişkiler üzerinden şekillenmekte. Yeniden Refah Partisi'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilal Yıldırım'ın, AK Parti'nin oylarını alarak CHP'nin siyasi avantaj elde etmesine nasıl bir yol açtığı, şehrin politik atmosferinde tartışılan konular arasında yer alıyor.

Prof. Dr. İlhan Geçit, sorunları 2 yılda çözmeye kararlı!

31 Mart seçimlerine sayıl günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Çukurdere Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, “6 Şubat depremine ilişkin Malatya’daki tüm olumsuz sonuçları 2 yılda ortadan kaldıracağız. Bu iddialı bir söz ve biz bu sözü tutacağız” dedi.

Malatya'nın Değerli İş İnsanı Mustafa Başdemir Vefat Etti

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve sevilen iş insanı Mustafa Başdemir, hayata veda etti. Kendisi, aynı zamanda bilinen hayırseverliği ve topluma katkılarıyla tanınan Adnan Başdemir'in ağabeyiydi.

Sami Er: “Geldiğimiz gün Allah'ın izniyle işe başlayacağız”

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ile Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, Battalgazi ilçesine bağlı Başharık Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Malatya'da Suç Oranlarının Hızla Artışı: İbrahim Gezer'den Çarpıcı Açıklamalar

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, şehrin suç oranlarındaki artışa dikkat çekti. Gezer'in ifadelerine göre, son 10 yılda Malatya'da suç oranları beş kat artış gösterdi. Deprem felaketinin ardından şehirde yaşanan sosyal ve ekonomik zorluklar, bu durumun daha da ağırlaşmasına neden oluyor.

Malatya'da Asayiş Berkemal: Emniyetten Hırsızlıkla Mücadelede Büyük Başarı

Malatya'da son dönemde emniyet güçlerinin suçla mücadelede kaydettiği başarılar gözlerden kaçmıyor. Valilik tarafından paylaşılan verilere göre, kentte hırsızlık olaylarına yönelik düzenlenen operasyonlar dikkat çekici sonuçlar verdi.

Malatya'nın Çığlığı Karikatürde: Veli Ağbaba'nın Mülakat Monologu

Malatya'nın yaşadığı deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlarının ihtiyaçlarına dikkat çekmek yerine, mülakat sistemini tartışmayı tercih eden Veli Ağbaba, Kasım Özkan'ın çizgisiyle ele alınıyor. Karikatür, Malatyalıların acil sorunlarına karşı duyarsız kalındığını ve münasebetsiz zamanlamayı vurguluyor.

Malatya'da, Ramazan ayında zimem geleneği sürüyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara destek olmak amacıyla her Ramazan ayında gerçekleştirdiği zimem geleneği ile vatandaşların bakkal borçlarını ödüyor.

Bayram Taşkın: Başka illere göç eden 40 bin vatandaş geri dönecek!

Malatya’nın çarşısının da hızla ayağa kalkması için çalışmaların hızla sürdüğünü ve yılbaşından sonra peyderpey esnafların yeni işyerlerine taşınacağını ifade eden Taşkın, özellikle Battalgazi’de deprem sonrası başka illere göç eden 40 bin vatandaşın da Malatya’nın yeniden ayağa kalkması ile geri döneceklerini söyledi.

Malatya'da Deprem Tedirginliği: Doğanşehir 2.1'le Sarsıldı!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, bugün yerel saatle 13:40'ta meydana gelen 2.1 büyüklüğündeki depremle hafif bir sarsıntı yaşadı. Derinliği 9.7 kilometre olarak ölçülen deprem, bölgedeki vatandaşlar tarafından hissedildi ve sosyal medyada hızla gündem oldu.

Malatya’da “dur” ihtarına uymayan araç kaza yaptı

Malatya’da, “dur” ihtarına uymayarak polisten kaçan sürücünün kullandığı kamyonet ağaca çarptı. Kaza sonrası sürücü ile beraberindeki şahıs aracı bırakarak kaçtı.

Emekli bayram ikramiyesi 2024 yatış tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ödenme tarihlerini açıkladı.

Malatya’da torbacı operasyonu: 2 tutuklama

Malatya’da torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayıda uyuşturucu hap ile silahın ele geçirildiği operasyonlar sonucunda 2 zanlı tutuklandı.

Malatya'da kaçakçılık olayları önleniyor!

Malatya’da, 300 bin adet sahte bandrollü makaron ele geçirildi. Olayda 1 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Uzmanlar uyarıyor: Sosyal medya araçlarının yetiştirmiş olduğu bir nesil ile karşılaşabiliriz

İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Arif Aydın, “Yerli ve milli bir nesil oluşturmak için kendi kültür ve adetlerimize uygun geleceğimizi emanet edeceğimiz bir nesli kendimiz yetiştirmeliyiz sosyal medya değil “ dedi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Gram altın fiyatı, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle 2250 liraya kadar çıkarken; 0,72 yükselişle 2241 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 760 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 290 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!