dore okulları
Malatya
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2424.8
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    58607.61$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Kibrin Sonu ve İhlasın Mükafatı: Hulusi Bey’in Uyarıları

Murat Çetin’in kaleminden çıkan derinlemesine bir yazı! Kibir ve ihlas arasındaki mücadeleyi, Hulusi Bey’in mektubu üzerinden ele alıyor. Kibrin yıkıcı sonuçlarına ve ihlasın getirdiği mükafatlara dair çarpıcı tespitler için yazıyı okuyun! 

Hüccetullah HAKDER / Malatya’nın Kayısı Krallığı Tahterevalli Üzerinde: Eski Pazar Direniyor, Yeni Merkez İlerliyor!

Malatya’nın Kayısı Krallığı Tahterevalli Üzerinde!” Eski pazarın direnişi ve yeni merkezin ışığı arasında Malatya nasıl bir denge kuracak? Hüccetullah Hakder’nin kaleminden, kayısı cennetinin geleceği!

Sevgi BERK / EXPO 2028 Malatya’da: Deprem Sonrası Hayaller ve Gerçekler Çarpışıyor!

Deprem sonrası Malatya’nın EXPO 2028 hazırlıkları sürüyor mu? Sevgi Berk, şehrin yeniden doğuşunu ve uluslararası arenaya hazırlanışını kaleme aldı. Acaba Malatya bu büyük sınavı geçebilecek mi?

Pütürge Belediyesi’nin İlk Meclis Toplantısı: Meclis Üyelerinin Görev Dağılımı Yapıldı

Pütürge Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Mikail Sülük başkanlığında ilk kez toplandı. Toplantıda meclis üyelerinin görev dağılımı da yapıldı.

Savcılık İddianamesi Kabul Edildi: 21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'nde Kolonlar Eksikmiş

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan yargılanmasına başlanacak. Bilirkişi raporunda dikkat çekici husus ise ilk statik projesinde yer alan 33 kolonun sonrasında yapılan mimari tadilat projesinde 28 adet olarak görüldüğü oldu.

Malatya Doğanşehir Belediyesi ’T.C.’lendi

Malatya'da Doğanşehir Belediyesi tabelasına Başkan Mehmet Bayram’ın talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklendi.

Vali Yazıcı Din Görevlilerine Seslendi: Ekstra Bir Görev Olarak Dertlenmenizi Bekliyorum

Malatya İl Müftülüğü’ne atanan Ramazan Dolu, sarık ve cübbe giyme töreni ile görevine resmen başladı. Programda konuşan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, din görevlilerini göreve davet ederek; "Müslüman olarak Allahtan gelen bu afetin etkilerini bir an evvel düzeltmek ve onlara yardımcı olmak, onların yaşamlarını biraz daha kolay kılabilmek, 6 Şubat’tan önce olduğu gibi normalleşmelerini sağlamak buradaki arkadaşların görevidir. Bunu ekstra bir görev olarak dertlenmenizi istiyorum ve bekliyorum" dedi.

Malatya’nın Sevilen İsmi Ahmet Yılmaz Aramızdan Ayrıldı

AK Parti’nin deneyimli isimlerinden ve eski Malatya il genel meclis üyesi Ahmet Yılmaz’ın vefatı, sevenleri ve siyasi camiayı yasa boğdu.

Malatya Kürecik'teki Radar İsrail'e Bilgi Aktarıyor mu?

Bakanlıktan Malatya'da bulunan Kürecik Radar ile ilgili iddialara da yalanlama geldi. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki sorular üzerine “Kürecik radarı, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup, NATO müttefiki ülkelerin korunmasını amaçlamaktadır. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.

Malatya'dan Sonra O ilimiz de Sallanmaya Başladı: 5.6 Büyüklüğünde Deprem! Naci Görür Ne Dedi?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve başta Malatya olmak üzere 11 ilimizi etkileyen depremler Türkiye'nin gündemine oturdu. O tarihten sonra da sadece Malatya ve çevreleri değil diğer illerimizde de irili ufaklı depremler meydana gelmeye başladı. İşte onlardan biri de bugün Tokat'ta meydana geldi. 5.6 büyüklüğünde deprem Samsun, Yozgat, Sivas, Ordu, Nevşehir, Malatya ve birçok ilde de hissedildi. Korkutan depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

Malatya'nın da yer aldığı 41 ilde ’Narkoçelik-12’! 268 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen "Narkoçelik-12" operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Malatya'da gümrük kaçağına geçit yok!

Malatya’da, düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ile çok sayıda aksesuar ele geçirildi.

Gerilim Sürüyor: Kira Anlaşmazlıkların Yüzde 80’i Davaya Dönüşüyor

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle başta Malatya olmak üzere Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.

Deprem Bölgesi Malatya'da İnek Kurtarma Operasyonu!..

Malatya'da bir bahçe içinde bulunan su kuyusuna düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı. Olay yerine gelen ekipler kuyuya halat yardımıyla inerek burada bulunan ineği yine halat yardımı ile kurtardı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 7 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Gram altın, 2.481 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın ise 4.060 Türk Lirası'ndan el değiştirdi.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 25 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!