“Hareketli Ol Diyabetli Olma”

Dünya Diyabet Günü nedenli ile Malatya’da yürüyüş düzenlendi. Katılımcılar diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturdu.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Dünya Diyabet Günü nedenli ile Malatya'da yürüyüş düzenlendi. Katılımcılar diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturdu.
MALATYALILAR DİYABETE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ
“Hareketli Ol Diyabetli Olma” sloganı ile AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak koordine edilen yürüyüş Malatya'da da AK Parti İl Kadın Kolları tarafından organize edildi. Katılımcılar Kışla Caddesinden İnönü Caddesine kadar yürüyerek diyabet hastalığına karşı dikkat mesajı verdi.

OĞUZHAN DİYABET HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Yürüyüşte konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, “Diyabet, zamanın da ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabilmektedir. Özellikle hipertansiyon, obezite, aile öyküsünün varlığı Tip 2 diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu IDF 2017 verilerine göre, dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır, bu demektir ki her 11 kişiden 1'i diyabet hastasıdır.2 diyabetli yetişkinden 1'ine ise teşhis konulmamıştır, yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir” şeklinde konuştu.

"FARKINDALIĞI ARTTIRMAK İSTİYORUZ"
Oğuzhan, "Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanır. Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunun mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için AK Parti Kadın kolları olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını diliyorum" diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Doğanşehir Değerli Bir İsmini Kaybetti: İş İnsanı Hacı Nezih Şahin Hayatını Kaybetti
- Güney Kuşak Yolu'nda Feci Kaza: Çapa Motoruna Çarpan Motosikletli Yaralandı
- Malatya Merkezli Narkotik Operasyonunda Zehir Tacirlerine Ağır Darbe Vuruldu
- Parktaki Gençlerin Tartışması Bıçaklı Kavgaya Dönüştü
- Çevre Şehirciliğin Sağlam Dediği Evin Köşesi Yıkıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.