dore okulları
Malatya
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64139.235$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Hüccetullah HAKDER / Sami Er’in Kredi Serüveni: Malatya’da Sözler Uçuşuyor, Anlam Kayboluyor!

Kredi mi, kargaşa mı? Sami Er’in açıklamaları Malatya’da başları karıştırdı! Gerçeği öğrenmek için Hüccetullah HAKDER'in yazısını okuyun. 

Suat GÜLŞEN / Şimdi Perdah Zamanı

Yazarlarımızdan Suat GÜLŞEN'in "Şimdi Perdah Zamanı" yazısı okurları tarafından merakla takip ediliyor. 

Atilla KANTARCI / Hamit FENDOĞLU

Yazarlarımızdan Atilla KANTARCI, Hamit FENDOĞLU'nu kaleme aldı. Yazı ilgiyle takip ediliyor. 

Sami Er’in Gözden Kaçırdığı Gerçekler: Esenlik Şirketi’nin Gizli Değerleri Açığa Çıkıyor!

Esenlik Şirketi, geçmiş dönemde yapılan stratejik hamlelerle 254 milyon TL nakit ve 297 milyon TL değerinde stokla finansal bir dönüşüm yaşadı. Bu başarı, şirketin sadece borç yüküyle değil, aynı zamanda değerli bir varlık olarak Malatya’nın ekonomisine önemli katkılar sağladığını gösteriyor.

Malatya’da Göz Enfeksiyonları Alarmı: Sebepleri Ne Olabilir?

Son dönemde Malatya’da göz enfeksiyonu vakalarının artması, halk arasında endişe yaratıyor. Uzmanlar, bu artışın nedenlerini araştırıyor.

Depremzedelere 6 milyon 750 bin TL borç mu çıkartıldı? Bakan Özhaseki Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Özhaseki: "Depremzedelere 6 milyon 750 bin TL borç çıkartıldığı, tamamen iftiradır. Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz! Sayın Özel’i, “Müddei iddiasını ispata mecburdur.” sözünden hareketle iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz!" dedi.

Vali Yazıcı: Binlerce, yüz binlerce kişinin imkanını, parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor!

2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Malatya Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Yazıcı, kamu malının hakkaniyetli kullanılması uyarısında bulunarak, “Binlerce, yüzbinlerce kişinin imkanını, parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor” dedi.

Kahramanmaraşlı Muhsin Akkılınç, şifayı Malatya'da buldu!

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 210 kilogramlık Muhsin Akkılınç'a cerrahi operasyon gerçekleştiren Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, yıllar önce dramatik sonuçlanan operasyonların günümüzde artık çok daha olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Malatya'da Yapımı Devam Eden Okullar Hangi Aşamada? Vali Yazıcı Son Durumu Değerlendirdi

Vali Ersin Yazıcı, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapımı devam eden okul inşaatlarını denetleyerek incelemelerde bulundu. Malatya'daki okullar hangi aşamada? Vali Yazıcı, yaptığı inceleme sonucunda okullarla ilgili tek tek bilgi verdi.

Malatya'da, Hekim Adayı Öğrenciler Beyaz Önlüklerini Giydi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde mesleğe ilk adımlarını atan hekim adayı öğrencilerin Beyaz Önlük Giyme törenleri gerçekleştirildi. Törene Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhan Erdem, Prof. Dr. Orhan Gündüz, dekan yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde endemik dağ sümbülleri doğayı süsledi

Şarkılara ve şiirlere konu olan mor sümbüller Doğanşehir ilçesinin Erkenek Mahallesinin 2 bin 100 rakımlı Yapraklı Dağında doğal ortamında yetişiyor.

Malatya'daki Ücretli Öğretmenlere Kadro Gündemde mi? Bakan Tekin Ne Dedi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel televizyonda katıldığı canlı yayında, ücretli öğretmenlere kadronun gündemde olmadığını söyledi.

TOKİ Malatya için düğmeye bastı: KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara ve Malatya'nın da aralarında bulunduğu 33 ildeki 392 muhtelif arsayı açık artırmayla satışa sunuluyor.

Maliyetten Bağımsız Zam: Deprem Bölgesi Malatya'da Çimento Fiyatlarında Fahiş Artış!

Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldi. Müteahhitler bayramdan önce 1 ton çimentonun torbasının 1750 TL’den 2 bin 500 TL’ye çıktığını açıkladı. Maliyetten bağımsız gelen zam nedeniyle konut üretiminin duracağı belirtiliyor. Durum böyle olunca Malatya'nın ayağa kalkması umuduyla bekleyen Malatyalılar, zamlara tepki gösteriyor.

Paylaşımlara İtibar Etmeyin: O Kişilerin Ehliyetinde Sorun Yok!

Uyku apnesi tanısı konan Malatyalılar bu haberi bekliyordu. Açıklama geldi. Bazı basın yayın organlarında yer alan “Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yapıldı. Uyku apnesi tanısı konan kişiler, ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek.” iddiası, manipülasyon içerdiği açıklandı.

Malatya'da 23 Nisan Kutlamalarında Skandal: Sosyal Medya Ayağa Kalktı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ilkokul 3. sınıf öğrencisi T.Ş., elindeki balon uçarak drone'a temas edince, drone operatörü M.H. tarafından tekmelendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaya ilişkin soruşturma başlattı, şüpheli gözaltına alındı. Tepki çeken o anların görüntüsü de ortaya çıktı.

Kalbin Şifası Kuran-İslam’da Peygamberler seminerine yoğun ilgi!

Yeşilyurt Belediyesi'nin destekleriyle Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Kalbin Şifası Kuran-İslam’da Peygamberler’ seminerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 6 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 428 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 972 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 562 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da 2 bin 320 dolar seviyesinde bulunuyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 29 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!