Gürkan: Toplumun en fedakar unsurları öğretmenlerdir

Öğretmenler Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından okul müdürlerine yönelik bir program düzenlendi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Öğretmenler Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından okul müdürlerine yönelik bir program düzenlendi. Program kapsamında öğretmenlerin onuruna verilen akşam yemeğinde müzik dinletisi de gerçekleştirildi.
PROGRAMA KATILANLAR
Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ile çok sayıda okul müdürü katıldı.
ÖĞRETMENLERİN BORCU ÖDENMEZ
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Öğretmenlere karşı bir milletin borcu elbetteki ödenemez. Ancak tek bir yolla ödenebilir; bu vatana ve bu millete hakkıyla hizmet etmek koşuluyla kendisini yetiştiren, öğretmenlere borcunu ödemiş olur” dedi.

GÜRKAN TÜM ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Daha sonra sahneye davet edilen ve kendisi de öğretmen kökenli olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tüm öğretmenlerin gününü kutladığını belirterek, öğretmenleri temsilen Milli Eğitim Müdürü Tatlı'ya çiçek takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım", "sevelim sevilelim", "Bu dünya kimseye kalmaz" dizelerini hatırlatarak, "Bizler, şahıslar bazında bu dünyanın kimseye kalmayacağını biliyoruz ama bu dünyadan kıyamete kadar sürecek hayatın sağlıklı ve huzurlu olması için de güzel nesiller yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuzun farkında ve fevkinde olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ÖĞRETMENLER MUM GİBİDİR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Toplumun en fedakar ve muhterem unsurları öğretmenlerdir" şeklindeki sözünü hatırlatan Başkan Gürkan, “Niçin öğretmenler muhteremdir? fedakarlıkları için muhteremdir. Öğretmenler bir mum gibidir; kendi ışığıyla erirken etrafını aydınlatır. Ve öğretmenlik kutsal bir meslektir" diye konuştu.
MİNİ KONSER VERİLDİ
Daha sonra MABESEM Saz ve Söz Sanatçıları sahne alarak, mini bir konser verdiler. Konserde, TRT Müzik programcısı emekli öğretmen Yavuz Dizdar da türküler seslendirdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kekik ve Geven Yaylalarından Gelen Eşsiz Lezzet İçin Kovanlarda Yoğun Mesai Başladı
- Ankara'da Görev Yapan Malatyalı Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den Minikler İçin Örnek Proje
- Geleceğin Gastronomi Yıldızı Yeşilyurt'ta Parladı: Hatem Sudenaz Aygün Büyük Ödülün Sahibi Oldu
- Malatya Çevreyolunda Sivil Polis Aracı İle Motosiklet Çarpıştı: Asfalta Savrulan Sürücü Yaralandı
- Dehşet Saçan Polis Memuruna Ağırlaştırılmış Müebbet Verilirken Tutuksuz Yargılanan Eşi De Tutuklandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.