dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2283.1
  • BIST
    8974.92
  • BTC
    70684.46$

Gürkan: Bu projemizi hayata geçiriyoruz


Gürkan: Bu projemizi hayata geçiriyoruz
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Meydanını aslına uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. Gürkan, “Malatya’nın hafızasını, belleğini yeniden ortaya çıkararak burada vatandaşlarımızın Hıdırellez döneminde gelip kendi gelenekleri ve inanç değerleri ölçüsünde yapmış oldukları aktiviteleri yeniden yapmalarına imkan sağlamak amacıyla bu projemizi hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu. Bu arada Başkan Gürkan, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu’nu makamında kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan diğer programında ise, e-söyleşide öğrenci velileriyle bir araya geldi
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanarak çalışmalara başlanan Kernek Meydanında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu.

K_16

"KERNEK MEYDANI İÇİN BAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA YENİ BİR PROJE HAZIRLADIK"
Yapılan çalışmalar ve proje hakkında bilgiler aktaran MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, “Malatya'nın önemli meydanlarından biri olan Kernek Meydanı vatandaşlarımızın yoğun talepleri ve sıkıntılarından dolayı Sayın Başkanımızın da talimatlarıyla bu alan ile ilgili olarak yeni bir proje hazırladık. Bu alandaki çalışmalarda dört temel esas üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu alanda bulunan yel altı suları kapatılınca yanda bulunan binaların temellerinde ciddi manada su çıkmaya başladı. Bunu önlemek için doğal su kaynağını bulup yeryüzüne çıkaracağız. Bir ikincisi buranın tarihi bir geçmişi vardı. O tarihi geçmişi olduğu gibi yansıtmanın hesaplarını yapıyoruz. Ayrıca bu alanın 6 bin 500 metrekare yeşil alanı var biz bunu 16 bin metrekareye çıkarmak için proje hazırladık. Son olarak Malatya'nın merkezi olmasından dolayı insanların rahat bir şekilde dolaşabilecekleri, oturabilecekleri bir alan oluşturacağız. Buna göre çalışmalarımızı planladık. Vatandaşlarımıza daha güzel bir Kernek Meydanı sunmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

L_13

"KERNEK MEYDANI MALATYA'NIN HAFIZASIDIR"
Kernek Meydanının Malatya'nın hafızası olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz Kernek Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak bir proje hazırladı ve çalışmalara başlandı. MASKİ Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi özellikle buradaki su kaynağının kaybolması ile birlikte alt kodlarda kalan binaların bodrum katlarına sirayet etmesi ve sürekli şikayetlerin gelmesi hem suyun yeryüzüne çıkarılması hem o suyun kullanılması noktasına bir çalışma başlattık. İnşallah Kermek Meydanı bu amaca matuf olarak eski suyun burada tekrar ortaya çıkarılması ve sulama ile ilgili ihtiyaçlarda kullanılması noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca burada Malatya'nın hafızası, belleği var. Buradaki Kernek ziyaretinin ortaya çıkarılıp özellikle Hıdırellez döneminde vatandaşlarımızın gelip kendi gelenekleri ve inanç değerleri ölçüsünde yapmış oldukları aktiviteleri burada yeniden yapmaları amacıyla düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca burada çıkacak olan suyun bir kısmı İnderesi Tabiat Parkında Projesini Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz ve 250 kişinin sürekli konaklayabileceği kamp merkezine ve oradaki 3 bin 100 dönüm olanın sulanması noktasında kullanılacaktır. Bu alana ayıraca MASKİ tarafından bin metreküplük su deposu inşa edilerek bu alanın su ihtiyacı da karşılanmış olacak. İnşallah çalışmalarımız sonucunda bu alana yakışır, yaraşır bölge halkının talep ettiği ve özlediği o Kernek Meydanı'nı yeniden ortaya inkişaf ettiririz. Çalışmaların Malatya'mıza ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖTE YANDAN; BAŞKAN GÜRKAN, KONUKOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu'nu makamında kabul ederek bir süre görüştü. Malatya tarihi hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, “Malatya'yı insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu'yu Anayurt yapan Destan Şehir” diye tabir ediyoruz" dedi.

M_7

GÜRKAN, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyaret sırasında, Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan Arslantepe'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer aldığını ve bu yıl asıl listede yer alması için gerekli döküman çalışmalarının yapıldığını belirtti. Gürkan, “Arslantepe ilk medeniyetin başladığı, ilk yerleşik hayatın, bürokrasi hayatının, muhasebe kayıtlarının, ilk gümrükleme işlemleri ile taş devrinden demir devrine evrimin yaşandığı yerdir. Onun için biz ‘İnsanlık Medeniyetinin Başladığı Anadoluyu Anayurt Yapan Destan Şehir' diyoruz. Anadolu'nun kapılarının 1071 Malazgirt zaferi ile açıldığı söylenmekte aslında 670'li yıllarda Battalgazinin babası ve amcaları Anadolu'ya geliyor. Babası Ankara'nin fethi sırasında, amcası Sivas'ın fethinde kendisi ile Eskişehir'in feshinde şehit oluyor. Buda bize gösteriyor ki Anadolu'nun fethi 1071 yılından 400 yıl önce başlamıştır” diyerek, Malatya tarihi hakkında bilgiler aktardı.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu'nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, “SANKO Holding Gaziantep ve bölgemiz için önemli bir yatırım kuruluşumuzdur. Bölgemizde hem yatırım hem de istihdam oluşturulması noktasında önemli yatırımları bulunmakta. Bu anlamda bütün müteşebbislerimize yaptıkları yatırımlardan dolayı müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle müteşebbislerimizin önündeki engellerin açılması, teşvik edilmesi noktasında Devlet ve Yerel Yönetimler olarak üzerimize büyük yükümlülükler ve sorumluluklar düşüyor. SANKO Holdingin Gaziantep ve bölgemizde yaptığı yatırımları takdirle karşılıyorum. Gaziantep'in omurgasını Gaziantepli iş adamlarımızın temsil etmiş olması bu süreç inşallah Malatya'da ve bölgemizde de genişleyerek devam etmesi önemli bir rol model olacaktır” şeklinde konuştu.

"HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ"
Malatya'nın kendileri için önemli bir şehir olduğunu belirten SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğulu, “Ülkemizin kayısısını dünyaya tanıtan, dünyada bir numara olan kayısıyı yetiştiren bir şehir Malatya. Arslantepe ile ilgili bilgileri de Sayın Başkanımızdan dinledik. Anadolu'nun fethi 1071 yılında değil 600'lü yıllarda Battalgazi'nin basasının gelişi ile başlayan bir dönem. Malatya Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman bu bölge aslında medeniyetin doğduğu ve dünyanın ilklerinin olduğu yerler. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz zaman Türkiye'mizi hep beraber dünyanın lider ülkesi konumuna getireceğimiz konusunda şüphemiz yok. Biz inanıyoruz bu inancımızla da var gücümüzle çalışıyoruz. Gaziantep'te var gücümüzle çalışıyoruz. Malatya'da inanılmaz efor sarf ediyoruz. Sayın Başkanımız nezdinde bütün Malatyalıları kutluyorum. İnşallah çok güzel işleri hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

N_5

GÜRKAN DAHA SONRA ÖĞRENCİ VELİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, LGS kurslarına online olarak devam eden 8. Sınıf öğrenci velileri ile Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı, Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü bünyesinde eğitim veren yöneticilerle online olarak bir araya geldi.

O

YAYGIN EĞİTİM PROGRAMI UYGULUYORUZ
Eğitimin çok önemli olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olmanın gayreti içerisinde olduk. Gelecek nesillerimizin güven altında olması için eğitimli insan yetiştirmemiz gerekmektedir. Milli Eğitim Müfredatında yaygın eğitim programı ve örgün eğitim programı uygulanmaktadır. Yerel Yönetimler olarak bizler Semt Konaklarımızda, Kültür ve Eğitim Merkezlerimizde öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması noktasında okul derslerine takviye olarak ve hayata hazırlanmaları noktasında yaygın eğitim programı uyguluyoruz. Bugün Semt Konaklarımız ve Okullarımız pandemi salgınından dolayı kapalı. Öğrencilerimize online olarak eğitim verilmeye gayret gösteriliyor. Ancak temennimiz ve dileğimiz odur ki biran evvel pandemi salgınından milletimizin ve insanlık aleminin kurtulmasıdır. Aşı süreci ile birlikte inşallah en kısa süre içerisinde bu salgından kurtulacağımızı temenni ediyorum. İnşallah kısa süre içerisinde öğrencilerimiz hem okullarına hem de kurs merkezlerimizdeki eğitimlerine yeniden başlarlar. Semt Konaklarımızdaki görevli eğitmenlerimiz ve yöneticilerimiz öğrencilerimizin geleceğe ve hayata hazırlanmaları noktasında yoğun çaba ve gayret içerisindeler. Belediye olarak uzaktan eğitim alan öğrencilerimize destek olmak amacıyla tableti olmayan öğrencilerimize de tablet desteği vermek için büyük çaba sarf ediyoruz. İnşallah bunlar gelecek için verimli ve olumlu adımlar olur diye düşünüyorum” dedi.
Başkan Gürkan daha sonra öğrenci velilerinden gelen soruları da cevaplayarak bu programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Gürkan böyle bir program gerçekleştiren Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı, Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!