dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2461.5
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65296.21$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Murat ÇETİN / Geleceğin haritası: Rusya, Birleşmiş Milletler ve Hz. İsa'nın beklenen nüzulü

Gazeteci-Yazar Murat Çetin'in, bu hafta Diriliş Postası gazetesi okurları için kaleme aldığı yazı, merakla takip ediliyor. 

Hüccetullah HAKDER / Malatya Deprem Tahminleri: Bilimsellik Mi Spekülasyon Mu? Dr. Ramazan Demirtaş, Baturhan Öğüt’ün İddialarını Çürütüyor

Yazarlarımızdan Hüccetullah HAKDER, depremden sonra sosyal medyada paylaşılan kirli bilgileri kaleme aldı. Dr. Ramazan Demirtaş'ın yazısından örnek veren Hakder'in yazısı, merakla takip ediliyor. 

Malatya-Kayseri karayolu kana bulandı: 3 ölü, 5 yaralı

Malatya’nın Darende ilçesinde iki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.Kaza, öğle saatlerinde Malatya-Kayseri karayolu Nadir Mahallesi mevkiinde meydana geldi. 

Ramazan Demirtaş'tan Baturhan Öğüt'e: Uydurma Açıklamalarını Dikkate Almayın!

Deprem jeolojisi uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, attığı tweetle deprem yorumları yapan Baturhan Öğüt'ü hedef alarak; Öğüt'ü uydurma bilgiler yaymakla suçladı. Demirtaş: "Yerbilimci, deprem bilimci ve uzmanlık alanı aktif fay- deprem olmayan B.Ö. çeşitli konularda referans vermeksizin kendi bilgileriymiş gibi twitler atarak Malatya halkına korku pompalamaya devam ediyor. Malatya basını ve halkına çağrıda bulunuyorum; lütfen bu kişinin bu tür uydurma açıklamalarını dikkate almayın. Uydurma bilgiler katarak, 5 bar stres yüklendiğini; 50 trilyon metre küp bir ağırlığın üst kabuğa baskı uyguladığını; 1 ila 3 Atom bombası yıkım gücünde enerji çıkartacağını; 25 saniye sürecek 6.0 büyüklüğünde deprem üreteceğini ve çok ağır-orta hasar yapacağı şeklinde saçmalamış" dedi.

Malatya'da, Tolunay Şimşek Adlı Genç Adam, Eşinin Bıçak Darbeleriyle Öldü!

Malatya Merkez Beydağı Mahallesi’nde korkunç bir cinayet yaşandı. İddiaya göre, 29 yaşındaki kadın, eşini bıçakla sırtından yaraladı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan koca Tolunay Şimşek kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Malatya Yasta: Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa Eren Vefat Etti

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı ve yedi dönem BüyükMustafa Paşa Mahalle Muhtarı olarak görev yapan Mustafa Eren, uzun yıllar süren hizmetlerinin ardından vefat etti. Eren, 28 yıl boyunca bu görevleri ifa ederek yerel topluluk üzerinde derin bir iz bıraktı.

Oruç Keffareti: Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar’dan Açıklama

Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Ramazan’da bilinçli olarak orucu bozmanın kefareti hakkında önemli bilgiler verdi. Kasten bozulan oruç için gerekli olan 60 günlük kefaret orucunun, oruç tutmaya gücü yetmeyenler için fidye ile yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Malatya’da Eğitim Gören Öğrenciler Bingöl'de Hizmet Verecek

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yapımı devam eden diş fakültesiyle ilgili, “ Bizim diş fakültemizin 4 ve 5’inci sınıfları üniversitemizin hastanesi tamamlanmadığı için Malatya’da eğitim görüyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimiz nitelikli bir şekilde yetişiyor. Diş hastanemizin tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimiz özellikle 4 ve 5’inci sınıfları da artık buraya taşımış olacağız. Hem öğrencilerimiz için çok güzel bir staj imkanı bulmuş olacağız hem de aynı anda 102 kişinin tedavi görebileceği, 102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl’e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz” dedi.

Şemsiyeleri hazırlayın! Yağışlı hava etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Malatya ve çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Ünlü Ekonomist uyarıyor: Dolar Roket gibi Fırlayacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolardaki dalgalanmalar hakkında yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlar ile Malatyalılar tarafından merak edilen soruları yanıtladı ve küçük yatırımcılara yol gösterdi. Yüksek enflasyonun alım gücünü düşürmesi endişesiyle hareket eden yatırımcılar için Selçuk Geçer, YouTube kanalında, yatırım araçlarına dair önerilerde bulundu. Ancak aynı zamanda, küçük yatırımcıların kaçınması gereken hataları da belirtti.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 5 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Gram altın satış fiyatı: 2.436,41 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 4.559,00 TL

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 20 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!