dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.40
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2439.8
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62878.32$

Günün Özeti

Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Hüccetullah HAKER / Malatya’nın Milyarlık Mirası: Sami Er’in Açıklaması Neyin Nesi?

“Malatya’nın Milyarlık Mirası: Sami Er’in Açıklaması Neyin Nesi?” Yazarlarımızdan Hüccetullah Hakder, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükünü detaylandırıyor. 

Malatya’da Borç Mirası: Başkan Sami Er’den Önceki Döneme Ait Milyarlık Borç İtirafı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, görevi önceki Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan devraldığı mali yükü açıkladı. Toplam borç miktarı 17 milyar TL’yi aşarken, şehrin mali durumu mercek altına alındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis Başkan Vekilliği Seçimleri Sonuçlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği seçimlerinde Ali Ekinci ve Ramazan Ayhan başkan vekili olarak belirlendi. Ali Ekinci 45 oy ile ilk sırada yer alırken, Ramazan Ayhan 36 oy ile ikinci sırada.

Malatya'da Panik: Küçük Sanayi Sitesi İçerisinde Bomba gibi Patlama

Malatya’da bir kişi çakmağına gaz dolumu yaptığı sırada gaz tüpünün bir anda alev alıp patlaması sonucu yaralandı.Olay, 09.00 sıralarında Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi’nde meydana geldi.


Deprem Kira Yardımı Yatmayanlar İçin Çözüm: Bu Adımları İzlemek Yeterli Olabilir

Ayın 15'inde ödenen kira yardımı ödemeleri yatmayan vatandaşlar için de bir yöntem bulunuyor. Ödemeler, banka sisteminde takılı kalabiliyor. Bunun için şu adımları izlemek yeterli oluyor; Ziraat Bankası hesabınıza mobil bankacılıktan giriş yapın… Ödemeler… Merkezi ödeme… Diğer ödemelere gelin ve parayı buradan hesabınıza aktarın. Bu yöntemin sadece bir öneri olduğunu da belirtmek isteriz. 

Malatya'da, 30 yaşındaki Onur A. adlı şahıs, babasının gözleri önünde intihar etti!

Malatya’da 30 yaşındaki erkek şahıs, babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu.Olay, saat 01.30 sıralarında Battalgazi ilçesi Hidayet Mahallesi’nde meydana geldi.

Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Malatya'da Mücbir Sebep Hali Süresi Uzatılacak mı?

Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” dedi.

Çiçeği Burnunda Başkanlardan Özal ve Hamido için anma mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile bombalı suikasta kurban giden Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladılar.

9 günün bilançosu ortaya çıktı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinde 6 bin 530 kaza meydana geldiğini, 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Malatya'da ise kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere 49 kişi yaralandı.

Baharın Gelmesi ile Malatya’ya Göç Eden Leylekler Görsel Şölen Yaşatıyor

Malatya’nın Kale ilçesinin Fırat Nehri sahili, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini misafirlerine sunuyor.

23 Nisan Resmi Tatil mi, Okullar Tatil mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2024 yılında da coşkuyla kutlanacak. 23 Nisan resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor, 23 Nisan 2024 Salı günü okullar tatil olacak, bankalar ve devlet kurumları kapalı olacak.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 14 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı güne yüzde 0,4 azalışla başlamasının ardından 2 bin 468 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 360 liradan, Cumhuriyet altını 17 bin 130 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya’da yarın hava 26 derece olacak.
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!