dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2498.3
  • BIST
    9440.8
  • BTC
    64682.49$

GÜRKAN BEKLENTİLERİ KARŞILAYABİLECEK Mİ?


GÜRKAN BEKLENTİLERİ KARŞILAYABİLECEK Mİ?
Narin

Ehline sormuşlar: “Hocam, at nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi?” diye.

 -Ehil kişi ise, “Zannetmiyorum” şeklinde cevap vermiş ve “O nallardan atlarda dört tane var. Garipler, bütün gün kamçı yiyip, yük çekmeye devam ediyor.” diyerek te cevabına açıklık getirmiş. 


Kıssadan hisse;

Geçtiğimiz hafta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a “Fahri Hemşehrilik beratı” verdi. Muhtemelen Cumhurbaşkanımızla birlikte çektirdiği fotoğrafı da “Uğur getirmesi(!) için” kapısına olmasa da duvarına asacaktır. Bu fotoğrafı gören kişiler de muhtemelen “Başkanım sen Cumhurbaşkanımıza fahri hemşehrilik beratı verdin, lakin Malatya'ya ne aldın. Bu beratın Malatya'ya yansıması nedir? Yoksa bu kare sadece PR için miydi?” şeklinde sorularla, başkanı “iğneleyecekler”dir. Çünkü Cumhurun reisine yakın durandan, beklenti hayli yüksek oluyor.

 1_739

 BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Malatyalı İşinsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş geçtiğimiz günlerde Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etmişlerdi. Sadıkoğlu ve Akdaş'a eşlik edenlerden biri de İstanbul'un Malatyalı vekillerinden sayın Serap Yaşar olmuştu. Bu 3 ismin ziyaretleri, olumlu gelişmelerin de yaşanmasına sebep oldu. 

Bu ziyareti görünce “Sinerji” ve “Enerji” kelimelerinin ne anlama geldiğini bu ziyaret üzerinden anlatmak istedim. MTSO'nun saygıdeğer başkanı Sadıkoğlu'nun iş insanlarının sesine kulak vererek, Malatya ve çevre illerle ilgili rapor hazırlamasına, hemşerimiz sayın Yaşar'ın hem randevu alıp, hem de Malatyalı olmanın verdiği sorumlulukla hareket etmesine ve MİAD'ın sevilen sayılan başkanı Akdaş'ın İstanbul'daki Malatyalı iş insanlarını temsilen bu konu üzerinde hassasiyetle durmasına “Sinerji” denir.

Ziyarette, Malatya'nın önemli bir şehir olduğunu söyleyen Türk Hava Yolları Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi'nin ise önümüzdeki günlerde Malatya'ya olan uçuş saatlerinin iyileştirileceğinin ve artacağının sözünü vermesine de sinerjiyle başlayan sürecin “Enerji”yle sonuçlanmasıdır.


Eee ne demiş atalarımız: Birlikten kuvvet doğar…

 

ŞİMŞEK GİBİ OLACAK!..

Geçtiğimiz Haftalarda “İl Başkanı kim olacak?” sorusuna verdiğim cevaptan H.Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz isimleri ön plana çıkarken, “Genç, atılgan ve ‘Şahin' ruhlu” teşbihimi bir kısım okurum “Mustafa Şahin” olarak yorumlamış. Bu benzetmeyi yaptığım kişi, geçtiğimiz dönemlerde Malatya'da AK Parti İl Başkanı Yardımcılığı yapan Şahin Karahan'dır. Eğer bu isimlerden biri İl Başkanı olursa, oturduğu koltuğu bırakmak istemeyen ve bu hususta gayretli bir mücadelenin içinde olan İhsan Koca için il başkanlığı yaptığı dönem “Berk-i zahir” gibi olacak…

(Berk-i zahir: Göğün gürlemesiyle bir anda görünen ve akabinde hemen kaybolan “şimşek” çakması.)

2_540

 GÜLÜMSEYİN, ÇEKİYORLAR...

Okunan ve duyulan her olay karşısında yapılan yorumlar; aslında kişinin iç dünyasının ta kendisidir. Daha doğrusu pozitif bir olaya negatif yorum yapanlar; aslında işin istediği şekilde gelişmesini temenni edenlerdir. Geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında güne damgasını vuran olay, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu atışmasıydı. Akabinde ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın “Gülümseyin” telkiniyle verilen fotoğraf karesi tekrardan gündeme damgasını vurdu. İşte bu fotoğraf hakkında insanın iç dünyasının diliyle gelen yorumlar:

Aklın dili: Bu olayın müsebbibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dır. İşin bu seviyeye gelmesini ya Selahattin Gürkan fişekledi veya Haluk Cömertoğlu kendine vazife(!) çıkarttı. Sonrasında ise hiçbir şey olmamış gibi objektiflere karşı gülümsediler.

İnsafın dili: Osman Güder, her meclis toplantısında son kullanma tarihi geçmiş kaset gibi aynı şeyleri tekrar eden Haluk Cömertoğlu'na gürleyerek “balans” ayarı yaptı.

İ'zanın dili: Bunlar siyasetçi değil mi? Mecliste birbirlerine hakaret de etseler, kapalı kapılar arakasında birbiriyle kucaklaşırlar.

Halkın dili: Yeter ya hu. İşinize bakın ve işinizi yapın. Boş polemiklerle gündemimizi meşgul etmeyin.
 

ADİL GEVREK İLE İLGİLİ TESPİTLERİM
Geçtiğimiz hafta “Çarşamba sohbetlerinin” konuğu Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrekti. İşte Adil Gevrek hakkındaki bazı tespitlerim:

1- Yeni Malatyaspor'u profesyonel bir tüccar mantığı ile yönetiyor. Gelir ve gider dengesini iyi muhafaza ediyor.
2- Had bilmeye çok özen göstererek Yeni Malatyaspor'un bütçesini çar-çur etmiyor.
3- “Büyük görünme, küçülürsün” inancıyla hareket ettiğinden mütevaziliği elden bırakmıyor.
4- Bence salavatı çok kuvvetli ki; Allah her daim yardımcısı oluyor.
5- Yeni Malatyaspordaki muvaffakiyeti iç dünyasındaki tek gündeminin üstlendiği sorumluluk olması.

RÖTAR YEMİŞ BİR YORUM

Kamuda tasarrufun söz konusu olduğu şu günlerde yeni açılan bir kurumun başındaki şahıs, kendisi uçakla geldiği halde çakarlı arabasını Malatya tanıtım günlerine getirerek boy göstermesine bir anlam veremedim. İsrafın böylesi içimi dağladı. Ucuz yoldan gittiği şehirlerde araba kiralama gibi bir yol dururken; Malatya'daki arabasını buralara getirtmek; milletin aklıyla alay etmek değilse nedir?

ÇORUMLU AMİR'İN SİNEMAYA KATKISI NEDİR?

 Okuyan bir millet değiliz. Okuyarak elde edeceğimiz bilgileri; film ve sinema ile almada üzerimize yok. Bu sebepten filmi ve sinemayı önemseyenlerdenim. Yeter ki doğru konular, doğru mesajlarla ve doğru oyuncularla verilsin. Bu yüzden film festivalleri kültürümüze ve mukaddesatımıza saygılı insanlarla organize edilsin. Adı “Uluslararası film festivali” olduğu halde, o statünün yanından bile geçemeyen bu festivalde “Gezi ruhu” hakim olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Sinema ruhundan uzak ve alakasız kişilerin bu festivalde boy gösterdiği de gelen iddialar arasında. Ehlince festival yöneticilerine bir soru: Çorumlu Amir ile Nilay Toprak kimdir? Sinemaya ne gibi katkı ve emekleri geçmiştir? 


VAR SİSTEMİ İYİ YÖNETİLEMEDİ!

MALATYA'YA ‘BÜYÜK'LÜK TASLAMA!

BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasını büyük takımlara dar ediyor. Kaplanlar son olarak Süper Lig'in 12'nci haftasında ağırladığı Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Zaferi getirecek golü de Mina ile attı; ancak hakem Mete Kalkavan'ın rakip kaleci Altay'a faul yapıldığına dair çok şaşırtan kanaati buna engel oldu. Kulüp başkanı Adil Gevrek'in, Malatya Time'a verdiği röportajdaki “VAR sistemi iyi yönetilemiyor” söyleminin haklılığı çok fazla geçmeden ispatlandı.

Sarı-Lacivertlilerin elden kaçırıldı; fakat bu skorun çok farklı bir anlamı vardı. 6 maçtır kaybetmeyen Kaplanlar, bu alanda lig tarihindeki en uzun seriye imza attı. Malatya temsilcisinin dikkati çeken bir başka başarısı ise “Dört Büyükler”e karşı evinde aldığı saha sonuçları. 10 karşılaşmada beş galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetlik performans, Malatya'nın ne denli zorlu bir deplasman olduğunun da kanıtı. Puan 19, basamak altı ki, lider Sivasspor ile arada sadece 5 puanlık fark mevcut. Lakin ortada büyük bir sorun var! 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açılış öncesi “Stat bitiyor, bakalım doldurabilecek misiniz?” demişti. Koltuk kapasitesi 27 bin 44; ama Fenerbahçe sınavında tribünlere gelenlerin sayısı 16 bin 658. Az değil; fakat ilklerin başarılı takımı için böylesine önemli bir karşılaşmada bu rakam eksik! Malatyalılar, şimdi Yeni Malatyaspor vakti. O halde bize de Başkan Gevrek'in çağrısını yinelemek düşer: “Bir ve ‘bir'lik olalım.”


Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!