dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2498.3
  • BIST
    9440.8
  • BTC
    64682.49$

HAKEMLER, MALATYA’YA KARŞI ‘ÇİZGİ’Yİ AŞTI


HAKEMLER, MALATYA’YA KARŞI ‘ÇİZGİ’Yİ AŞTI
MEHMET AYHAN YAZDI...(SESLİ MAKALE)
Narin


YORUM/HABER


Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında ağırladığı Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Nacer Barazite'ın nizami golünü, hakem Koray Gençerler vermedi. Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'ndaki 2-0'lık İnegölspor ve Kardemir Karabükspor deplasmanındaki 4-2'lik galibiyetlerle ayaklanan Doğunun Kaplanları, millî araya moralli girdi. Yeni hocası Erol Bulut da teknik direktörlük hayatının ilk maçında alkışlandı. Sarı-Siyah-Kırmızılıların golü, Aytaç Kara'dan geldi. Malatya temsilcisi, 15 Ekim'de Fenerbahçe'nin misafiri… 

5 YIL SONRA YENİDEN ‘BULUT'LU GÜNLER 
Medipol Başakşehir'de, Abdullah Avcı'nın yardımcısı olan Erol Bulut'un yolu, Yeni Malatyaspor ile yeniden kesişti. Bulut, Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup iken 2012-13 sezonunda Özcan Kızıltan'ın yanında, 14 müsabakada görev üstlenmişti. Mehmet Altıparmak'tan devraldıkları Doğunun Kaplanları ile zorlu maratonu 3'üncükle tamamlayan Kızıltan ve Bulut, play-off'ta Tepecikspor'a elenince TFF Birinci Lig hayalleri 2014-15'in bitimine kadar ertelenmişti. Aradan geçen zaman zarfında, Başakşehir'deki dopdolu dilim de dahil, kendini sürekli geliştiren Bulut, 5 yıllık özlemi şöyle özetledi: “Malatya'ya yabancı değiliz. Bize inananları mahcup etmeyeceğiz.”  

 

karabulut 1

TEKNİK HEYET KAOSUNDA BAŞKAN DEVREYE GİRDİ 
Erol Bulut, kariyerinin ilk sınavı öncesi temkinliydi. Öğrencilerini uyarmayı ihmal etmedi: “İşinizden keyif alın.” Transfer sürecinin hızlı gelişmesinden dolayı ekibini tam anlamıyla toparlayamayan 42 yaşındaki teknik adam, bu açıdan sıkıntılıydı. Çünkü, eskiye dayalı tanışıklığının bulunduğu izleme komitesindeki Hakan Çalışkan'ı ikna edemedi. Başkanı Adil Gevrek devreye girgince dek ekibini oluşturamadı. Altyapıdaki antrenörlerden Murat Uçkun ve Süleyman Kale geçici olarak kolları sıvadı. 

4-2 KAZANAN KADRO BOZULMADI 
Erol Bulut, Karabük'te 4-2 kazanan 11'i değiştirmedi. Ertuğrul Sağlam'ın ardından takımı 3 maçlığına ‘teknik sorumlu' unvanıyla devralan Hakan Çalışkan ile Ali Ravcı'nın izinden yürüdü. Yeni stadyumun açılışında yokları oynayan Ekvadorlu Arturo Mina, Senegalli Aly Cissokho, Cissokho vatandaşı Issiar Dia ve Gineli Sadio Diallo yine kesik yedi. Onların yerine Sadık Çiftpınar, Rahman Buğra Çağıran, Emanuel Dening ile Eren Tozlu boy gösterdi. 

karabulut 2

ERTAÇ, FARNOLLE'IN İSMİNİ UNUTTURDU! 
Ertaç Özbir, Fabien Farnolle'dan kaptığı eldivenleri bırakmadı. Başakşehir'den alınan Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar birlikte savunmanın ortasındaydı. Defansın solunda Rahman Buğra Çağıran, sağında Fransız Le Havre'dan renklere bağlanan Faslı Issam Chebake ter döktü. Göbekte Nijeryalı Azubuike Okechukwu ile Trabzonspor'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Aytaç Kara seyredildi.  

10 NUMARA; ADEM BÜYÜK 
‘10 numara' mevkiinde Kasımpaşa'dan kadroya dahil edilen Adem Büyük, sol açıkta geçen yılki ekipten Eren Tozlu, sağda ise Arjantin kulübü San Martin San Juan'dan 1 seneliğine kapılan Emanuel Dening forma giydi. İleride, Strasbourg'u Fransa 1. Ligi'ne taşıyan Faslı Khalid Boutaib izlendi. Kulübede; Fabien Farnolle, Aly Cissokho, Murat Akça, Arturo Mina, Murat Yıldırım, Turgut Doğan Şahin, Nacer Barazite, Batuhan Altıntaş, Issiar Dia ve Sadio Diallo vardı. 

. 


karabulut 3

EZE, 21'DE CEZAYI KESTİ 
Koray Gençerler'in ilk düdüğünün sonrasında gözlerin çevrildiği EYMS, rakip ceza sahasına yüklenemedi ve kanatlarda etkisizdi. Nijeryalı Patrick Friday Eze cezayı 21'de kesti. Sol çaprazdaki Fildişi Sahilili Moryke Fofana'nın servisinde şık döndü ve tribünleri hüzünlendirdi: 0-1. Evlerinde Akhisar Belediyespor'u 2-0'la geçtikleri gün de boş durmayan Eze'nin becerisinin analiz edilmediği ispatlandı! Ertaç Özbir'in eleştirilemeyeceği golde, Eze'ye şut imkânı tanıyan deneyimli kaptan Yalçın Ayhan sorgulandı. 

İLK 11'DE SADECE 3 YABANCI KALDI! 
44'te üzücü bir an yaşandı. Sol arka adalesi çeken Azubuike Okechukwu, devam edemedi. Murat Yıldırım şans yakaladı. Erol Bulut'un zorunlu hamlesiyle EYMS'nin 11'inde sadece 3 yabancı; Issam Chebake, Emanuel Dening ve Khalid Boutaib kaldı. Ligde fileleri 5 kez sarsan ve EYMS'nin en golcü ismi olan Boutaib, Fas Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri Afrika Elemeleri'ndeki Gobon mücadelesine davetinin moraline sahipti.


karabulut 4

SEYİR ZEVKİNİN DÜŞÜKLÜĞÜ, RAKAMLARDA GİZLİ
İlk yarının istatistikleri, zevksiz futbolun kanıtıydı. EYMS, oynama yüzdesinde 59'a 41, başarılı pas sayısında 191'e 125 önde görünse de atılan şut sayısı 2'ye 5 olarak gerçekleşti. Bu denemelerdeki isabet sayısı ise 0'a 1 idi. 2'ye 0'lık kornerlerin hemen ilişiğindeki 0'a 1 ofsayt, iki tarafın da hücum girişimlerinin cılızlığını ortaya koydu. Erol Bulut, vasat Eren Tozlu'ya 54'e değin sabretti. Hollanda'dan, Utrecht'ten getirilen Fas asıllı Hollandalı Nacer Barazite, yeşil zemine ayak bastı. 

AYTAÇ KARA GOLDE; DENING ASİSTTEİKİLEDİ 
Futbolcuların vücut dilinin umutları körelttiği 70'te tabela eşitlendi. Adem Büyük sağdan ortaladı, Emanuel Dening indirdi; Aytaç Kara muhteşem vurdu: 1-1. Aytaç böylece 2017-18'deki ikinci golüne ulaştı. İnegölspor ağlarını 2 kere havalandıran Arjantinli Dening de Karabük'ün akabinde ikinci asistine imza attı. Tangocu, 77'de eski Fenerbahçeli, Senegalli Issiar Dia'nın elini sıktı.  

dia-3

KORAY GENÇERLER, NİZAMİ GOLÜ YEDİ! 
84'te Issiar Dia son çizgide, meşin yuvarlağı altıpasa yolladı. Barazite sol köşeye nişanladı; ama Koray Gençerler, Evkur Yeni Malatyaspor'un 2 puanını çaldı. Dia'nın topu dışarıdan çevirdiği gerekçesiyle golün iptaline hükmetti. Fakat topun tamamı çizgiyi yüzde 100 geçmemişti. 90'da, Rahman Buğra Çağıran Fransız Mehdi Bourabia'ya faulü sonucu ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç edildi. 

karabulut 5

HIZLI BAŞLADI, HIZLI DÜŞTÜ! 
90 dakikanın geneline mercek tutarsak… Özellikle ilk devre, pozisyon kısırlığı hâkimdi. Gol sesi, Patrick Friday Eze'nin kişisel çabasıyla duyuldu. Disiplinden taviz vermeyen konuk, boşlukları iyi kapattı. Doğunun Kaplanlarına pek fırsat sunmadı. Hızlı başlangıca inat, birden gerileyen tempo en alt limitteydi. Ofansta hünerlerine güvenilen Adem Büyük beklenilen performanstan uzaktı. Gerginlikten olumlu beslenmesi öngörülen Adem, sinir harbinin içerisinde kaybolunca topu unuttu. Bu da Mustafa Reşit Akçay'ın talebelerinin işine yaradı.  

1-1'DEN SONRA OYUN HAREKETLENDİ 
Aytaç Kara pas istasyonu olarak değerlendirilemedi. O da mecburen sıkça geriye oynadı. Oyunun fazlaca kesilmesi, futbolseverleri soğuttu. Stoperlerce şişirilen uzun top denemelerinde neticeye erişilemedi. Kanatlar işlemeyince Khalid Boutaib beslenemedi. Ancak durum 1-1 olunca hareketli ataklara şahit olduk. Skoru lehe çevirme gayreti oyunu renklendirdi. EYMS, tepkiye rağmen ve taraftarının pek hoşuna gitmese de 3 puanın elden kaçabileceği kritik bir randevunun sonlarında top çevirdi. 

 

karabulut 6 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!