dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62858.72$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Malatya’da Güvenlik Alarmı: Suçlulara Serbest Miydi?

Malatya’da artan suç olayları, vatandaşları endişelendiriyor. Suç makinesi olarak tanımlanan kişilerin cesaretle hareket etmesi, “Güvenlik güçleri bu durum karşısında ne yapıyor?” sorusunu akıllara getiriyor. Bir yandan hırsızlık ve saldırı vakaları artarken, diğer yandan sosyal medyada bu tür olayların pervasızca paylaşılması dikkat çekiyor.

Deprem öncesi, Yeni Cami yanında bulunan Şemsiye Sokak’taki bayram telaşı, şimdi ise konteyner çarşıda yaşatılıyor

Deprem bölgesi Malatya’da Ramazan Bayramı öncesi geçici konteyner çarşılarda yoğunluk yaşanıyor. Malatyalıların deprem öncesi Yeni Cami yanında bulunan Şemsiye Sokak’taki bayram telaşı konteyner çarşıda da yaşatılıyor.

Siyaset Sahnesinden Malatya Manzaraları: Ziyaretin Biri Bitiyor, Selfıe’nin Sırası Geliyor!

Seçimlerin ardından Malatya’da siyasi figürler, kentin sıkıntılarını arka plana atıp, nezaket ziyaretleriyle objektiflere gülümsüyor. Kahramanlık naralarının yerini sosyal medya etkileşimleri alırken, konteyner kentlerdeki zorluklar ise adeta ‘filtre’lenmiş gibi.

Boşandığı Eşinden Bıçaklı Saldırıya Uğradı!

Malatya Konteyner Kent’te yaşanan saldırıda, 80 suç kaydı bulunan bir adam, boşandığı kadını bıçakla yaraladı. 46 yaşındaki kadın, eski eşinin ani saldırısı sonucu yaralanırken, olay yerine hızla intikal eden güvenlik güçleri şüpheliyi gözaltına aldı.

Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı! Başkan Taşkın: “Birlik Olacağız, Beraber Hizmet Edeceğiz”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, "Birlikte güzelleşeceğiz. Şehir birlikte güzel olur. Birlik olacağız, beraber hizmet edeceğiz" dedi.

Deprem Düne Göre Dozunu Yükseltti: Malatya Sallandı

AFAD’ın bildirdiğine göre Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem, yerin 8.38 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve bölge sakinlerine doğanın gücünü bir kez daha hatırlattı.

Yeşilyurt Belediyesi'nde Ramazan Bayramı Hazırlıklar Tamam!

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat, huzurlu, temiz ve güvenli bir şekilde geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri alarak, hazırlıklarını tamamladı. 

Malatya'da, MİAD Çocuk Evleri'nde kalan çocuklara, Er morali

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ramazan Bayramı dolayısıyla eşi Sevgi Er ile birlikte MİAD Çocuk Evleri Sitesinde devlet korumasında olan çocukları ziyaret ederek,  bayramlarını kutladı.

İzollu’dan Bahar Müjdesi: Çağalalar Yüz Güldürüyor!

Malatya’nın İzollu bölgesinde, Fırat Nehri’nin serin sularına komşu Karakaya Baraj Gölü kıyıları, kayısı çağalalarının yeşermesiyle baharı müjdeliyor. Bu minik yeşil meyveler, bölge halkına ve kayısı severlere umut vaat ediyor.

Malatya’da Sular Altında Bir Gün: Vatandaşlar Sel Sularını Yüzme Havuzuna Çevirdi

Malatya’da etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan sel suları, şehrin sokaklarını adeta bir deniz kıyısına dönüştürdü. Bazı vatandaşlar ise bu durumu fırsata çevirerek su birikintilerinde yüzmenin tadını çıkardı.

Malatya'nın Yeni Aktivitesi: Sel Sularında Balık Avı!

Sağanak yağışın ardından Malatya’nın sokakları adeta göl manzarası sunarken, bir vatandaşın yağmur sularıyla dolu yolda balık tutmaya çalışırken çekilen görüntüsü, görenlerde hem şaşkınlık hem de tebessüm yarattı.

Malatya’da ‘Yüzen’ Otobüslere Şemsiyeli Çözüm!

Malatya’da, otobüsün içinde su birikintileri oluşunca bir yolcu, duruma mizahi bir çözüm buldu: Şemsiyesini açarak yolculuğunu sürdürdü. Bu akılcı çözüm, otobüs içinde ‘şemsiye açmak serbest’ dönemini başlatmış olabilir.

Doğanşehir, Yeşilyurt, Pütürge, Kale, Doğanyol'da Yaşayanlar Dikkat: Kritik Uyarı Geldi

Meteoroloji’nden yapılan açıklamada Malatya ve çevresi için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Malatya (Doğanşehir, Yeşilyurt, Pütürge, Kale, Doğanyol), Elazığ (Alacakaya, Arıcak, Maden, Sivrice) ve Bingöl'ün (Genç, Solhan) güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilmekte.

Uzmanından dişlere zarar vermeden şeker tüketim tavsiyesi

Uzmanlar, şekerlerin hepsinin diş üzerinde çürük yapıcı etkiye sahip olduğunu kaydederken, bazılarının daha fazla, bazılarının da daha az olduğunu söyledi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 12 kişi hayatını kaybetti. 

Piyasalar 

Altının gram fiyatı güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,8 üzerinde 2 bin 430 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 4 bin 370 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 760 liradan satılıyor.


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!