dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2398.0
  • BIST
    10207.61
  • BTC
    59200.5$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Hüccetullah HAKDER / Malatya’nın Efsanevi Tek Vekili: Abdurrahman Babacan

Malatya’nın kaderi tek elde! Abdurrahman Babacan, mücbir sebep uygulamasını uzattığını duyurdu. Hüccetullah HAKDER'in konuyla ilgili "Malatya’nın Efsanevi Tek Vekili: Abdurrahman Babacan" başlıklı yazısı, okurlarından tam not aldı. 

Sevgi BERK / Malatya’da Adalet Maratonu: Bir Yıkım, Üç Ayrı Mekan ve Bir Sürü Çile…

Deprem Bölgesindeki avukatların çilesini dile getriren Sevgi Berk'in "Malatya’da Adalet Maratonu: Bir Yıkım, Üç Ayrı Mekan ve Bir Sürü Çile…" başlıklı yazısı, merakla takip ediliyor.

Malatya'nın 'Sarı Altın'ı Dünya Sofralarında: 19 bin 210 Ton İhracat Yapıldı

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi. Özcan: "2024 yılının Ocak- Mart aralığında toplamda 19 bin 210 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirdik, bununla birlikte 113 milyon 832 bin dolar da gelir elde etmiş olduk" dedi.

7.0 ve 7.5 büyüklüğünde deprem kapıda mı? "Malatya civarında duran hareket kırılmayı tamamlayacak"

Gazi Üniversitesi DEMAR (Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Tokat’ın da üzerinde bulunduğu Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda beklenen büyük şiddetli depremin hala olmadığını kaydetti. Arslan: "9 metreye ileriye doğru giden hareket, Malatya civarında durdu. Sonra bu hareket bir türlü devam edecek, kırılmayı tamamlayacak" dedi.

Malatya Kuzey Kuşak Yolu'nda Son Durum: Başkan Er'den, Yıllardır Süren Çalışmalara Yorum

Malatya için büyük önem arz eden ve çevre yolu altında bulunan birçok mahallenin gelişimine katkı sağlayacak olan Kuzey Kuşak Yolu çalışmaları yıllardır bitirilemedi. 2023 yılı sonunda tamamlanacağı öngörülen çalışmaların hala bitmemesi şaşkınlıkla karşılanıyor. Çalışmaların ne zaman biteceği belirsizliğini korurken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile bir araya geldiklerini ve konu hakkında istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Yatırımcılar için Büyük Fırsat: Malatya’da 219 Arsa Satışa Çıkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Malatya’da 219 muhtelif arsayı yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarla satışa çıkarıyor.

Taşkın: Vatandaşlarımızın refahını artırmak için çaba göstereceğiz!

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çamurlu Mahallesi’nde Sosyal Konut Projesi kapsamında temeli atılan ve tamamı Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak olan sosyal konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Taşkın, “Battalgazi Belediyesi olarak, sosyal konutlar konusunda yaptığımız, yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedefliyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden hareket ederek vatandaşlarımızın refahını artırmak için çaba göstereceğiz” dedi.

Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi.

Bakan Koca’dan MHRS Sorunlarına Kalıcı Çözüm Mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS’deki sorunların çözümü için yeni kararlar aldıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclisi’nin II. Birleşimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in konuşmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın Tarihi Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Malatya Belediyeler Birliği, Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği üyelikleri hakkındaki teklif oylanarak kabul edildi.

Yakınca Mahallesi’nde Yangın: Ekipler Alarma Geçti

Malatya’da bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Yaralananın olmadığı yangında maddi hasar meydana geldi.Olay, Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi’nde meydana geldi.

Malatyalı Depremzede Kedi, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'na Emanet!

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Malatya'da göçük altında kalan bir kedinin yavrusunu sahiplendi.

Malatya'ya Tren Gelmiyor, Sadece Durup Gidiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, seferlerine yeni başlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi’ne ilişkin, “Güzergah boyunca buralardaki tarihi ve kültürel değerler ile doğa harikası manzaraları görme imkanı sunarak kültürel iletişimi de güçlendirecek” dedi. Trenin Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ’da 4 saat, Kayseri’de ise 3 saat turizm amaçlı duracağı belirtiliyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 11 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 484 liradan yaparken; 19 Nisan Cuma günü 2 bin 503 TL'ye yükseldi. Bir önceki kapanışı 4 bin 062 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 4 bin 092 TL'den alıcı buluyor. 

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 24 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!