dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63070.910$

Gürkan: Ahşap evlerde oturulacak durum kalmamış


Gürkan: Ahşap evlerde oturulacak durum kalmamış
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesinde depremde zarar gören yerlerde inceleme yaptı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Battalgazi ilçesinde esnafları ve evleri zarar gören vatandaşları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iş yerlerinde ve evlerde meydana gelen hasarları yerinde inceledi.

"KOLONLARIN PATLADIĞINI GÖRDÜK"

Gürkan yaptığı açıklamada, “Hisartepe, Bulutlu, Tanışık, Pelitli ve Düzyol bölgesinde eski ahşap evlerin hiçbirinde oturulacak durum kalmamış, bugün burada geldiğimiz ve gördüğümüz yerlerde de, zaman içerisinde kullanılan demirlerin ve malzemelerin yetersiz olmasından dolayı kolonların patladığını gördük” ifadelerini kullandı.

12_84

 

"KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILACAĞIZ"

AFAD ve kurdukları 70'e yakın ekiple Malatya'nın her tarafında yoğun bir tarama içerisinde olduklarına dikkat çeken Gürkan, “Bu taramalar sonucunda hafif, orta ve ağır hasarlı meskenleri ve iş yerlerini tespit edeceğiz. Devletimiz, Valiliğimiz ve Büyükşehrimiz ayaktadır, milletimizin yanındadır. Depremle ilgili bakanlarımızın da olacağı koordinasyon toplantısına katılacağız. Koordinasyon toplantısında özellikle ağır hasar gören evlerle ilgili yardım ve tespit noktasında çalışmalarımız devam etmektedir. Battalgazi ilçemizde yapmış olduğumuz ziyarette, özellikle betonarme binalarımızda da büyük bir hasarın olduğunu gördük. Ekiplerimiz, buradaki hasarlı, orta ve ağır hasarlı binaların tespitlerini yapacaklar. Bunların AFAD ve Koordinasyon Kurulunda genel değerlendirmeleri yapılarak, vatandaşımızın mağdur edilmemesi noktasında gerekli çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

AĞIR HASARLI BİNALARA GİRMEYİN 
Büyükşehir Belediyesine ait spor salonlarının, semt konaklarının ve sosyal tesislerin hepsinin açık olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Hepsinde gece ikamet eden vatandaşlarımız var. Evlerine giremeyen, korkan vatandaşlarımızı burada misafir ediyoruz. Günlük 6 bin kişilik yemek çıkarılıyor. Doğanyol Gökçe mahallemize seyyar mutfağımız tarafından yemek gönderiliyor. Ayrıca, Hisartepe, Bulutlu, Tanışık, Pelitli ve Düzyol mahallelerimizde de sıcak yemek verilmeye başlanacaktır. Bulutlu bölgemize yapmış olduğumuz ziyaret sırasında konteyner kent kurulması noktasında dün Sayın Valimiz ile yer tespiti yapılarak gerekli talimatlar verildi. İnşallah o çalışmaların akabinde Bulutlu Bölgemizde camiye sığınan vatandaşlarımız bir an önce konteyner kente geçerek yaşamlarını idame edecekler. Daha sonraki süreçte mahallenin başka yerine geçme çalışmalarımız devam edecektir. Buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Valilik, AFAD ve Büyükşehir olarak gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın ağır hasarlı binalar yerine akrabalarına veya Büyükşehir tesislerimiz ile göstereceğimiz ikamet alanlarını kullanmalarını istiyorum. Tekrardan milletimizin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu

BATTALGAZİ İLÇESİNDE DE DEPREMİN YARALARI SARILIYOR 

Malatya'da Doğanyol ve Pütürge ilçelerinin yanı sıra Battalgazi ilçesinde de çok sayıda evde ağır hasar oluştu. Bölgeyi ziyaret eden yetkililer, depremin yaralarının kısa sürede sarılacağını ifade ederek vatandaşların sorunlarını dinlediler.Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Malatya'da Battalgazi ilçesinde de evlerde hasarlar oluştu. Bölgede depremzede vatandaşları ziyaret eden siyasiler, yaraların kısa sürede sarılacağını söylediler.

12_85

İNCELEME YAPILDI 
1 evin yıkıldığı ve yüzün üzerinde evin ağır hasar gördüğü Battalgazi ilçesindeki deprem bölgesini ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam burada inceleme yaptılar.

13_71

"EVLERİ HASAR GÖREN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİK"
İspendere, Bulutlu, Hisartepe, Pelitli, Alhanuşağı, Düzyol, Kapıkaya ve Eskimalatya'da hasar gören evleri tek tek Milletvekili Tüfenkci ve beraberindekiler, bölge halkının sorunlarını dinlediler. Yaşanan depremin ardından yaşanan sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Depremde ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralanan tüm yurttaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Elazığ'da yaşanan deprem bilindiği üzere en fazla ilimizi etkiledi. Yaşanan deprem sonrası ilçemizdeki bazı vatandaşlarımızın evinde hasarlar meydana gelmiş durumda. Bizde bu hasarları yerinde görmek ve geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için Milletvekilimiz, Kaymakamımız ve ilçe başkanımız ile birlikte evleri hasar gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Deprem sonrası Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, depremde en fazla hasar gören iki ilçe Pütürge ve Doğanyol'u ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanımız, oluşan sıkıntıların biran önce çözülmesi için gerekli talimatı Bakanlarımıza verdi. Yaşanan sıkıntılar inşallah hallolacak. El birliği ile yaralar kısa sürede sarılacak. Bizim birlik içinde olmamız gerek. Birlik ve beraberlik içinde bu olayı da atlatacağız” dedi.

14_43

ÖTE YANDAN BAŞKAN ÇINAR DA HASAR GÖREN EV VE İŞ YERLERİNİ İNCELEDİ

Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte ilçe genelindeki evlerde ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Merkez üssü Elazığ Sivrice olup Malatya'da da şiddetle hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Yeşilyurt'ta hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

12_88

EL ELE VEREREK ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİYORUZ
Hafta sonunu Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde geçiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeni haftanın ilk gününde Yeşilyurt'ta hasarlı evleri gezdi. Vatandaşlara ve esnaflara ‘geçmiş olsun' dileklerini ileten Çınar, hasar gören ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.
Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken önlemleri aldıklarını, depremden zarar görenlere her türlü yardımın yapılacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Doğal afetler toplumlar ve insanların hayatlarını ciddi oranda etkilemesine rağmen millet olarak böylesine zor günlerde el ele vererek her türlü zorluğun üstesinden gelebiliyoruz. Elazığ ve Malatya'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından millet olarak ortaya koyduğumuz yardımlaşma, dayanışma ve kenetlenme ruhu; dimdik ayakta durmamızı sağlamaktadır. Her zaman olduğu gibi yine kardeşlik ve yardımseverlik ruhuyla hareket ediyoruz. Depremin ardından sosyal ve spor tesislerimizde halkımızı ağırladık, sıcak bir ortamda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızla birlikte el ele gönül gönüle hareket ederek dayanışma ruhumuzu güçlendirdik, tüm dünyaya bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha gösterdik. İşte bu dayanışma ve yardımseverlik görüntümüz her türlü takdirin üzerindedir. Bizlerde yeni haftanın ilk mesaisine her zaman olduğu gibi sabahın ilk ışıklarıyla başladık ve ilçemizi karış karış gezerek vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimizi paylaştık. Hasar gören binalarda detaylı incelemelerde bulunduk. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumdadır, depremden dolayı zarar gören hemşehrilerimize gerekli yardımlar yapılacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak 7/24 halkımızın emrindeyiz, her türlü yardım ve desteği vermeye hazırız” dedi.

13_73

HASAR GÖREN BİNALAR KAYIT ALTINA ALINIYOR 
Çınar, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün gözetiminde başlayarak Zabıta Müdürlüğümüzün katkı sağladığı saha çalışmaları sırasında yaşanan afet dolayısıyla hasar gören binalar tek tek incelenerek kayıt altına alınmaya başlandı. 7269 sayılı ‘Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair' kanunun 13'üncü maddesine göre yürütülen iş ve işlemler sırasında uygun olmayan binalar ve yapılar mühürleniyor. Alanında deneyimli uzman ekiplerin gözetiminde gerçekleşen hasar tespit çalışmalarında yıkılmasına karar verilecek binalarla ilgili resmi işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Başlatılan çalışmalarla ilgili bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz, gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden, gerekse de 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz aracılığıyla Zabıta Müdürlüğümüzle irtibata geçebilirler. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğidir. Depremde zarar gören hemşehrilerimizin yanında ve destekçisi olacağız. Bugüne kadar hiçbir hemşehrimizin aç ve açıkta olmasına asla müsaade etmedik, bundan sonrada etmeyiz. Devletimizin tüm imkanları halkımız için seferber edilmiş durumdadır” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!