dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63750.165$

Gürkan da Akın gibi yuhalanırsa!..


Gürkan da Akın gibi yuhalanırsa!..
MEHMET AYHAN / YORUM-ANALİZ
Narin

 

Kıymetli okuyucularım; Yeni Malatyaspor'un son zamanlarda çektiği sıkıntıları bütün Malatyalılar yakinen görüyor ve biliyor. “Yakinen görüyor” dememizin sebebi ise; hemen her şeyin basın mensupları önünde cereyan etmesidir. Bazı meseleler vardır ki, medyanın önünde değil de, şehrimizin önde gelen isimlerinin toplantılarıyla  çözülmelidir.

 Dün, Büyükşehir Belediye Başkanımız, basın mensuplarının önüne çıkarak, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ve yönetimini istifaya davet ettiklerini nazik kelimeler kullanarak anlattı. Bu ifadelerinin arasında istişare ettiği isimleri de paylaştı. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, eski bakan ve halen Ak Parti milletvekili Bülent Tüfenkci'nin de isimlerini vererek, bazı ilçe belediye başkanlarıyla da görüştüğünü zikretti.

 Acizane fikrim, bu konunun böylesine ortalıkta konuşuluyor olması ve bazı isimlerle yapılan istişarelerin açıklanması yakışıksızdır. Bir toplantı yaptıysanız veya bir dizi telefon görüşmesi yaptıysanız bununla ilgili elbette medyaya açıklamalarda bulunursunuz. Ama bu kadar çok detayın verilmesi, hatta istifa isteğinin duyurulması başta Adil Gevrek ve yöneticilerini, daha sonra da Yeni Malatyaspor'a gönül vermiş gerçek Malatyalıları rencide etmiştir.

 “ÜST AKIL” GİBİ HAREKET ETMEK

Ülkemizi yönetenlerin sıklıkla bahsettikleri ve benim de şahsen inandığım bir “Üst akıl” lafı dolanır ortalıkta. Okuduğum bilgiler eşliğinde aklımda kaldığı şekliyle “Üst akıl” ne menem bir şeydir, açıklayayım: “Ulusal ve uluslararası bütün yasadışı yapılanmaların ve kurguların strateji sahibi olup, devletlerin içinde ama devletlere karşı oluşturulan birbirine paralel faaliyet eden ama hücrelerinde birbirinden habersiz olmakla birlikte yalnızca ana politikanın hazır hale getirildiğinde hücrelerin birleştirilip sistemin darbeli vuruş hamlesini gerçekleştirmek üzere bir araya getirilen ve kendi aralarında gizli bir bağla bütünleşen yapıların stratejik odak noktasını inşa ve icra eden güç merkezine Üst Akıl denir.” “Üst akıl” denilen bu oluşumdaki bir avuç insan, çeşitli toplantılar yapıp, aldıkları kararlar neticesinde de kendilerine uydu haline getirip, ülkeleri çeşitli toplantılar, protesto gösterileri ve basını kullanarak yönetmeye çalışırlar. Bunda da hayli mahirdirler. Şimdi bakıyorum da Yeni Malatyaspor'umuz da bir üst akıl tarafından yönetilmek isteniyormuş gibi bir görüntü var. Bu nedir Allah aşkına? Tamam bazı tepkiler vardır. Yeni Malatyaspor son dönemde kötü yönetilmiştir. Zaten yönetim de bunu inkar etmemiştir. “Hata yaptık? Dersimizi aldık. Aynı hataları tekrarlamayacağız” şeklinde açıklamaları zaten yaptılar.

 5 BUÇUK SEZONLUK BAŞARI, BİR KALEMDE SİLİNEMEZ

Yeni Malatyaspor yönetiminin ve özellikle Adil Gevrek'in 6 yıllık görev sürecinde yaşanan onca başarısı var. Sadece yarım sezonda yaşanan olumsuzluklarla, gerideki 5 buçuk senenin bir kalemde silinip atılması doğru değildir. Başkan Selahattin Gürkan'ın “Yeni Malatyaspor'un başarısızlığından mutluluk duyacak bir grup var” sözünü edip; ardından da Adil Gevrek ve yönetimini istifaya davet etmesinin mantığını da çözebilmiş değilim.

Yeni Malatyaspor'un mali sıkıntılar sebebiyle ligden düştüğünü varsayarsak; düşen diğer takımların birinin borcunun Yeni Malatyaspor'dan 7 kat, diğerinin de 4 kat olduğunu söylemek isterim.  Düşen diğer iki takımın ilindeki yöneticiler, kulüp yönetimlerinin istifasını hem de alenen istediklerini duydunuz mu?

Gelelim sportif başarısızlık kelimesine; bunun da açıklamasını zaten Adil Gevrek yapmıştır. Yaptığı açıklamalarda “Hata yaptık. Hatalarımızdan ders çıkardık. Bir daha olmaması için elimizden geleni yapacağız” demiştir. Adil Gevrek'in 5 buçuk senesini unutup yarım sezonuna bakarak istifasını istemek nedir?

 TRANSFERDEN BİR SAAT SONRA BASIN TOPLANTISI

Malatyalılar'ın ortak paydası Yeni Malatyaspor'a zarar verecek her türlü eylem ve söylemden uzak durmamız gerekiyor. Hangi kurum, kuruluş veya şahıs bu takıma zarar veriyorsa, yaklaşık 3 milyon Malatyalı'nın da vebalini omuzlarına alıyor demektir. Şu günlerde yaşananlar, tamamen bu takıma zarar veriyor.

Aldığım duyuma göre, Adil Gevrek yönetimi, futbolcu ve teknik direktör transfer ediyor. Üzerinden daha bir saat geçmeden, şehrimizin belediye başkanı, “Kulübü bırakın” tarzında bir basın toplantısı düzenliyor. Şimdi, o transfer edilen futbolcu ve hocanın kafasındaki algıyı siz düşünün…

Hadi diyelim ki; Adil Gevrek ve yönetimi istifa etti. Kongre kararı aldı. Şurada ligin başlamasına 1 ay kadar bir süre var. Takım hazırlık çalışmalarına başlamış. Kamp programları yapılmış. Bir anda yönetim yok oluyor ve yeni bir yönetim için kongre yapılıyor. Bu takımın düştüğü durumu da gözönünde bulundurun.

 

 Son söz olarak;

 

  • Adil Gevrek in 6 sezonluk yönetimine tümden bakılmalıdır. Aksi takdirde zalimane bir bakış olur.
  • Kulübü başarıdan başarıya koşturan Adil Gevrek, son yarım sezondaki başarısızlığını kabul ediyor ve “Ders aldık, telafi edeceğiz” diyor.
  • Futbolcu sattığı için yerden yere vurulan Adil Gevrek, Aleksic, Azobouke, Guilerme, Mina ve Aquah gibi oyuncuları ucuz fiyatlara bularak alan isim değil mi? “En az bunlar kadar önemli futbolcularla görüşüyoruz ve alacağız" diyen Adil Gevrek, bir şansı daha hak etmiyor mu?
  • Selahattin Gürkan, Adil Gevrek aleyhine oluşturulmak istenen algı operasyonunu farketmeli, altını oyan malum grubun oyununa gelerek bu talihsiz açıklamayı yapmamalıydı…
  • Unutulmamalı ki, gerek liglerin başlamasına kalan sürenin kısalığı, gerekse aday olmak isteyen insanların kamuoyu gözündeki yetersizliği, Malatyaspor'un Gevrek'le devam etmesini elzem kılıyor.
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın ya yeterli araştırmayı yapmadığını ya da çevresindekilerin yanlış bilgilendirmesi sonucunda bu açıklamayı yaptığını düşünmek istemiyorum.
  • Duygusal davranarak Gevrek'ten istifa istemek, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmayan bir üslupla konuşma yapmak, kimin ekmeğine yağ sürmüştür?
  • Şu bilinmeli ki, iyi bir hoca ve 4-5 iyi futbolcu transferiyle, Adil Gevrek'e verilen destek yüzde 100'e çıkacaktır. Hal böyle olunca da istifa isteyenler yuhalanacaktır.
  • Aynı senaryo yanlış hatırlamıyorsam 2005 yılında, hiçbir kabahati olmadığı halde, 1 buçuk aylık belediye başkanlığı sırasında yuhalatılan Cemal Akın'ın başına gelmiştir. Selahattin Gürkan'ın da başına gelmesi muhtemeldir.
  • Gevrek bu transferleri yaparak fazla değil 4-5 maç alsın, maddi destek için Gürkan'a başvursun, Gürkan destek vermesin de bakın neler oluyor?
  • Sayın Gürkan'ın bu hatasını telafi etmek için halen fırsatı vardır. Bir süre sessiz kalırsa, zaten var olan Gevrek'e kamuoyu desteğini görerek, “Başarılı olursa desteğimiz sürecek” anlayışını korumalıdır.
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!