dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2461.4
  • BIST
    10298.77
  • BTC
    65662.36$

Günün Özeti

Günün Özeti
Narin

 

Malatya Sağlık Krizi: İnönü ve Malatya Hastaneleri Doktor Göçüyle Sarsılıyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, doktor göçü ile karşı karşıya kalarak sağlık hizmetlerinde zorluklar yaşıyor.

Pütürge Çarşısında Bayram Bereketi: Şehirden Dönenlerle Esnafın Yüzü Güldü

Bayram arifesinde Pütürge çarşısında hareketlilik baş gösterdi. İstanbul ve diğer büyük şehirlerden gelen Pütürgeliler, yerel esnafa alışverişleriyle can suyu oldu. Bayram hazırlıklarının getirdiği ekonomik canlanma, Pütürge esnafının yüzünü güldürdü.

Malatya’da Yaşam Maliyeti Krizi: Emlak ve Esnaf Fiyatları Nedeniyle Göç Artıyor

Malatya’da emlak sektöründe ve esnaflıkta görülen fiyat artışları, kentin nitelikli bireylerini başka şehirlere taşınmaya itiyor.

Malatya’yı Bekleyen Tehlike: Bahar Karları ve Kayısı Üretimi Üzerindeki Olumsuz Etkiler

Malatya’nın Darende, Pütürge ve Kubbe Dağı gibi bölgelerinde yaşanan ani kar yağışları, bölgenin ekonomik temel taşlarından biri olan kayısı üretimini tehdit ediyor.

Malatya’da Deprem Enkazı İçin Büyük Adım: İhale Süreci Başlıyor

Malatya Valiliği, 6 Şubat depremlerinin izlerini silmek için kolları sıvadı. Doğanşehir, Akçadağ ve Kale’deki enkazların ıslahı için 37,9 milyon TL’lik ihale duyuruldu.

Malatya’da Yaşam Maliyeti Sıkıntısı: Vatandaşın Cüzdanı Zor Durumda

Kombi sökümünden ev taşımaya, basit su arızasına kadar Malatya’da hizmet fiyatlarının yükselmesi vatandaşları mağdur ediyor.

Yolcu Otobüsünün Emanet Bölümünden Uyuşturucu Çıktı

Malatya’da bir yolcu otobüsünde 29 kilo 860 gram skunk ele geçirildi.

71 ilde silah kaçakçılarına ’Mercek’!

Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen “Mercek-16” operasyonlarında 959 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 912 silah ele geçirildi.

Bayramda tatlı tüketirken dikkat!

“Bayramda tatlı yemeyecek miyim!” diyerek gerek ikramlarda gerekse evde sık sık ‘tatlı kaçamaklar’ yapmak bayramınızı zehir edebileceği gibi, kısa ve uzun vadede sağlık sorunlarına da zemin hazırlayabiliyor

Malatya’da Bayram Coşkusu: Namaz Saati Belli Oldu!

Malatya bayram namazı saati, Ramazan Bayramı namazı kılacak olan kişiler tarafından araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen namaz vakitleri içerisinde illerdeki saatler duyuruldu. Malatya’da 10 Nisan Çarşamba sabahı saat 06:28’de bayram namazı kılınacak.

Malatya'da 241 Kültür Varlığı Depremlerden Etkilendi: Bazı Yapıların Proje Çalışmaları Tamam!

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden etkilenen 241 kültür varlığının ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Yeşilyurt Belediyesi’nde Yeni Dönem: Meclis Üye Listesi Açıklandı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, ilk meclis toplantısında yeni dönemde görev alacak meclis üye listesini duyurdu. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından gerçekleşen toplantıda, belediye meclis üyeleri ve yeni görev dağılımları belirlendi.

Vatandaşın Talebi: Belediye Meclis Toplantılarının Canlı Yayında İzlenmesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt ile Battalgazi Belediyeleri başta olmak üzere, tüm ilçe belediyelerine yönelik vatandaşlardan gelen öneri: Belediye meclis toplantılarının canlı yayında yapılması ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara sunulması. Bu girişim, yerel yönetim süreçlerine katılımı artırarak vatandaşların bilgilendirilmesi ve yerel demokrasinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Malatya'da dehşet: 7 yaşlarındaki çocuk metrelerce derinlikteki kuyuya düştü

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 7 yaşlarındaki bir çocuk bahçede oyun oynarken su kuyusuna düştü. Ağır yaralan çocuk yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonrası bulunduğu yerden çıkarıldı.Olay, 16.00 sıralarında Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde meydana geldi.

Güneş Tutulmasında Gerçekler ve Efsaneler: Deprem Tahminlerine Yeni Bir Bakış

Malatya ve çevresinde merakla beklenen güneş tutulması, depremlerle ilişkilendirilemeyecek. Bilimsel çevreler bu durumun yer kabuğu hareketlerini tetikleyip tetiklemeyeceği konusunda net bir kanıt bulunmadığını ifade ediyor. Ancak doğal olayların, özellikle buz dağlarının hareketleri üzerindeki potansiyel etkileri dikkate değer.

Malatya için Emeklilikte Yeni Sayfa: Meclis Gündeminde Erken Emeklilik Müjdesi!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Mecliste: Erken emeklilikle ilgili düzenleme Bayram sonrası TBMM’de! Malatya ve Türkiye genelinde emeklilik hayali kuranları heyecanlandıran gelişme.

Azerbaycan’dan Malatyalı Depremzedelere Yardım Eli!

Diaspora İşleri Devlet Komitesi'ne bağlı Azerbaycan Diaspora Destek Fonu’nun (ADDF) Türkiye'deki deprem bölgelerine yardımları sürüyor.

Bayramda Hava Durumu Malatya’da Ne Olacak? İşte Cevabı

Ramazan Bayramı’na güneşli bir başlangıç yapan Malatya, hafta boyunca değişken hava koşullarının etkisi altında kalacak.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 2 bin 409 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 3 bin 963 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 500 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 16 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!