dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63750.165$

Gürkan: Sağlık Bakanımız hastanedeki çalışmaları inceleyecek


Gürkan: Sağlık Bakanımız hastanedeki çalışmaları inceleyecek
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın Battalgazi ilçesine yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Battalgazi ilçesine yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. 

GEZİYE KATILANLAR
İnceleme gezisi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'a, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Daire Başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti. 

"SAĞLIK BAKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜK"
Battalgazi Devlet Hastanesinin Malatya'ya kazandırılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan; “Büyükşehir Belediyesi olarak, bizlerin üzerine düşen görevi hızlı bir şekilde yerine getirerek, elimizden gelen gayreti çabayı göstereceğiz. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımız ile görüştük. Cumartesi günü Sağlık Bakanlığımız burada, UMKE Bölgenin en büyük tatbikatı şeklinde bir çalıştayları olacak. Sağlık Bakanımızı buraya davet ettik. Hastanedeki yapılan çalışmaları yerinde görüp, inceleme yapacaklarını bizlere ifade ettiler” dedi.

8000_31 

"HASTANENİN EN KISA SÜREDE BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"
Hastanenin bir an önce yapılması ve Malatya'ya sunulması noktasında yoğun çaba ve gayret gösterdiklerini söyleyen Gürkan, “Buranın temel atma aşamasının öncesinde yerin TOKİ'ye verilmesi, tekrar Sağlık Bakanlığına ve hastane yapılması ve ihale yapılması noktasında gerçekten halkımız ile birlikte yoğun bir çaba ve gayret gösterdik. Bu çaba ve gayretin sonucunda, bugün burada yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu çalışmalar daha da artarak devam edecek. Mevcut araçların daha da artırılması noktasında Bakanlığımıza gerekli talebimizi ilettik. İlgili firma da gerekli tedbirleri alarak buradaki çalışmaların hızlandırılması ve inşaatın bir an önce bitirilerek sağlık açısından gerekli hizmeti verebilecek bir fiziki yapının ortaya çıkması noktasında gerekli gayret gösterilecektir. Bu hastanemizin Malatyamıza, Battalgazimize ve burada yararlanacak tüm insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını ve en kısa sürede bitirilmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

8001_19

ÖTE YANDAN KIZILAY YÖNETİMİ GÜRKAN'I ZİYARET ETTİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kızılay Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Haşim Çakmak ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kızılay Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gürkanİ “Kızılay, Malatya'mız ve ülkemiz açısından büyük bir yardım kuruluşudur. Osmanlı döneminde ‘Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti' adıyla başlayıp, günümüzde Kızılay olarak devam eden bu kuruluşumuz, her daim afet, deprem, sel gibi felaketlerde hep yanımızda olmuştur” ifadelerini kullandı. 

8002_7

VAGON FABRİKASI KENDİ HALİNE TERK EDİLMİŞTİ
Kızılay'ın özellikle Vagon Fabrikasının tekrar ayağa kaldırılması noktasındaki girişimlerini takdir ettiğini söyleyen Başkan Gürkan, “Vagon Fabrikamız, kendi haline terk edilmiş, ölü bir yatırım halinde miadını bekleyen bir durumdaydı. Sağ olsun Kızılay Başkanımızburayı istedi. Vagon Fabrikasının prefabrik yapı üretme noktasında değerlendirmeler yapıldı” şeklinde konuştu. 

"VERİMLİ BİR YATIRIM OLACAK"
Gürkan, “Sizler yapılan bu çalışmaları bizzat yerinde inceleyeceksiniz. Yapacağınız incelemenin yatırım açısından çok verimli olacağına inanıyorum. Bu yatırım sadece Malatya'ya değil üretim mekanizması ve istihdam oluşturulması noktasında ülkemize de önemli katkılar sağlayacaktır. Üretilen prefabrik ev parçaları ve yapı parçalarının yurtdışına da ihraç edileceği şeklinde bir projenizin olduğunu biliyorum. İnşallah hem Malatya'mıza hem de ülkemize faydalı bir yatırım olacaktır” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!