dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2421.9
  • BIST
    10269.93
  • BTC
    61811.6$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Ankara'dan Malatya'ya "Tweetlemece" Köprüsü: Sözler Havada Uçuşurken, Enkaz Yerde Kalmış!

Gazeteci-Yazar Murat Çetin’in “Ankara'dan Malatya'ya "Tweetlemece" Köprüsü: Sözler Havada Uçuşurken, Enkaz Yerde Kalmış!” başlıklı azısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Ziya KESRİKLİOĞLU / Büyük Malatya Camii Nereye Yapılmalı?

Yazarlarımızdan Ziya KESRİKLİOĞLU, Malatya’nın temel sorunlarından birine dikkat çekti. Büyük Malatya Camii Nereye Yapılmalı? Diye soran KESRİKLİOĞLU’nun önerileri ilgi gördü. 

Ebuzer AYDIN / Seçim ve İstanbul'da El Değiştirecek İki İlçe...

Malatya Time Yazarlarından Ebuzer AYDIN’ın “Seçim ve İstanbul'da El Değiştirecek İki İlçe...”  başlıklı yazısı, merakla takip ediliyor. 

CHP Adayı Ağbaba Yolunda, Yeniden Refah Partisi'nden Milli Görüş İhaneti mi?

Malatya'da siyasi kulislerde dolaşan son dedikodulara göre, Yeniden Refah Partisi'nin hareketleri, Milli Görüş çizgisinden sapma olarak görülüyor. İddialar, partinin, CHP adayı Veli Ağbaba'nın lehine bir zemin hazırladığı yönünde.

Ankara'dan Malatya'ya Uzanan "Görünmez" Köprü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Malatya'ya destek konusunda sıfır maliyetli bir söz verdi. Belediye meclisi, kozmik enerjilerin yardımıyla deprem sonrası Malatya'ya enerji transferi yapılması için sınırsız harcama yetkisi verildiğini açıkladı. Bu, Yavaş'ın Malatya'yı ayağa kaldırma planının bir parçası - tabii ki sadece ruhen.

Malatya'da, 17’nci kattan düşen Ümit Sığırcı, vefat etti!

Malatya’da, bir iş merkezinin 17’nci katından düşen Ümit Sığırcı (56) hayatını kaybetti. Olay, 10.20 sıralarında Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi’nde meydana geldi.

Malatya’da 1 yıl içinde 776 adet yatırım projesi hayata geçirildi

Asrın felaketinin etkilediği şehirlerden biri olan Malatya’da 1 yıl içinde 776 adet yatırım projesi hayata geçirildi. Eğitimden sağlığa, alt yapıdan tarıma, ulaşımdan toplu konutlara kadar her alanda hayata geçirilen projeler ile Malatya yeniden inşa ediliyor.Malatya’da hayata geçirilen projeler ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapılan yatırımların 540 tanesinin kamu ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından 236 tanesinin ise belediyeler tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Malatya'nın Siyasi Halayında Anketlerin Fantezi Dansı

Ah, Malatya! Harput'un melodileri gibi çınlayan politik arenada, Ser-Ar Araştırma'nın paylaştığı renkli tablo, göz kamaştırıcı bir mozaik sunuyor; ancak, Malatya'nın oylama sandıklarının hâlâ bir sırrını koruduğunu da gözler önüne seriyor.

Fay Hattında Endişe: Muğla ve Adana'dan Sonra Malatya'da da Gerilim Yüksek

Deprem faaliyetleri ülke genelinde hissediliyor. Türkiye'nin deprem haritasında yeni bir gerilim dönemi başlıyor. Ünlü sismolog Prof. Dr. Naci Görür'ün raporlarına göre, son dönemde meydana gelen sismik aktiviteler, Acıpayam ve Savrun fay hatları etrafında artan gerilimi gözler önüne seriyor.

Sami Er’e hemşerilerinden tam destek!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Arapgir ilçesini ziyaret etti. Burada esnaflar ve bazı mahalleleri dolaşan Sami Er’e hemşerilerinden tam destek geldi.

Saygın İş Adamı Celal Yenitur Hayatını Kaybetti

Malatya'nın sevilen iş insanlarından, topluma katkılarıyla tanınan Celal Yenitur, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.

Malatya Depremi Sonrası Sami Er'e Soruluyor: "Neredeydin?"

Malatya'nın soğuk kış gününde yaşanan depremin yankıları sürerken, vatandaşlar AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er'e ulaşamamanın hayal kırıklığını dile getiriyor. Pankartlı mesajlar, Er'in bu kritik zamanda neden şehirde olmadığına dair soruları gündeme taşıyor.

Pütürgeli Hemşerimiz Hasan Fehmi Oguz Hakverdi'nin Vefatı

Pütürgeli hemşerimiz, Saadet Hakverdi'nin oğlu, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Fehmi Oguz Hakverdi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhumun cenazesi 26 Mart 2024 tarihinde Malatya Şehir Kabristanlığı'na defnedilecektir.

Malatya Gelincik Tepesi'ndeki Elektrik Aboneliği Bekleyişi: 2500 Vatandaşın Çağrısı

Malatya Gelincik Tepe'de, abonelik işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle elektrik bağlanamayan 2500 vatandaş, yetkililere sesleniyor. AFAD'ın kontrolü için akşama dek bekleyiş sürüyor.

Milletvekili Babacan'dan Ağbaba'ya: Biz senin YPG'lilerle nasıl ilişki içinde olduğunu biliriz!

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba’yı eleştiren AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan: "Farkında mısınız Veli Ağbaba CHP ismini kullanmıyor. Şu anda CHP’yi unutturuyor. Kendisinin nereye ait olduğunu unutturuyor. Biz senin YPG'lilerle nasıl ilişki içinde olduğunu biliriz" dedi.

Malatya'da Baharın Müjdecisi Güneş Yüzünü Gösteriyor!

Güneşin altın ışıkları Malatya semalarında parlamaya başladı! Meteoroloji 13. Bölge'nin son hava durumu tahminlerine göre, Malatya ve Tunceli'nin bahar havası yüzleri güldürecek.

Depremzede hekimlere maaş kesintisi: Rencide olmaktayız!

Malatya’da görev yapan Hekimsen öncülüğündeki çeşitli sendika üyesi aile hekimleri yaptıkları ortak açıklama ile deprem bölgelerindeki illerde aile hekimliği sistemindeki ücret hesaplanmasının her birimin 4 bin nüfus baz alınarak uygulanmasını istedi. Aile Hekimi Dr. Fuat Zengin: "Bazı aile hekimleri şubat ayında aldığı maaşın yarısını mart ayında kaybetti, bazı hemşire arkadaşlarımız bu ay asgari ücret civarında maaşlar aldı, bunları dile getirirken inanın biz bile rencide olmaktayız" dedi.

Malatya'da Düzensiz Göçmen Denetimi: Mobil Göç Noktası İş Başında

Malatya'da düzensiz göçmen tespiti amacıyla konuşlandırılan Mobil Göç Noktası, aralık ayından itibaren etkin bir sorgulama süreci yürütüyor.

16 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü polisten kaçamadı!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 16 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü Battalgazi Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri ekipleri aranan kişilere yönelik çalışma yaptı.

Seçim haftasında, Dolar, yeniden 32 TL’nin üstünde...

Piyasalar seçime kilitlenirken, dolar yeniden 32 TL'nin üstüne çıktı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 9 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Bir önceki kapanışı 2 bin 243 TL'den yapan gram altın bugün 2 bin 273 TL'ye kadar yükseldi. Çeyrek altın ise 3 bin 668 TL'den kapanış yaparken; şu anda 3 bin 716 TL'den alıcı buluyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!