dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    9717.13
  • BTC
    63485.14$

Gürkan: Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın


Gürkan: Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın
Koordinasyon toplantılarının 7. durağı Yazıhan oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: “Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın” dedi.
Narin


HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı'nın yedincisi, Yazıhan İlçesi'nde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın katıldığı toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, Gürkan'ın yanı sıra Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları ve daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

A_147

ÇALIŞMALAR UYUM İÇİNDE
2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı'nın açılışında konuşan Yazıhan İlçesi Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirtip, “İki yıl içerisinde ilçemizde altyapı ve üstyapı noktasında çok büyük çalışmalara imza atıldı. Yapılan bu çalışmalar sizin koordinasyonunuzda gerçekleştiriliyor. Biz Yazıhan'da birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Yazıhan ilçemizin 618 kilometre kare alanımız, 33 mahallemiz ve mezramız bulunmakta. Hiçbir mahallemizi, mezramızı, insanımızı ötekileştirmeden Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte herkese aynı yakınlıkta ve mesafede olduk. Her yerde ihtiyaçlar var bizlerde bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Yazıhan ilçemiz tarım arazilerinin suya kavuşması ile birlikte birçok tarım ürününün yetiştiği bir alan haline geldi. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür ediyor” dedi.

ÖNERİ VE İSTEKLER DİNLENDİ
Muhtarlar Koordinasyon toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel, “Muhtarlar koordinasyon toplantımız için Yazıhan ilçemizdeyiz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan yatırımları ve planlanan projeleri burada istişare edeceğiz. Ayrıca bu toplantıda muhtarlarımızın görüş, öneri ve isteklerini alacağız” şeklinde konuştu.

B_112

"GÖNLÜ AŞK OLANIN ŞEHRİ GÜLİSTAN OLUR"
En büyük hizmetin birlik ve beraberliğin sağlandığı bu koordinasyon toplantılarının olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Biz el birliği ile birbirimize destek vererek birbirimize destek olacağız. Muhtarların fikir ve düşünceleri bizim için önemlidir, manidardır, anlamlıdır. Bizler de şehri inşa ederken Hacı Bayramı Veli Hazretlerinin dediği gibi, insan şehri inşa ederken taşın toprağın arasında kendini inşa eder diyor. Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur diyor. Bizlerin gönlü aşk ile dolu insanı sevme aşkı ile dolu. Yarının gençlerine, evlatlarımıza aydınlık bir Türkiye bırakabilirsek, barış ve huzur içerisinde bir şehir ihdas edebilirsek en büyük şerefi biz elde etmiş oluruz. Birlik ve beraberlik olursa yapılmayacak hizmet yoktur. Mevlana Hazretleri diyor ki, ‘Olmayacak işler ola sizler Cenab-ı Allah'a yalvarasınız, Cenab-ı Allah o işleri yapa siz seyredesiniz' Malatya şehri huzurlu bir şehir. Yardımlaşma, kaynaşma en üst seviyede. Birlik, beraberlik içerisinde olalım Allah işlerimizi kolaylaştırır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bütçemizin üzerinde hizmet ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetler Malatya'nın geleceğine ışık tutacak, yön verecek hizmetlerdir. Deprem ve Pandemi gibi büyük sorunların olduğu bir dönemde bile hizmetlerimizde herhangi bir aksama olmadı. Çalışmanın, gayret etmenin adil ve adaletli olmanın temel esas alındığı azim duygusu olacak diyoruz. Yönetim anlayışımızda şemsiyemiz gökyüzüdür. Nasıl ki havadan isteyen istediği gibi faydalanıyorsa, penceresini kapatmayan güneşten nasıl faydalanıyorsa bizim hizmet anlayışımız ve bakış açımız aynı düstur üzerine olmalıdır” dedi.

ÖTE YANDAN; 22. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GARİP, BAŞKAN GÜRKAN'I ZİYARET ETTİ
Darbeler tarihi üzerine gerçekleştirilen söyleşi programına katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti 22. Dönem Adana Milletvekili Recep Garip, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

A_148

MALATYA'NIN TOPRAĞINDAN KÜLTÜR FIŞKIRIYOR
22. Dönem AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip, Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Malatya'nın bereketli toprağından kültür, sanat, edebiyat fışkırdığını belirten Garip, “Malatya fikri ekollerinin ve hareketliliklerinin halen derinlerde nabızlarının attığını her gelişimde hissettiğimi ve duyduğumu ifade etmek istiyorum. Muhyiddin İbni Arabi'nin Malatya'dan geçtiğini, Malatya'da misafir olduğunu ve medreselerde dersler verdiğini biliyoruz. Malatya'mızın coğrafyamız açısından çok önemli bir geçit merkezi olduğunu biliyoruz. Malatya'mızın şehir kültürü açısından, medeniyetimiz açısından vazgeçilmez tarafları var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın hizmetlerinin çok doğru ve görkemli olduğunu, doğru temeller üzerinden şehrin örülmeye başlandığını ve devam edildiğini gördük” dedi.

B_113

HİZMET DESTANLARI YAZIYORUZ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Bizler Malatya'ya Destan Şehri diyoruz. Bu topraklarda dün Sadrettin Koneviler, İbni Arabiler, Niyazi Mısriler, Mevlanalar bu coğrafyada ilim irfan destanları yazmışlar. Danişment Gaziler ve Battalgaziler de kahramanlık destanları yazmışlar. Bizler de yerel yöneticiler olarak burada hizmet destanları yazmak durumundayız. Bizim en büyük projemiz olarak tabir ettiğimiz sosyal entegrasyon insanlığın kardeşliğin temeli üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde olan Malatya paydası çerçevesi içerisinde Türkiye'nin gelecekteki hedefinde bütünleştirmek ülküsü içerisinde geleceğe istikbal açısından güvenle bakmamız gerekir. Recep Hocamızın çalışmalarını yakinen takip ediyor ve gıpta ile izliyorum. Özellikle insanlarımızın güzel ahlaklı olması konusunda milli kültür ve milli değerlerimize önem vermesi noktasında çıkardığı dergiler ve kitaplarla da bunu kamuoyuyla paylaşması ve seminer ile konferanslarla bunları taçlandırması noktasındaki gayretlerini de tebrik ediyorum. Kendisine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!