dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68266.110$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Ebuzer AYDIN / Bilal Yıldırım ve Yeniden Refah Partisi

Yazarlarımızdan Ebuzer Aydın’ın Bilal Yıldırım ve Yeniden Refah Partisi başlıklı yazısı, merakla takip ediliyor.

Suat GÜLŞEN / Bizim Berber

Malatya Time Yazarlarından Suat Gülşen’in nostaljik yazısı okurlarının beğenisini kazandı.

Malatya Siyasetinde Gri Pasaport Münazarası: Ağbaba’nın Çınar Eleştirilerindeki Beklenmedik Çarkı

Malatya’nın siyasi gündeminde uzun süredir tartışma konusu olan gri pasaport meselesi, Veli Ağbaba’nın eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yönelik suskunluğuyla  yeniden alevlendi. Bu konu, Ağbaba’nın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasıyla birlikte daha da ilgi çekici bir hal aldı.

Malatya’da Siyasi Sürpriz: MHP Tabanı Sami Er Yerine Ağbaba’ya Yöneldi

31 Mart yerel seçimleri, Malatya’da beklenmeyen bir siyasi gelişmeye tanık oldu. Siyasi analistler, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tabanının, parti teşkilatının aksine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Sami Er yerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Veli Ağbaba’yı tercih ettiğini belirtti.

Malatya’da CHP’nin Dönüşüm Hikayesi: Aday Bulamayan Partiden Veli Ağbaba ile Zafere

Büyükşehir Belediye Başkanı adayı bulmakta zorlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Malatya’da beklenmedik bir başarıya imza attı. Bu başarının arkasındaki isim, Veli Ağbaba oldu. Malatya’nın zor günlerinde yanında yer alan ve siyaset üstü bir yaklaşım sergileyen Ağbaba, CHP’nin kaderini değiştirdi.

Ağbaba’dan Seçim Sonrası Değerlendirme: Malatya’da CHP’nin Yansıması ve Mağlubiyetin Ardından

Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/haber/agbabadan-secim-sonrasi-degerlendirme-malatyada-chpnin-yansimasi-ve-maglubiyetin-ardindan-97285

Malatya’da AK Parti’de İç Çekişmeler: Seçim Öncesi Parti İçi Dinamikler

31 Mart 2024’te Malatya’da gerçekleşen yerel seçimler, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) içindeki bazı dikkat çekici hareketlilikleri gözler önüne serdi. Seçim sürecine geç katılan önemli isimler ve kampanya faaliyetlerinde gözükmemeyi tercih eden diğer parti büyükleri, parti içindeki uyum ve birliktelik konusunda soruları beraberinde getirdi.

Malatya’da Yeniden Refah Partisi’nde Sarsıcı Sonuç: Bilal Yıldırım İçin İstifa Zamanı Mı?

Yeniden Refah Partisi’nin Malatya’da aldığı düşük oy oranları ve önemli ilçelerde yaşanan kayıplar, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilal Yıldırım’ın istifa etmesi gerektiği yönünde tartışmaları alevlendiriyor.

CHP Malatya’da 1977’den Bu Yana En Yüksek Oyu Aldı

Malatya'da son yerel seçim sonuçlarında dengeler değişti. CHP Malatya Milletvekili ve Malatya Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, yerel seçimlerde yüzde 37.2 oy alarak partisinin oy oranını 15 puan artırdı. Cumhuriyet Halk Partisi, Malatya'da,1977’den sonra ilk kez birinci parti olarak seçimden çıktı.

Uzmanından İkaz: Malatya’nın İdarecilerine Deprem Çağrısı!

Deprem Uzmanı Dr. Mehmet Önal, Malatya’nın yeni yönetimine acil çağrıda bulunarak, şehri deprem gerçekleri ışığında yönetmek için bilim insanlarıyla iş birliği yapmanın hayati önem taşıdığını vurguluyor. Önal, geçmiş hataların tekrarlanmaması gerektiğini ve proaktif bir yaklaşımın şart olduğunu belirtiyor.

Erkenek Segmenti Yeniden Harekete Geçti: Malatya ve Adıyaman Alarmda!

Malatya ve Adıyaman arasındaki kritik sismik bölge, Erkenek Segmenti’nde 3.7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Uzun bir sessizlik döneminin ardından gelen bu sarsıntı, bölge halkını ve yerel yönetimleri teyakkuza geçirdi. Deprem, uzmanlar tarafından yakından izlenirken, bölgedeki sismik hareketliliğin yeni bir döneme mi işaret ettiği sorusu gündeme geldi.

Malatya'da Alarm: Trafik kazaları kontrolden çıkıyor!

Malatya’da trafik kazalarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Şehir genelinde her gün en az üç ila dört trafik kazası yaşanırken, bu tehlikeli eğilim vatandaşları ve yetkilileri endişeye sevk ediyor.

Malatya’da Toprak Düşündürdü: Kavaklıdere-Pütürge’de Hafif Sarsıntı

Malatya’nın Kavaklıdere-Pütürge bölgesinde, Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre, yerel saat ile 12:00:51’de hafif bir yer sarsıntısı kaydedildi. 3.1 büyüklüğündeki deprem, yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Malatya’nın Büyükşehir Statüsü Tehlikede: Nüfus Düşüşü Endişeleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’nın nüfusu, kritik bir eşiğe geriledi. Resmi rakamlara göre, 790.036 olan nüfus 69.855 kişi azalarak 742.725’e düştü. Bu gelişme, Malatya’nın büyükşehir statüsünü sorgulatan bir kamuoyu tartışmasını da beraberinde getirdi.

Emeklilere Müjde: Bayram İkramiyelerinde Rekor Artış!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri Ramazan bayramı öncesinde hesaplara yatacak. Emekli bayram ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 arttırılarak 3 bin TL'ye çıkarıldı.

55 ilde Narkoçelik-10’da binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'nca aralarında Malatya'nın da bulunduğu 55 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “Narkoçelik-10” operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu madde ile 1 milyon 23 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda 250 sokak satıcısı da yakalandı.

Depremde ağır hasar alan 150 yıllık tarihi çarşı hamamı aslına uygun restore edilecek

Malatya kent merkezinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan 150 yıllık tarihi çarşı hamamı restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Malatya’da depremden etkilenen kültür varlıklarının tespiti için görevlendirilen Harput İç Kale Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, çalışmaların başladığını söyledi.

Sadıkoğlu: “Önümüzdeki dört yıl en önemli gündem depremin yaralarını sarmak olmalı”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimsiz geçecek dört yılın önemine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Önümüzdeki dört yıl hükümetimizin ve seçilen belediye başkanlarının en önemli gündemi deprem bölgesinin ayağa kaldırılması olmalı” dedi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 12 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı, yeni güne ise değer kaybıyla başlamasının ardından yüzde 0,2 azalışla 2 bin 330 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 200 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 340 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 25 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!