dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

Gürkan: Bu topraklar ilelebet payidar kalacak


Gürkan: Bu topraklar ilelebet payidar kalacak
Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınlandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. Yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınandı. Yayınlanan bazı mesajlar şöyle:

BAŞKAN GÜRKAN: KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mesaj yayımlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıl dönümünü kutladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Aziz Milletimizin inanç, cesaret ve fedakarlıkla elde ettiği, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere en büyük hediyesi olan Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlarken, büyük bir millet olarak güçlü bir devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.
Kurtuluş Savaşı'nda dünya tarihinde görülmemiş bir kahramanlık destanı olduğuna vurgu yapan Gürkan, “Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizi işgal edemeyen işgalci güçler, bugün hala bu amaçlarından vazgeçmiş değillerdir. Dün Kurtuluş Savaşı ile işgale girişenler, bugün terör örgütleri eliyle amaçlarına ulaşmanın yolunu denemektedirler. Bugün, bu güçlere karşı her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe, kardeşliğe millet olarak ihtiyacımız vardır. Bir olmayı, iri olmayı, birlikte destan yazmayı Çanakkale'de tüm dünyaya gösterdik. Bundan sonrada ülkemizin istiklali ve istikbali için milletimizin üzerine düşeni fazlasıyla yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Türk milletinin en değerli varlığı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyetidir. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin 96. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Türk Halkı'nın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

1_529

GÜDER: BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN RUHU ORTAYA KONDU 

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yayımladığı mesaj ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıl dönümünü kutladı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayınladığı mesajda Başkan Güder, Türk milleti olarak şanlı tarihin çok önemli bir dönüm noktasının, Cumhuriyetin ilanının 96'ncı sene-i devriyesinin kutlandığını belirtti. Tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden Başkan Güder, “Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyet'le birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıklıkla göstermiştir.29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet' in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak ortaya koyduğu ‘Muasır Medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak; çağdaş dünya devletleri içinde saygın yeri ile her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir. Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Bu güven ve istikrar ortamını korumaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz ve kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

2_379

ÇINAR: TARİHİMİZ NİCE ZAFERLERLE DOLU

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluş felsefesinin verdiği güç ve ilham, ülkemizin 2023, 2050 ve 2071 hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Şanlı tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş nice zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde memleketin dört bir yanında ki kahraman Anadolu halkının olağanüstü bir gayret ve fedakarlığı ile gerçekleşen mücadelenin destansı bir sonucu olan Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir. Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve güçlü diplomasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir” ifadelerini kullandı.
Çınar, mesajında, "Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerine de yer verdi.

3_221

AVŞAR: VATANI EBEDİYEN KORUYACAĞIZ

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Kanla, canla kurulan ve Cumhuriyet ile taçlandırılan bu ülkeye yapılabilecek en büyük hizmet, çok çalışmak ve yeni eserler kazandırmaktır” dedi.
MHP'li Avşar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Türk Milleti'nin en büyük özelliklerinden birisinin karakterindeki bağımsızlık aşkı olduğunu söyledi. Avşar, Türk Milletinin kendisine yönelik her türlü saldırıyı bertaraf ettiğini ifade eden Başkan Avşar, “Bu aziz millete önce bağımsızlığı, ardından da Cumhuriyet'i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevimiz onların bize bıraktığı bu vatanı ebediyen korumak ve kollamak, bu ülkenin daha müreffeh olması için de çok çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
4_121

HAN: CUMHURİYETİMİZİ HEP BİRLİKTE TAÇLANDIRACAĞIZ

Malatya Baro Başkanı Enver Han, Cumhuriyetin 96. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız” dedi.
Baro Başkanı Enver Han, Türkiye Cumhuriyetinin 96. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Aziz Şehitlerimizin acılarını, Kahraman Gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı pahasına kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur" ifadelerini kullandı. Her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme, milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir süreçten geçildiğini hatırlatan Han, "Yurdumuzun her köşesinde, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma hakkının sorgulanmadığı, herkesin yargıya yürekten güvendiği, kutsal değerlerimizin en büyük teminatı olan Cumhuriyet ile vicdanlarımızın tertemiz kalabildiği, kadın-erkek eşitliğinin sağlanarak, toplumun temel yapısının sağlamlaştırıldığı, eğitim ve sağlıkta, sosyal devlet ilkesi ile yurttaşların insan onuruna uygun yaşamalarının sağlandığı bir yönetim biçiminin tarifidir aslında bu. Ülkemizin, çatışmalı bir Orta doğu coğrafyasında, bugüne dek güneş gibi parlamasının tek sebebi, laik bir hukuk devleti olma temelinde yükselen bir cumhuriyet olmasıdır. Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde, cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmamız gereği asla kuşku duyulmaz bir gerçeklik ve barış içinde yaşanacak ,aydınlık güzel günlerin var olma nedenidir" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Han, "Bu duygu ve düşüncelerle inanıyoruz ki, ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 96. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

4_122

KAZGAN: YARINLAR DAHA GÜÇLÜ

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yayımladığı mesaj ile kutlandı.
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan yayımladığı mesajında, Cumhuriyet'in 96 yıl önce Anadolu insanının büyük bir gayret ve fedakarlığı ile başlattığı destansı mücadelenin sonucu olduğunu belirtti. Kazgan, "Bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçmayan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yurdun her noktasında olağanüstü bir gayret ve mücadele ile destansı bir sonuç almıştır. Binlerce yıllık devlet geleneği olan bu topraklarda devlet olmanın tecrübe ve hafızasına sahip olan Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi gelecekte de hak ettiği yeri alacaktır. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye'sini birlik olarak inşa edebilmek için; daha çok çalışmak ve birlik beraberliğimizi korumamız gerekir. Cumhuriyet'in bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

5_72

ÖZCAN: EN GURURLU GÜNLERDEN BİRİ

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Cumhuriyetin 96. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Özcan, "Millet iradesine duyulan saygı, ülke yönetimi anlamında en güzel erdemdir. Egemenlik millete aittir. Bunu hiçbir zaman unutmadan, Cumhuriyet'imizi ilelebet yaşatacağız" dedi. Özcan, "23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli egemenliği esas almıştı. Bu yönetim biçimi, 29 Ekim 1923'de resmi olarak adını da kayıtlara geçirmiş oldu. Cumhuriyet'in ilanı, tarihimizin en önemli ve en gururlu günlerinden birisidir” ifadelerini kullandı.
Özcan, mesajında “Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. Bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Tüm gücümüzle bunun için çalıştığımızın bilinmesini ister, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz emaneti Cumhuriyet'imizi ve vatanımızı canımız pahasına koruyup, ileriye taşıyacağımıza dair sözümüzü hatırlatmak isterim" ifadelerine de yer verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!