dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62940.387$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Malatya’daki TOKİ Kısıtlılığı: Sami Er’in Açıklamalarıyla

Gazeteci-Yazar Murat Çetin'in kaleme aldığı Malatya’daki TOKİ Kısıtlılığı: Sami Er’in Açıklamalarıyla başlıklı yazı, Malatya'da konuşulan bir konuya daha ışık tuttu. Çetin'in yazısı ilgiyle takip ediliyor. 

Ebuzer AYDIN / Sami Er'e Oy Vermeyin!..

Yazarlarımızdan Ebuzer Aydın'ın, güzel bir ironi örneği olan "Sami Er'e Oy Vermeyin!.." başlıklı yazısı, ilgilileri tarafından merakla okunuyor. 

Alişan HAYIRLI / Bir akademisyenin 36 yıllık Malatya hikâyesi

Gezi Yazarımız Alişan Hayırlı, bu hafta İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk'u anlattı. Kavruk'un hayat hikâyesi okurlarını duygulandırdı. 

Atilla KANTARCI / Facıt!

Yazarlarımızdan Atilla Kantarcı, bu hafta yine okurlarını nostaljik bir yolculuğa çıkardı. Söz konusu yazı geniş bir kitleye ulaştı.

Malatya’da Yeniden Refah’tan AK Parti’ye Geçiş Dalgası Bekleniyor

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi kulislerde hareketlilik devam ediyor. Özellikle Yeniden Refah Partisi’nde yaşanan son dönem istifalar ve AK Parti’ye katılımlar dikkat çekiyor. Ankara ve Şanlıurfa’da yaşanan toplu geçişlerin ardından, benzer bir dalganın Malatya’da da yaşanması bekleniyor.

Malatya’nın Yeniden Doğuşu: Sami Er’den Umut Veren Sözler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır yıkıma uğrayan Malatya’nın yeniden inşası konusunda, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, umut dolu açıklamalarda bulundu.

Ağbaba'nın Hayal Dünyasındaki Başkanlık: Malatya'da Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Malatya siyaset sahnesinde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba’nın iddialı tutumu, bölgedeki mevcut siyasi dengeler göz önünde bulundurulduğunda, bir hayalperestlik olarak değerlendiriliyor.

Suat Pamukçu’dan Çarpıcı İddialar: “Malatya’da Oylar FETÖ’nün Ekmeğine Yağ Mı Sürüyor?”

Yeniden Refah Partisi’nden istifasını açıklayan Suat Pamukçu'nun Malatya'daki siyasi dengeler hakkında gündeme bomba gibi düşen sözleri, FETÖ iddialarıyla kentteki seçim sonuçlarını sorgulama noktasına getirdi. Pamukçu, YRP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilal Yıldırım'ın aldığı oyların, CHP adayı Veli Ağbaba'nın lehine çalıştığını ve bunun FETÖ’nün işine yaradığını ima etti.

Malatyalı Emekliler İçin Promosyon Müjdesi: Cebinizi Isıtacak Haber!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarındaki emekli promosyonlarına zam yapılacağını açıklamasının ardından, Malatya'daki emekliler için de müjdeli haber geldi. Bankaların promosyon ödemelerindeki bu artış, Malatyalı emeklilerin yüzünü güldürecek.

Bayram Taşkın: "Bu enkazı ancak güçlü bir hükümet ayağa kaldırabilir”

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, “Hükümetin desteği olmadan bu enkazı belediyelerin kendi imkanları kaldırma durumu söz konusu değil” dedi.

Sami ER: Allah aşkına devlet hiçbir zaman milletin malına çöker mi?

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Canlı Hayvan Pazarı ile Şire Pazarındaki esnafı ziyaret etti. Şire Pazarı esnafının sorunlarını bildiğini ifade eden Sami Er: "Allah aşkına devlet hiçbir zaman milletin malına çöker mi kardeşlerim. Böyle bir şey mümkün mü? Devlet bir kere vatandaşın garantörüdür." dedi.

Malatya’da yolcu treninde uyuşturucu çıktı!

Malatya’da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Malatya'da, yabancı uyruklu sahte doktor suçüstü yakalandı!

Malatya’da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı.

Malatya-Elazığ Karayolunda zincirleme kaza!

Malatya’da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında tırın altına giren araçta bulunan bir kişi yaralandı.

Narkoçelik-9’da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nın uyuşturucuyla mücadele konusunda bir süredir sürdürdüğü Narkoçelik operasyonlarının 9'uncusu Emniyet ve Jandarma iş birliği toplamda aralarında Malatya'nın da bulunduğu 53 ilde düzenlendi.

Bakan Özhaseki: "Türkiye'de kırılmamış 500’ün üzerinde fay hattı var, köpek kulübesini dahi sağlam yapmalıyız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şu anda hareketli kırılmamış ne zaman, nerede, hangi saatte, hangi şiddette kırılacağı belli olmayan 500’ün üzerinde fay hattı var bu memlekette. O yüzden ne yaparsak bu gerçekliği bilerek hareket etmek ve yapmak zorundayız. Evlerimizi, iş yerlerimizi, bahçedeki köpek kulübesini dahi öyle yapmak zorundayız" dedi.

Malatya'da, yakalanan FETÖ firarisi tutuklandı

Malatya’da jandarma tarafından yakalanan FETÖ firarisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya’nın Sırları Prof. Dr. Önal’ın Haritalarında! Kaderi Çizen Çalışmalar Ortaya Çıktı

Prof. Dr. Mehmet Önal’ın öncülüğünde ortaya çıkan jeoloji haritaları, Malatya’nın kader çizgilerini deşifre ediyor! Depremle sarsılan toprakların altındaki sırlar, Prof. Dr. Önal’ın çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarken, Malatya’nın geleceği için çarpıcı öngörüler sunuyor.

Down Sendromlu Bilal muhtarlığa soyundu

Tüm Türkiye 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere kilitlenirken, Malatya’da Down Sendromlu Bilal Büyük mahallesinde muhtarlığa aday olarak sahaya çıktı. Resmi olarak aday olamayan Bilal, şimdiden mahallelinin gönüllü muhtarı oldu.

Malatya'da vefat edenler

Malatya’da 7 kişi hayatını kaybetti. 

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, 2 bin 280 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 130 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 140 liradan satılıyor. 

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 17 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!