dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

Gürkan: Tanıtımımızı en güzel şekilde yapacağız


Gürkan: Tanıtımımızı en güzel şekilde yapacağız
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi muhtarlar ile bir araya gelerek, istişare toplantısı düzenledi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi muhtarlar ile bir araya gelerek, istişare toplantısı düzenledi.

 PROGRAMA KATILANLAR

Nikâh Sarayında gerçekleşen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genel Sekreter Cemal Noğay, Daire Başkanları, Şirket Genel Müdürleri, şube müdürleri, muhtar dernek başkanları ve muhtarlar katıldı. 

7000_27

BAŞKAN GÜRKAN FESTİVAL ÖNCESİ MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ
23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi muhtarlar ile bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Biz kayısı festivalini en son 2013 yılında yapmışız. 1973 yılında başladığımız fuar, 1980'den sonra sekteye uğruyor. 1993'te devam ediyor ve 2013'ten sonra da fuarı bırakıyoruz. Değerli muhtarlarımız, kimse kendisini kenarı koymasın. Hepimiz bu geminin içinde seyahat ediyoruz. Bu geminin sağ ve selamet bir şekilde hedefine gitmesi lazım. Geminin de hedefini bilmesi lazım, hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgarın faydası olmaz. Bizim hedefimiz bellidir, Malatya'yı mazisine layık, istikbale hazırlama hedefidir. Bunu belediye birimlerinde, siz muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte el ele yapacağız. Bugünkü toplantımız Malatya'daki muhtarlarımız ile bir araya gelerek, Kayısı Festivali ve Kayısı Etkinlikleri ile ilgili bilgiler vermek ve fuar öncesi hem bizlerin, hem de muhtarlarımızın üzerine düşen sorumlulukları birlikte yerine getirmektir” ifadelerini kullandı. 

"MEMLEKETTE YAŞAYAN İNSANLARA HİZMET İÇİN MÜKELLEFİZ"
Makamların nefsi tatmin ederek insanlara tahakküm etme yeri olmadığını belirten Başkan Gürkan, “Hiçbir muhtarımız şöyle bir ye'se sakın kapılmasın, buradaki belediye personeli, bizler ve sizler bu memlekette yaşayan insanlara hizmet etmek ile mükellefiz. Makamlar nefsi tatmin ederek insanlara tahakküm etme yeri değildir. Makamlar insanlara hizmet etme yeridir. Biz buralarda memleketimize hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. 

7001_15

"GELEN MİSAFİRLERİ HEP BİRLİKTE AĞIRLAYACAĞIZ"
Demokrasi bir nehirse, muhtarlar o nehrin kaynağıdır diyen Başkan Gürkan, “Muhtarlık müessesesi çok önemlidir. İsminizle seçiliyorsunuz. 20 bin nüfuslu bir mahalleye isminizle seçiliyorsunuz. Bu çok önemli bir hadisedir. Muhtarların görüş ve düşünceleri bizim yol haritamızın oluşmasında temel değerlerimizdir. Biz hepimiz, ev sahibiyiz. Gelen misafirleri hep birlikte en güzel şekilde ağırlayacağız. En güzel şekilde tanıtımımızı yapacağız. Bu hepimizin görevidir. 16 Temmuz 2019 Kortej yürüyüşünde hep birlikte gereken mesajı vermeliyiz. Bu yürüyüşte mesajımızı vermeliyiz. Hepiniz katılın. Bu bir mesajdır. Biz Malatyalılar Malatya'ya sahip çıkıyoruz. Malatya'nın milli ürünü kayısıya sahip çıkıyoruz. Birlik beraberlik içerisindeyiz. Bu Malatya'ya ve Türkiye'ye verilen bir mesajdır. Cumhurbaşkanımızı, Bakanları, Bürokratları, milletvekillerimizi Kayısı Festivalimize davet ettim” dedi. 

"REKOR OY VERDİNİZ"
Başkan Gürkan, “31 Mart'ta sizler bizlere güvendiniz. Bizlere çok büyük destek verdiniz. Türkiye'de hiç kimseye verilmeyen ve Malatya tarihinde hiç kimseye verilmeyen rekor oy oranıyla bir desteği bize verdiniz. O yüzden biz de gecemizi gündüzümüze katıp size ve Malatyalıya hizmet etme mecburiyetindeyiz.” ifadelerini kullandı. 

"KORTEJDE 10 BİNLER OLACAK"
16 Temmuz akşamı saat 20.00'de Öğretmenevi önünden Kapalı Çarşıya kadar çok güçlü bir kortej yapacaklarını dile getiren Başkan Gürkan, “On binlerin yürüdüğü bir kortej olacak. Bu mesaj olacak. Bu Malatya'nın dimdik ayakta olduğu mesajını Türkiye'ye sizler vereceksiniz” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!