dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62869.211$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden ön çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Sami Er'e Karşı Kirli Oyunlar: Malatya'nın Seçim Mücadelesinde Gerçekler ve İftiralar!

Gazeteci-Yazar Murat Çetin’in “Sami Er'e Karşı Kirli Oyunlar: Malatya'nın Seçim Mücadelesinde Gerçekler ve İftiralar!” başlıklı yazısı, merakla takip ediliyor. 

Hüseyin ŞAHVERDİ / Malatya'nın Deprem Yaraları ve Lafla Peynir Gemisi Yürüten Başkan!

Yazarlarımızdan Hüseyin ŞAHVERDİ’nin “Malatya'nın Deprem Yaraları ve Lafla Peynir Gemisi Yürüten Başkan!” başlıklı yazısı, ilgiyle okundu. 

Kale'nin Geleceği İçin Yenilikçi Adımlar: Cemal Akdemir ile Yeniden Refah Yolunda

Anadolu'nun kadim topraklarından yükselen bir medeniyet ışığı gibi, Kale ilçemiz, şimdi de Yeniden Refah Partisi'nin öncülüğünde, Cemal Akdemir ile birlik ve beraberlik içerisinde yenilikçi bir dönüşüme hazırlanıyor. 

Malatya'da Yeniden Refah Partisinden İstifa Dalgası Beklentisi

Malatya'nın politik gündemi, Yeniden Refah Partisi'ndeki olası istifa haberleriyle çalkalanıyor. Kocaeli'nin ardından benzer senaryoların Malatya'da da yaşanabileceği iddiaları, siyasi kulislerdeki dedikoduları alevlendiriyor.

Bir Vekilden Fazlası: Telefonu Her Daim Açık, Halkın Yanında Bülent Tüfenkci

Güneşli bir günde, Malatya'nın samimi atmosferinde, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, vatandaşlarla iç içe, topraktan sofraya uzanan emeğin değerini paylaşıyor. Elinde yeşilliklerle, yüreğinde memleket sevdası; Tüfenkci, her zaman vatandaşın yanında olmanın ne demek olduğunu gösteriyor.

Malatya'da Deprem Sonrası İklimlendirme Çilesi: Vatandaşın Çığlığı

Malatya'nın depremle sarsılan sokaklarında, vatandaşların yaşam mücadelesi bir yana, iklimlendirme sorunları da can yakmaya devam ediyor. Kombi tamiri ve yüksek maliyetler, zaten zor günler geçiren Malatyalıların yükünü daha da ağırlaştırıyor.

Malatya'da, 40 yıllık berberin ekmek teknesi konteyner oldu!

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan 40 yıllık berber Coşkun Alataş, konteynerde mesleğini sürdürüyor. Alataş gelecek için umutlu olduğunu söyledi.

İbrahim Gezer Feryadı: "Malatya'nın Unutulmuş Yaraları Kanıyor"

Gezer: "Malatya Kendi Haline Terk Edildi" Bağımsız Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Gezer, kentin karşı karşıya kaldığı ihmal ve ilgisizlik iddiaları etrafında kamuoyunun dikkatini çekiyor. Gezer'in ifadelerine göre, depremin yıkıcı etkileri 14 ay geçmesine rağmen hala giderilememiş ve pek çok bölge kaderine terk edilmiş durumda.

Malatya'nın Yaraları Sarılamıyor: Depremin İzleri Her Köşede

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları, Malatya'da hâlâ taze. Ağır hasar gören evlerin içi, depremin hemen ardından çekilmiş görüntülerle hüzünlü birer tarih şahidi gibi duruyor.

Mikail Sülük'ün Vizyonu ve Aynası: Pütürge'nin Dönüşümü

Pütürge, Mikail Sülük'ün liderliğinde, bir dönüşüm hikayesinin merkez sahnesine adım attı. İş dünyasında edindiği başarıları ve tecrübeleri, belediye başkanı olarak Pütürge'nin hizmetine sunan Sülük, "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" felsefesini yaşamın her alanına yansıttı.

İstanbul'da Malatyalılar İftarında Buluştu: Başkan Çebi ve Hemşerileri İftarda Bir Araya Geldi

İstanbul Malatya Avrupa Yakası Dernekler Federasyonu, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde, iftar programı düzenleyerek Malatyalıları ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'yi bir araya getirdi. Kültürel bağlarını pekiştiren Malatyalı hemşeriler, iftar sofrasında buluştu.

Malatya çarşı projesinde inşaatlar yükseliyor!

Deprem bölgesi Malatya’da yapımına başlanılan çarşı projesinde inşaatlar yükseliyor. Çalışmaları yerinde İnceleyen AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, 1 yıl içinde çarşının tamamlanacağını ve ticaretin canlanacağını söyledi.

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, şimdiden zaferini kutladı!

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Taşkın, 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza moral ve motivasyon manasında en yüksek oranda destek verileceğini belirterek; " Şimdiden 31 Mart zaferi hayırlı olsun" dedi.

Geçit: Kentimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız

İstişarenin önemine vurgu yapan AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının kent yönetiminin karar alma süreçlerine dahil olmasının, o kentin daha yaşanılabilir bir kent olmasını sağlayacağını belirterek, “31 Mart Yerel seçimlerinde göreve gelmemiz durumunda, 6 Şubat depremlerinde her bakımdan ağır hasar alan Malatya’yı bu kentin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte ayağa kaldıracağız" dedi.

Deprem Bölgesi Malatya'da kaçakçılık olayları önleniyor!

Malatya’da, 30 bin adet sahte bandrollü makaron ile 9 litre kaçak alkol ele geçirildi. Olayda 2 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Kayseri-Malatya Karayolu Gürün ilçesi çıkışında feci kaza! 1 ölü, 4 yaralı

Sivas’ın Gürün ilçesinde yan yatan tırın dorsesinde bulunan alçıpanlar otomobilin üzerine devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Malatya'da Yürekleri Ağıza Getiren Deprem!

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem, yerin 8.37 kilometre derinliğinde gerçekleşerek halk arasında endişeye sebep oldu. Neyse ki ilk belirlemelere göre, herhangi bir can kaybı veya yaralanma rapor edilmedi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne de yüzde 0,2 yükselişle başlamasının ardından 2 bin 259 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 4 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 130 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 16 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!