dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2409.5
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63191.93$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 


Hüccetullah HAKDER / Malatya’nın Dört Atlısı: Yönetimdeki Yeni ‘Kara Kutu’ ve Eski Hikayeler

Malatya’nın yeni ‘şehzadesi’ Sami Er ve yönetimdeki ‘Kara Kutu’! Yeni kadroda, eski hikayelerin gölgesi var mı? Çakır’ın mirası, tek renk yönetim ve tekfirci zihniyet Malatya’ya ne vaat ediyor? Hüccetullah HAKDER'in kaleminden son gelişmeleri okuyun!

Malatya’da Borç Fırtınası: Başkanlar Arasındaki 9 Milyar TL’lik Fark Tartışma Konusu!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borç miktarı üzerine eski ve yeni belediye başkanları arasındaki 9 milyar TL’lik fark, şehirde büyük bir tartışma başlattı.

Malatya’yı Borç Batağına mı Sürüklediler?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, son günlerde Malatya’nın ana gündemi haline gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcu hakkında değerlendirme yaptı. Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler” dedi.

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir: Malatyalıların artık dayanacak gücü kalmadı

Malatyalıların artık dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, “Depremin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Bugün Adıyaman'ın bile bu şekilde yatırım alması ve hızlı bir şekilde projelerin çözüme kavuşması Malatya halka adına üzüntü vericidir. Siyasilerimizin hızlı bir şekilde bu konuları çözmeleri gerekiyor. Yoksa burada Malatya'daki yaşayan vatandaşlarımızın umudu kalmamıştır, sabrı tükenmiştir.” dedi.

Bu da Doğanşehir Belediyesi’nin Borcu: 42 milyon 343 bin TL

31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren Doğanşehir Belediyesi’nin borcunun 42 milyon 343 bin TL olduğu açıklandı.

Cep Telefonu Dükkanına Dadanan Hırsız Güvenlik Kamerasında: 180 bin Liralık Hırsızlık Esnafı Bezdirdi

Malatya’da depremzede esnaflar için yapılan geçici iş merkezine dadanan şahıs, bir cep telefoncu dükkanına girerek yaklaşık 180 bin TL’lik malzeme çaldı. Esnaflar geçtiğimiz aylarda da aynı merkezde yaşanan hırsızlığa önlem alınmasını istedi.

Yeşilyurt'ta Meslek Edindirme Kurslarına İlgi Yoğun

Yeşilyurt’un kültürel ve sanatsal açıdan zengin alt yapısını ön plana çıkarmanın yanı sıra hobi ve meslek edindirme kurslarıyla 7’den 70’e tüm vatandaşların sosyal hayatlarını daha nitelikli hale getirmek hedefiyle Kiltepe Mahallesi'nde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’ndeki sanatsal ve kültürel kurslara gösterilen ilgi, her geçen gün artmaya başladı.

Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları 15 Temmuz’da başlayacak

Arslantepe Höyüğü’nde kazıların 15 Temmuz’da başlayacağını belirten AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yeni dönemde devam edecek çalışmalarda Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin’in yer alacağını söyledi.

Bayram Taşkın: Battalgazi'de Doğalgazsız Mahalle Kalmayacak!

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Güngör Ateş ile bir araya gelerek doğalgaz yatırımlarına ilişkin istişarelerde bulundu.

Battalgazi'de Yeni Rezerv Alanı Olarak İlan Edilen Mahalleler Hangileri?

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde 8 mahalle daha rezerv alanı ilan edildi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 28 mahallenin rezerv alanı olduğunu açıklamıştı. Eklenen diğer mahallelerle birlikte bu sayı 36'ya yükseldi. Taşkın,Aslanbey, Kernek, Nuriye, Halfettin, Cevherizade, Zafer, Ferhadiye, Hidayet Mahallelerinin rezerv alana dahil edildiğini açıkladı.

Malatyalı Öğretmen Adaylarının Gözü Kulağı Bu Haberde: Konu TBMM’ye taşındı

Mülakatın kaldırılması meselesi, Malatyalı adayların gündemindeki ağırlıklı yerini ve önceliğini korumaya devam ediyor. Malatyalı öğretmen adayları mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağı haberlerini sıklıkla araştırıyor. 14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mülakatın kaldırılacağı vaadinde bulunulmasına rağmen öğretmen atamalarında halen mülakat yapılması büyük tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Malatyalı Çiftçiler Dikkat: Ödemeler Hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre bugün çiftçilere 4 milyar 435 milyon 821 bin TL tutarında tarımsal destekleme ödemeleri aktarılacak.

Malatya'da, 2024 Yılı Mevsimlik İşçi Yevmiyesi Belli Oldu

Malatya'da bu yıl mevsimlik işçilerin ücreti günlük 670 TL olarak belirlendi.

Malatya'da "Kene" Alarmı: Uzmanlardan Hayati Uyarı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde görev yapan Aile Hekimi Dr. Fuat Zengin, havaların ısınması ile birlikte kenelerden bulaşan virüs tehdidine dikkat çekerek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Malatya- Elazığ karayolu Çöşnük kavşağında feci kaza!

Malatya’da motosiklet ile bisikletin karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.Kaza, Malatya- Elazığ karayolu Çöşnük kavşağında meydana geldi.

Malatya’da Güneş Yüzünü Gösteriyor: Sıcaklıkların Yükselişi Güzel Bir Günün Habercisi

Malatya’da sıcaklık yükseliyor, rüzgar serinletiyor!

Yeşilyurt'ta, ağaca sıkışan yavru kedi ekipleri alarma geçirdi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağaca sıkışan yavru kedi yaklaşık 2 saat süren bir çalışmanın ardından kurtarıldı.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Serbest piyasada gram altın alış 2.447,86 TL, satış 2.448,29 TL'den işlem görüyor. Çeyrek altın 3.916,57 TL'den alınırken, 4.002,95 TL'ye satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 27 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!