dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63890.037$

Gürkan’ın elinde sihirli değnek yok…


Gürkan’ın elinde sihirli değnek yok…
Yiğit Mamsuroğlu yazdı...
Narin

 

(Sesli Makale)

 

Ülkemizin en büyük gündemi olan yerel seçimleri geride bıraktık. Bugün, Malatya özelinde bazı değerlendirmelerde bulunmak istiyorum. Değerlendirmelerime bir de tespitle başlamak gerektiğini düşünüyorum.

Selahattin Gürkan en az iki yıl belediyedeki tahribatla uğraşacaktır. Cemal Akın'dan bugüne devralınan borç açıklansa, büyükşehir belediyesinin nasıl bir borç batağında olduğu görülecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Selahattin Gürkan arasında “Kim olacak?” tartışması yaşandığı sıralarda, aslında Reis, Hacı Uğur Polat'ı tercih etmişti. Selahattin Gürkan'ı tercih etmediği gibi birileri o dönem bir algı operasyonu yürütmüştü. O zaman bu algı operasyonu tuttu. Ama sonrası Selahattin Gürkan kararı verildi. Belki de Reis'in verdiği en doğru karar budur. Zaten Ak Parti'nin Türkiye'nin birçok yerinde oyları düşmesine rağmen, Selahattin Gürkan'ın aldığı oy değerlidir ve önemlidir. Birkaç örnek verecek olursak; Kale'deki % 90'ın üzerindeki oy oranı % 54'lere düşmüştür. Akçadağ'ın kaybedilmesi, Arapgir'in kaybedilmesi ve Darende'nin kıl payı kazanılması bunun göstergesidir.

Neyse biz Selahattin Gürkan'ın yapacaklarına dönelim. Selahattin Gürkan'ın icraatları en çok cemaatleri ters köşeye yatıracaktır. Bir yıl sonra cemaatler sesini yükseltmeye başlayacaktır. (Homurdanmaya, şikayet etmeye, eleştirmeye başlayacaklar) Çünkü bugüne kadar onların gazı alınıyordu.  Selahattin başkan, gaz alma işiyle uğraşmıyor. Yeri geldiği zaman aleyhine olacak bir yerde bile doğruları söylemeye çalışıyor. (Örnek mi?; Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in çevre yolunun % 95'inin bittiğini söylemesine rağmen Selahattin Gürkan'ın tam zıddı bir açıklama yaparak “Hayır. Yüzde 5'i ancak bitti” demesi buna somut bir örnek gösterilebilir.)

Selahattin Gürkan'a gelince, belediyeye alınan bir vidadan da haberi olmasını isteyen işini takip eden, hizmetlerinde önceliklerinin olduğu (temizlik gibi, çünkü evinin önünü süpürenlere Allah-u Teâlâ'nın rızkını artırdığına inanmış biri). Zaten önce bağımsız, sonra Battalgazi Ak Parti'den belediye başkanı olması bunun göstergesidir.  Bir yanlış bilerek yapılmışsa, bakmayın öyle kibar durduğuna, sinirlendiği zaman gözü dünyayı görmeyen biridir. Pire için yorgan yakar. Eleştiriye açık olduğu izlenimi veren ama ancak kendi iç dünyasında onu eleştirecek insanın daha doğmadığına inanan biri. Bu da işlerini istişareyle yapmaya çalıştığı içindir.

Yukarıda “Cemaatler mırıldanmaya başlayacaklar” dedim ya… Başkan kendisine oy vermeyenlerin de belediye başkanı gibi hareket edecek. İçki içenin de, namaz kılanın da, kısacası bu şehirde yaşayan herkesin belediye başkanı olacak. Arguvan'a, Hekimhan'a, Arapgir'e de büyükşehrin imkânlarını eşit bir şekilde götürmeye çalışacak. Çünkü Selahattin Gürkan CHP‘liden, Saadet Partili'den, İYİ Partili'den bile oy aldı… Bunun farkında. Aslında başarı tesadüf değildi… Bilgi, birikim, tecrübe ve doğru strateji Gürkan'ı büyükşehire taşıdı.

Hep halk arasında konuşulur ya… Belediye başkanının iyi bir ekibi olacak….. Başkan belki rüyasında bile büyükşehri nasıl ve kimlerle yönetecek görmüştür. Çünkü Malatya'ya hizmeti dert edinmiş biridir. Belediyecilik hizmetlerini gönülden yapmaya çalışan biri. Başkanın Ankara ayağı da kuvvetli eski ve yeni bakanlar bürokratlar, hatırı sayılır bir kitle var.

Muhtemelen belediye içinde göreve başladıktan sonra pasif bir direniş ile karşılaşacaktır. Ancak bu tip eylemler vatandaşa verilen hizmeti aksatma noktasına girerse kimsenin gözyaşına bakmayacaktır. (Belediye personellerine bir tavsiyem var. Amirinden memuruna, müdüründen hizmetlisine, aman ha sakın numara yapmayın, samimi olun çünkü Selâhattin başkan külyutmaz)

Eylemde bulunanların gözyaşına zaten bakarsa kendisi zarar görecektir. Çünkü 5 yıl çabuk geçer.

Bir diğer konu nasıl bir belediye başkanı olmalı… Hacı Uğur Polat, tarafından açıklanan projelerden gerçekten acil olarak devam etmesi gerekenler devam ettirilmeli ancak Hacı Uğur Polat'ın üzerinde durduğum en önemli proje dediği 1453, 571 ve 15 temmuz isimlerini verdiği büyük kongre merkezi projesi askıya alınmalı. Neden mi? Malatya'da bu kadar salon varken, insanların ücretsiz tiyatroya bile rağbet göstermedikleri, mevcut salonların yılda toplama 15-20'yi geçmediği etkinliklerde kullanılması, yani tam kapasite çalışmaması ortadayken böyle büyük bir kongre merkezine ne kadar ihtiyaç var ya da ne kadar acil bunu yeniden değerlendirmesi gerekir.

Çevre yolu altını bugüne kadar tüm belediye başkanları hep ikinci plana attılar, Selahattin Gürkan da dahil. Ancak Ak Parti'ye en büyük destek de bu bölgelerden geldi. Yarın bu bölgede yaşayanlar da artık yeter derse belki Türkiye üçüncüsü olmak ya da muhafaza etmek hayal olabilir.

Kısacası Selahattin Gürkan'ın elinde sihirli değnek yok… Sihirbaz değil… Başarılı olması için biz vatandaşlara da görev düşüyor. Şehirde yaşayanların da uymak zorunda olduğu kurallar var. Selahattin Gürkan'ın “Marka şehir değil, kimlikli şehir” sloganı da tam bu noktada önem kazanıyor.

Aslında yazılacak çok şey var ama biraz da Selahattin Gürkan'ı izleyip görmek lazım. Başka bir yazıda buluşmak dileğiyle, esen kalın.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!