dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2410.9
  • BIST
    10103.79
  • BTC
    61678.69$

Gürkan: “Yaşlılarımızın tecrübelerinden istifade etmeliyiz”


Gürkan: “Yaşlılarımızın tecrübelerinden istifade etmeliyiz”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, yaşlılarımızın engin tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğini söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaşlılara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirterek, "İnsanlar doğar, büyür, gelişir, ihtiyarlar ve dünyasını değiştirir. Milletler de yaşlılarına verdikleri önemle gelişmişlik düzeylerini belirlerler. Aynı zamanda dinimiz İslam da yaşlılara verdiği öneme atfen dini yaşama noktasındaki algılarımızı belirlemiştir” ifadelerini kullandı.

YAŞLILARIMIZ DÜNÜN GENÇLERİYDİ
Yaşlıların tecrübelerinin kendileri için bir gelecek kaynağı olması gerektiğine dikkat çeken Gürkan, “Biz şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlayalım derken; yaşlılarımızın engin tecrübelerinden de istifade etmemiz gerektiğini ifade ediyoruz. Bugün Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanıyor olabilir, ancak unutmayalım ki günlerini kutladığımız yaşlılarımız da dünün gençleri idiler. Bu memleketimizin ekonomisine katkı sağlayan insanlardı. Çocukları yetiştiren ana ve babalardır. Bu ana babalara hak ettikleri izzet ve ikramı, sevgi ve saygıyı göstermek mecburiyetimizin olduğunu gençlerimize hatırlatmak amacıyla bu günü kutluyoruz” dedi.

YAŞLILAR HAK ETTİKLERİ GİBİ YAŞAMALI
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşlıların hak ettikleri gibi yaşamalarını temin etmek, onlara bu günlerinde bir nebze de olsa yardımcı olmak amacıyla kurulan Vefa Konağının hizmetlerine devam ettiğini hatırlatan Gürkan, Bugün vesilesiyle başımızın tacı yaşlılarımızın günlerini kutluyor, uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum" ifadelerine de yer verdi.

1_275

BAŞKAN GÜDER'DEN YAŞLILAR GÜNÜ KUTLAMASI

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yayımladığı mesajla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kutladı.
Başkan Güder, yaşlılarımızın engin tecrübelerinden istifade edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren kıymetli büyüklerimiz için özel bir anlam ifade eden ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü idrak ediyoruz. Toplumumuzun bugünlere gelmesinde büyük emeği ve çabası olan yaşlılarımız, bizim en büyük hazinemizdir. Bu manada yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görev olarak kabul edilmelidir. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır" ifadelerini kullandı.

2_222

AVŞAR'DAN YAŞLILAR GÜNÜ KUTLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, “Yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasında olmalıdır” dedi.
MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, "Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.
Avşar, açıklamasının devamında ise, "Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını ve gününü kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!