dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2443.3
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62921.207$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Malatya Müftülüğü’nde Depremzedelere Ayrımcılık

Malatya’da yaşanan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeği, ayrımcılık ve çifte standardın çarpıcı bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalışan depremzedeler, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bahçesine kurulan çadırlarda sıradan ve soğuk bir yemekle oruçlarını açarken, Diyanet yöneticileri, özel davetliler ve iş insanları belediyenin lüks davet salonunda özel menülerle ağırlanıyor.

CHP’yi topa tutan Babacan: Veli Ağbaba, Neden CHP İsmini Kullanmaktan Utanıyor?

Ana muhalefet partisi CHP’yi topa tutan Milletvekili Babacan, “Malatya’da 1978’de Hamido ile CHP’nin defterini dürdük, Malatya’da CHP bir daha yok. CHP Malatya Büyükşehir Adayı Veli Ağbaba, kendi siyasi partisinden neden utanıyor? Niye partisinin ismini ve logosunu kullanmıyor?" dedi.

Prof. Dr. Geçit: Vatandaşlarımızın Cumhur ittifakına güveni tam!

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkıma uğrayan Malatya’da depremin ilk anından itibaren hükümetimizin hızlı bir şekilde organize olup vatandaşlarımızın yaralarını sarması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakına güveninin tam olduğunu söyledi.

“Namus Sözü” Ağbaba: Vatandaşa Vaatlerde Yeni Moda

Namus Sözüyle Siyaset Sahnesinde Yeni Bir Perde: Veli Ağbaba, Seçmen Vaatlerini Şahsiyet Yükümlülüğüne Dönüştürüyor.

Veli Ağbaba’nın Emekli Cenneti Vaadi: Malatya’nın Düşler Şehri Olma Yolunda

"CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'nın, emeklilere yönelik vaatleri ile Malatya'yı 'Emekli Cenneti' yapma sözü, emeklilerin hayatını iyileştirecek mi, yoksa seçim rüzgarıyla uçup gidecek mi? Malatyalılar, sandıkta kararını verecek."

Malatya Yerel Seçim Anketinde Son Durum

Malatya’da gerçekleştirilen yerel seçim anketi, adayların mevcut oy oranlarını gözler önüne serdi. Denge Araştırma’nın 10-15 Mart tarihleri arasında yapmış olduğu ankette 4.306 katılımcının nabzı tutuldu.

Menzil Cemaati’nin Seçim Sırrı Açığa Çıkıyor: Malatya’da Oy Terazisi Kimden Yana?

31 Mart yerel seçimleri kapsamında, Menzil Cemaati’nin merkezinden yapılan açıklamalara dayanarak, Malatya’da Cumhur İttifakı ve özellikle Sami Er’e yönelik bir destek sinyali algılanıyor. Açıkça belirtilmese de, cemaatin geçmiş tutumları ve yayımladığı mesajlar, analistler ve takipçiler tarafından Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er lehine bir yönlendirme olarak yorumlanıyor.

YRP’nin İstanbul Kararı Malatya Kürecik Üssü’ne Bağlı

Hatay’da gerçekleştirilen bir basın toplantısında Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki kararlarının, Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nün durumuna bağlı olduğunu vurgulayan Erbakan, partisinin seçim stratejisini net bir şekilde ortaya koydu.

Pamukçu Uyarıyor! Malatyalılar YRP’ye Oy Vermeden Bir Kez Daha Düşünmeli

Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) ayrılarak AK Parti’ye geçiş yapan Suat Pamukçu, Malatyalı seçmenlere önemli mesajlar verdi. YRP’nin Milli Görüş çizgisinden ve Necmettin Erbakan’ın siyasetinden uzaklaştığını belirten Pamukçu, Malatyalıların oy verirken bir kez daha düşünmeleri gerektiğini vurguladı.

Isırgan Otunun Mucizevi Faydaları: Diyaliz Tedavisine Doğal Çözüm

Doğanın sunduğu mucizevi bitkiler, zaman zaman bilim insanlarını bile şaşırtacak şekilde sağlığımıza katkıda bulunabiliyor. Sağlıklı beslenme ve doğal tedavi yöntemleri konusunda sıkça adından söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de vücudu arındıran ve sağlığa katkılarıyla dikkat çeken ısırgan otunu öneriyor. Isırgan otunun, kanı temizleme ve idrar söktürme özellikleriyle diyaliz tedavisine alternatif olabileceğini vurgulayan Karatay, doğal tedavi yöntemlerine olan ilgiyi bir kez daha canlandırıyor.

Ramazan Ayında Diş Sağlığınızı Korumanın Püf Noktaları

Ramazan ayı, oruç tutanların sağlık rutinlerinde önemli değişiklikler yapmasını gerektiren bir dönemdir. Bu özel dönemde, su tüketiminin azalması ve farklı beslenme alışkanlıkları, diş sağlığı üzerinde bazı olumsuz etkilere yol açabilir. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Eylül Mercan Arslan, Ramazan ayında artabilecek diş sorunlarına karşı alınması gereken önlemleri ve şekersiz sakızın önemini vurguluyor.

Malatya'da, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı

Malatya’da “Kasten Öldürme” suçundan 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı.

Seçimden sonra inşaat sektöründe hareketlilik bekleniyor!

Asrın felaketinde yıkılan illerin başında yer alan Malatya’da inşaat sektörü de 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerin sonucunu bekliyor. Seçim sonrası inşaatlarda ciddi bir artışın yaşanması ile sektörün de canlanması bekleniyor.

1 Nisan’da okullara seçim tatili!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildi.

Mücadeleci Ruhuyla Herkesin Sevgilisi Olan Badem’in Trajik Sonu

Malatya’nın neşe kaynağı, savaşçı ruhlu Badem, kanseri yenme başarısını göstermişken, sosyal medyada yer alan bilgilere göre, bir araba çarpması sonucu hayata gözlerini yumdu. Kentin sevilen dostunun beklenmedik vedası, yürekleri sızlattı.

Öğrencilerden Anlamlı Yardım: Malatya'dan Gazze’ye Ramazan Kolisi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan okullarda başlatılan yardım kampanyası ile toplanan yaklaşık 3,5 milyon TL, Kızılay aracılığı ile İsrail ablukası altındaki Gazze’ye Ramazan kolisi olarak yollanacak.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 6 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

29 Mart Cuma alış fiyatını 2.324 TL'den açan gram altının satış fiyatı ise 2.325 TL olarak vatandaşla buluşuyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 20 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!