dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2408.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63587.47$

Gürkan: Evlere maske dağıtımımız başlayacak


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, maske üretimi yapan firmaları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Gürkan; “ Bütün hemşerilerimiz müsterih olsun. 20 Nisan Pazartesi tarihinden itibaren ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın evlerine maske dağıtımımız başlayacaktır” dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, maske üretimi yapan firmaları ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

A_479

MALATYA'DA BİRÇOK FABRİKADA MASKE ÜRETİLİYOR

Gürkan konuşmasında: “Cumhurbaşkanımızın belediye başkanları ile yapmış oldukları telekonferans yöntemi ile toplantı sırasında Malatya'nın tekstil üssü olması noktasında talimatları oldu. Valimizle birlikte ilimizdeki tekstil fabrikalarıyla temasa geçtik.  Maske üretim ve lojistik merkez olması noktasında yoğun çalışmalar yapıyoruz. Şuanda Malatya'da 13 fabrikada maske üretiliyor. Bu tekstil fabrikalarında Malatya'nın ihtiyaçları doğrultusunda maske üretiliyor. “

B_298

MİLYONLARCA MASKE ÜRETİLİYOR

"Bütün fabrikaları gezdik. Malatya'da günlük milyonlarca maske üretiliyor. Malatya Türkiye'de şuanda günlük hedef 10 milyon maske üretimi ile Türkiye'nin gündemine oturdu. Türkiye'nin maske üretimini Malatya karşılayacak. Bu vesileyle Malatyalı olmaktan ne kadar onur duyduğumu da belirtmek istiyorum. Gezdiğimiz bütün fabrikalarda arkadaşların özveri ile çalıştığını gördük. Burada çalışan arkadaşlara verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ederim. Bir an önce de korona virüsten kurtulmayı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

C_130

20 NİSAN'DAN İTİBAREN EVLERE MASKE DAĞITILACAK

Malatya'da evlere maske dağıtımına başlanacağını belirten Gürkan: “ Bütün hemşerilerimiz müsterih olsun. 20 Nisan Pazartesi gününden tarihinden itibaren ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın evlerine maske dağıtımımız başlayacaktır” dedi.

A_480

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Korona virüs salgını ile birlikte büyük bir ihtiyaç haline dönüşen cerrahi maskenin temini noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde kentte 13 firma günde 2 milyon adet maske üretiyor.Korona virüse (kovid-19) karşı tıbbi ekipman üretimi hız kazanırken, kamu kurumları da bu üretimlere destek veriyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri ile kentte tekstil üretimi gerçekleştiren 13 firma bir araya gelerek maske üretiminde lojistik bir merkez olma yolunda hızla ilerliyor. Ham maddelerin Malatya Büyükşehir Belediyesince karşılandığı üretimde tekstil firmaları günlük 2 milyona yakın cerrahi maske üretimi yaparak, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir görev gerçekleştiriyor.

C_131

15 MİLYONDAN FAZLA MASKE ÜRETİMİ YAPILDI
Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tekstil firmasının üretim müdürü Erdal Oğul, normalde kot üreticisi olduklarını ancak bu süreçte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri ile maske üretimine ağırlık verdiklerini belirtti. Toplam 13 firmanın maske üretimi yaptığını, kendilerinin ise yaklaşık 100 bin adet üretimle bu sürece destek verdiklerini belirten Oğul, ileriki günlerde kapasite artırımı ile Malatya'da günlük 3 milyon adet maske üretimini hedeflediklerini söyledi. 10 gündür üretime geçtiklerini ve 15 milyondan fazla maske üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Oğul, şu an Malatya'nın bu üretimle Türkiye'de önemli bir lojistik merkezi olduğunu dile getirdi. 1 aylık bir üretim hedefi ile yola çıktıklarını belirten Oğul, bu süre zarfında 100 milyondan fazla maskeyi de teslim etmeyi planladıklarını ifade etti.

 MASKE ÜRETİMİ 3 MİLYONA ÇIKARILACAK

Malatya'da, yeni tip korona virüsü önlemek amacıyla kullanılan maske üretimi yapan tekstil firmalarının günlük yaptıkları 2 milyon üretimi günlük 3 milyon'a çıkarılacakları bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Birinci ve İkinci Organize sanayi bölgesinde tekstil üretimi yapan ve salgının ülkemizde de yaygınlaşması ile birlikte ihtiyaç duyulan maske ve tulum ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetlerini bu yönde sürdüren tekstil firmalarını ziyaret edip, çalışmalarından dolayı firma idarecileri ile çalışanlara teşekkür etti.
Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Bu zorlu süreçte milletimizin ve devletimizin ihtiyaç duyduğu maske ve tulum ihtiyacını Malatya olarak karşılayacak güçteyiz. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile le birlikte Malatya'da faaliyet gösteren tekstil firmalarının yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Yapmış olduğumuz bu görüşmeler sonrasında Malatya'nın maske ve tulum üretimi noktasında bir merkez olması için yoğun bir çalışma içerisine girdik. Malatya tekstil üretimi noktasında merkez olabilecek bir il konumundadır. Şu an itibariyle Malatya'da faaliyet gösteren tekstil firmalarımız maske ve tulum üretimi yaparak ülkemizin maske ve tulum ihtiyacını karşılıyor” dedi.

A_487

"ÜRETİM ARTIRILARAK DEVAM EDİYOR"
Malatyalı tekstil firmalarının üretimlerini iki katına kadar çıkarma kapasitesine sahip olduklarını belirten Gürkan, “Malatya'da şu an itibariyle Baykanlar, Taha, Fetih, Kübra, Belsa, Sesa, Zevigas, Talu, Arc Moda, Birdamla, Nano ve Denim tekstil fabrikalarımızda maske üretimlerimiz büyük bir hızla devam etmektedir. Şu anda faaliyet gösteren firmalarımız normal kapasitede çalışarak üretim yapmaktalar. Talebin artması ile birlikte üretimlerini iki katına çıkarabilecek altyapıya sahipler. Maske üretimi yapan il içindeki ve dışındaki hemşehrilerimize ait firmalarımız şu an itibariyle 5 milyonun üzerinde üretim yapmaktalar. firmalarımız bu üretimlerini talep olduğu takdirde iki katına kadar çıkarabilme kapasitesine sahipler. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi olarak maske üretiminde kumaş ve hammadde ihtiyacını karşılayarak şu anda 2 milyon olan maske üretimini 3 milyona çıkarmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından gerçekleştirilen ziyaret programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Vahap Erdem de eşlik etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!