dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.8
  • BIST
    9460.73
  • BTC
    65361.33$

Güz seminerleri başladı


Güz seminerleri başladı
Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi, alanlarında deneyimli isimlerin katılımıyla 8 hafta sürecek 'Güz Seminerleri' programlarına start verdi.
Narin

Bostanbaşı Mahallesi'nde hizmete giren Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin toplantı salonunda gerçekleşen "Güz Seminerleri" programlarının açılışına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkan yardımcıları, Yeşilyurt Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve lisans mezunu öğrenciler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Polat, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde önemli kültürel hizmetleri halkla buluşturdukları için mutlu olduklarını ifade etti. Polat, "Geleceğimize yönelik kültürel hizmetlerimizi artırdıkça bizler ziyadesiyle mutlu oluyoruz. İslam ümmeti ve Osmanlı İmparatorluğunun kaybetmesinin temelinde, bilgiyi elimizden kaçırmak vardır. Bilgiden, ilimden uzaklaşınca diğer kayıplarda ardı ardına gelmeye başladı. İslam ümmetinin şu anki hali de apaçık ortada. Son 200 yıldır İslam ümmeti ve doğu toplumları, batının mengenesi arasında, baskısı altında, sömürgesinde bir hayat yaşıyor. Osmanlı İmparatorluğu İslam ümmetinin belki de son kalesiydi. 19 yüzyılın başı itibariyle o kaleyi de almış oldular ondan sonraki acı süreç halen devam etmektedir. Eğer bizler tekrar o ümmetin adalet, rahmet ekseninde bir faaliyet ortaya koyacaksak bunun temel başlangıç noktası da ilimdir, bilgidir" şeklinde konuştu.

Polat, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin bu kayıpları telafi etmek adına ciddi hizmetler üreteceğini ifade etti. Polat, "Bilgiye daha fazla yakınlaşmak adına Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin çalışmalarını önemsiyoruz. İnşallah sizlere bu başlangıç öğrencileri olmanız, başlangıç üyeleri olmanız, işin kuruluşunda içinde olmanız sizler için bir farklılığı ortaya koyacaktır. Belki başlangıçta olmak biraz daha gelecek nesiller için daha zorlukları içinde barındırıyor ama kurucusu olup, yıllar sonra konuştuğunuz zaman 'ilk derslerinde biz bulunduk, bize ciddi faydalı oldu' diyecek olmanız sizler için ciddi bir fırsattır. Gençlerimizin kültürel çalışmalarımıza ilgisi ve desteği bizleri daha fazla mutlu ediyor. Buradaki görevli kardeşlerimiz çok yoğun çalışmalar içindeler seminer, akademi çalışmaları ve diğer hizmetleri sizlerle buluşturacaklar. 'Güz Seminerleri' programlarımızın ilkini bugün başlatıyoruz. Üniversite yıllarında birlikte okuduğum, ilmi ve bilim çalışmalarını sürekli takip ettiğimiz Doç. Dr. Ramazan Yıldırım'ın ilk dersi verecek olmasından gurur duyuyorum" diye konuştu.

İstanbul Ü. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Yıldırım, "İslam Siyaset Düşüncesinde Din-Devlet İlişkileri" konusunda hazırladığı sunumu paylaştı. 'Güz Seminerleri" Programının ikinci toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Ali Yıldırım ise 'Temel Hukuk Kavramı' üzerine sunum yaptı.

Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından koordinasyonu yapılan ve 8 hafta sürecek olan 'Güz Seminerleri' kapsamında 'Temel Hukuk Kavramları', Ekonomi, Ekonomide Göstergeler ve Göstergelerin Okunması' , 'İslam Düşüncesi', 'Sanat Estetik ve Mimari', 'Uluslararası Siyaset', 'Medeniyet Tarihi', Modernleşme ve Türk Modernleşmesi', 'Tarih Felsefesi ve Siyaset' başlıkları altında sunumlar yapılacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!