dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2475.8
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61221.91$

Hayalim, daha modern ve kültür şehri bir Malatya!


Hayalim, daha modern ve kültür şehri bir Malatya!
Narin

Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini 2004-2009 arasında bağımsız yürütürken, 2009-2013'te girdiği Ak Parti çatısı altında 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde üçüncü dönemine girdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi için onun aday gösterileceğini açıkladı. Malatya-Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan söz ediyoruz.

         31 Mart 2019'da kurulacak sandık öncesi ismi yüksek sesle anılan iki isimden biri de oydu… Vatandaşlar tarafından çok sevilen, sahiplenilen biri ancak, Malatya siyasetinin önde gelenlerince gözardı edildiği algısı hâkimdi! İşte Malatya Time'da yer alan ve Cumhurbaşkanımızın duyurusunun ardından yeniden güncellenen bu geniş söyleşi, Selahattin Gürkan'ın birçok kesime cevabı niteliğini taşıyor.

         Bizlere, okurlarımızın sağduyusuna teşekkür eden, bütün Malatyalılar'ı sevgi ve muhabbetle selamlayan Gürkan, çarpıcı açıklamalar yaptı. Bugüne kadarki hizmetlerinde daima insana dokunmayı ilke edinen Gürkan gelecek planlarını anlatırken hemen her demecinde ‘Halk' vurgusunu seçti…

SELAHATTİN GÜRKAN KİMDİR?
1958'de Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lisesi öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve Bolu Eğitim Enstitüsü bölümleri mezunu. 1979-1989 arasında devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürü oldu. 1995-2001'de MEB İlköğretim Müfettişliği'ni, 2001-2003'te Malatya İŞ- KUR İl Müdürlüğü'nü üstlendi. Tarihi Kentler Birliği, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı ile encümen üyesi. 2010 itibariyle Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi. Evli ve 2 çocuk babası…

***

11_107

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Bizim 4 senelik bütçemiz 370 milyon. Yapılan hizmetlere baktığınızda 1.5 milyar eder. Siz bu hizmet binamızı 30 milyona değil, 150 bine yapabilir misiniz?

SUNULAN HİZMET,
BÜTÇENİN 4 KATI…

Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait 33 bin 400 metrekarelik alanın bir bölümüne hizmet binası yaptınız. Maliyetler konusunda bazı itirazlar yükseldi. Bu hususta bilgi alabilir miyiz?

Bizim 4 senelik bütçemiz 370 milyon. Yapılan hizmetlere baktığınızda 1.5 milyar lira eder. Bunu birbirine endekslediğiniz zaman matematik anlamda doğru sonuca varamazsınız. Ziya Paşa'nın Terci-i Bend şiirinde olduğu gibi ‘İdrâk-i maâlî bu küçük akla gerekmez / Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez'. Bir de her şeyi yeri ve zamanında yapmak lazım. Biz bu binayı yaptığımızda demirin kloşu 700-800 TL civarındaydı. Şimdi demirin kilosu 4 bin lira ve üzerine çıktı. Yani bu oran 4-5 kat arttı. Biz bu binanın ihalesini 23 milyon 625 bin liraya sonuçlandırdık. KDV'siyle birlikte resmi rakamı 30 milyon civarına tekabül ediyor. Ama siz bu binayı 30 milyona değil, 150 milyon TL'ye yapabilir misiniz? Yapamazsınız.

***

152_31

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Her şey göz önünde. Bugün bu bütçeyle bunlar gerçekleştirilebildiyse bu çok büyük bir hizmettir. Üstelik borçsuz bir belediye olarak bunları yapıyorsunuz.

BATTALGAZİ'NİN BORCU YOK!

Bizim fiyat endeksimizi güncel değerlendirmeye tabii tuttuk. Bunu kimse farklı yönlere çekmesin. Netice itibarıyla günün hükmüne göre değerlendirme yapılır. Dünün hükmüne göre değerlendirme yapılmaz. O günün geçerli kuralı neyse ona göre değerlendirme yapmamız gerekiyor. Geçmişte aldığın bugün daha pahalı olabilir. Dolayısıyla bu hesap doğru değildir. Bu mantık güncellenen bir mantıktır. Dünya ekonomik literatüründe geçerli olan budur. Geçmiş zamanda doları 1.5 liraya alırken, bugün doları aynı şekilde 1.5 liraya alayım diyebilir misiniz? Şu anda dolar daha yüksek. Bu hizmeti küçümseme, itibarsızlaştırma ve yok sayma olgusudur. Yaptığımız hizmetler göz önündedir. Bugün bu bütçeyle bunlar yapılabildiyse bu çok büyük bir hizmettir. Borçsuz bir belediye olarak bunları yapıyorsunuz.

***

12_91

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: İspendere Şifalı Suları'nın oradaki Rehabilitasyon Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'nin Türkiye'de ikinci bir örneği yok. Bunlar rol modeller…

İSPENDERE'DEKİ TIP
MERKEZİ, TÜRKİYE'DE TEK

Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu ve hanımı geldiler. Hanımı yıllardır engelsiz yaşam merkezi görmek istediklerini söyledi. “Mardin'de engelsiz yaşam merkezi yok” dedi. Bunlar Türkiye'nin önündeki rol modellerdir. İspendere Şifalı Suları'nın orada yapmış olduğumuz Rehabilitasyon Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'nin Türkiye'de ikinci bir örneği yok. Bütçe kaynaklı finansmanı olan hizmetlerimiz var, bir de diğer yandan finansmanını ajanslardan, diğer kurumlardan, yabancı fonlardan temin ettiğimiz hibe krediler var.

***

11_108

10_171

13_43

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:İller Bankası'ndan belli miktarda kredi kullandık ama para da yatırdık. Şu anda orada finansmanımız da duruyor. Karşılaştırdığınızda sıfır borç çıkar.

İLLER BANKASI'NA PARA YATIRILDI

Battalgazi Belediyesi'nin İller Bankası'na borçlandığı konuşuluyor. Bu iddialar hakkında ne söylemek istersiniz?

Belli miktarda kredi kullandık. Biz İller Bankası'na para da yatırdık. Şu anda orda belediye olarak finansmanımız da duruyor. Bunları karşılaştırdığımız zaman sıfır borç çıkar.

***

14_40

 

16_16

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:İlk etapta 8-10 binada hizmet görürken şimdi ise tek yerde her şeyi kontrol ediyoruz. Kurumsallaşmanın en temel öğesi buydu ki bir standart belirledik.

HİZMETLER, 10 YERİNE
TEK BİNADA TOPLANDI

Faaliyetlerinizi yakından görüyor, duyuyor ve okuyor ve okutturuyoruz. İcraatlarınıza yönelik bilgi verir misiniz?

Metropol şehir olduktan sonra, 9 belediye ve değişik kurum ve kuruluşlardan yeni personeller geldi. Bunların hepsini işlevsel hale getirecek bir yerimiz yoktu. Borç yüküyle gelen belediyeler de vardı. Gelen belediyelerde imarla ilgili sıkıntılı problemler de var. Tüm bu sorunları aşacak, yeni bir sistem kuracaksınız, yapı hüviyetine büründükten sonra aidiyet olgusu, lideri hedefe kilitleme noktasında bir çalışma yapacaksınız. Çalışma yapıp, üretim ortaya koyacaksınız. Bunlar kolay şeyler değil. Biz ilk etapta 8-10 binada hizmet görürken şimdi ise tek hizmet binasında her şeyi kontrol ediyoruz. Kurumsallaşmanın en temel öğesi buydu. Bunları yaparken bir standart belirliyorsunuz.

***

15_53

 

10_172

 

11_109

12_92

13_44

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Belediyemizin Türkiye, Avrupa Birliği ve dünya standartları belgeleri var. Laf olsun torba dolsun mantığı içerisinde değiliz. Hepsi tescillenmiş ifadeler.

AB VE DÜNYA STANDARTLARI
BELGESİNE SAHİP BİR BELEDİYE

“Bizim belediyemiz Türkiye standartlarında hizmet görüyor” diyorsunuz. Bunlar sadece lafla olmaz. Bunları söylerken Türkiye'nin TSE standardı vardı. Belediyemizin Türkiye standartları, Avrupa Birliği ve dünya standartları belgeleri var. Laf olsun torba dolsun mantığı içerisinde değiliz. Hepsi belgelerle tescillenmiş ifadelerdir. Bu süreç içerisinde bir taraftan belediyeyi kurumsallaştırıp, aidiyet olgusu oluşturduk. Bunlar yapıldıktan sonra müşteri memnuniyeti… Aynı zamanda sosyal ve kültürel, yeşili koruma, hizmet ve katılımcı belediyecilik ilkesiyle toplumla şehri yönetme olgusuna sahibiz.

***

151_41

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Bir taraftan sosyal, kültürel, çevre ve yeşille ilgili, diğer yanda hizmet belediyeciliğini ön plana çıkardık. Misafirlerimizi Battalgazi'ye getirebilirsiniz.

MALATYA'YA GELENLER
BATTALGAZİ'Yİ GEZİYOR

Bütün ilkelere harfiyen riayet etmek zorundayız. Bütün belediyelerle tatlı bir rekabet içinde çalışmaların yapılması gerekiyor. Sayılı merkezlerden “Engelsiz Yaşam Merkezi'ni yaptık” diyorsak, tarihi eserler anlamında kültürel mirası koruma anlamında gerek kültürel taşınabilir gerek taşınmaz, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, surlar, kümbetler, ziyaretler, türbeler, camiler mabetler, namazgâhlar yapılmışsa bu kültürel belediyeciliğin bir aşamasıdır. Malatya'ya dışarıdan gelen misafirlerimizi Battalgazi'den başka götürebileceğimiz bir mekânımız yoktur. Dolayısıyla biz bir taraftan sosyal, bir taraftan kültürel, çevre ve yeşille ilgili belediyeciliği, diğer tarafta hizmet belediyeciliğini ön plana çıkardık.

***

15_54

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Battalgazi'de tarla-bahçe yolları asfalt olmuşsa tesadüf değil. Topraktan giden bir tane yol yok. ‘Yeşil Kuşak' projesi Millet Bahçesi ile taçlandırıldı.

‘YEŞİL KUŞAK' PROJESİ
‘MİLLET BAHÇESİ' İLE TAÇLANDI

Bugün Battalgazi bölgesinde bütün tarla-bahçe yolları asfalt olmuşsa bu tesadüf değildir. 4 bin 500 km. asfalt yol, sathı kaplama, kilit taşı yaptığımız zaman milletin dudağı uçukluyor. Başkent dâhil olmak üzere toprak yollardan geçerek düğün salonlarına gidildiğini gördüm. Rezidanslara giden toprak yollar gördüm. Ama Battalgazi'de toprak yollardan tarlaya giden bir tane yol yok. ‘Yeşil Kuşak' projesi Millet Bahçesi ile taçlandırılmıştır.

***

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: ‘Mahallelilik' sosyal ve Türkiye projesi. ‘Hayır Çarşımız'da vatandaşa, fakir fukaraya bu hizmetleri götürüyoruz. Bu çalışma bizden para aktarılmadan yapılıyor.

‘MAHALLELİK' ARTIK
TÜRKİYE PROJESİ OLDU

‘Mahallelilik' sosyal bir projedir ve Türkiye projesi olmuştur. ‘Hayır Çarşımız'da bir taraftan vatandaşa, fakir fukaraya bu hizmetleri götürürken, bu çalışma Battalgazi Belediyesi'nden para aktarılmadan yapılmaktadır. Vatandaş tarafından hibe edilerek devam ettiriliyor. Bu durum halkın belediyeye güveninin en temel göstergesi. Devlet kurumlarından hamamın alınıp, ‘Hamam Müzesi'ne dönüştürülmesi, askeri kışlanın alınıp müzeye dönüştürülmesi, üniversite yerinin alınıp, Turgut Özal Üniversitesi olarak karşınıza çıkması, oraların kamulaştırılması, okulların yapılması gibi hizmetler bir belediyenin dönemler içinde yapacağı işler değil. Ama bu durum Battalgazi'ye münhasır böyledir.

***

10_173

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Bize teslim edilen kümülatif park sayısı 37 idi. Biz bunu 95'e çıkarmayı başardık. 14 yılda 50 senenin üzerinde hizmet yaptığımızın da göstergesidir.

PARK SAYISINI
37'DEN 95'E ÇIKARDIK

Bir yaşam merkezi yapıyorsunuz ki; Türkiye'de 3 yaşam merkezinden biri haline geliyor. Yine Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye'de ikinci bir örneği olmayan bir merkez... Hizmet ve DSİ binamız da yine öyle… Battalgazi Belediyesi'nden başka hiçbir belediye sur yapmamıştır. 50 yılda bize teslim edilen kümülatif park sayısı 37 idi. Biz bunu 95'e çıkardık. 14 yılda 50 senenin üzerinde hizmet yaptığımızın göstergesidir. Bunları her yerde söylüyoruz ve sözümüzün de arkasındayız. Bunu söylediğimizde gazeteciler “Bu bir iddia mıdır, yoksa tespit midir?” diyor, ben “Tespittir” diyorum. Bu Battalgazi ve Malatya halkı açısından büyük bir kazanımdır.

***

12_93

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Türkiye'de üniversiteye yer veren Battalgazi'den başka bir yer, rehabilitasyon merkezi yapmış bir belediye yoktur. Surları ilk olarak inşa eden de biziz.

KÜLTÜR ENVANTERİNE
ÖNCÜLÜK EDİLDİ

Türkiye'de üniversiteye yer veren Battalgazi'den başka bir yer yoktur. Türkiye'de rehabilitasyon merkezi yapmış bir belediye yoktur. Surları ilk olarak yapan Battalgazi Belediyesi'dir. Kültür envanterini ilk olarak Battalgazi Belediyesi çıkarmıştır. Bizim belediye anlayışımız toplumun genel istişare ve onların fikirlerine önem vererek yol haritamızı oluşturmaktır. Bu anlamda da pusulamız, “Maç için her şeyi mubah gören hırs duygusu değil” dedik. Çalışmanın, gayret etmenin adil ve adaletli olmanın temel esas alındığı azim duygusudur. Bu çerçevede yolumuza devam ediyoruz.

***

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Halkın algısını doğru yorumlamak, anlamak lazım, çünkü yanılmazlar. Onlara rağmen siyaset olmayacağını öteden beri söyleyerek, bugüne gelen bir siyasi partiyiz.

HALK YANILMAZ!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hacı Uğur Polat'la röportajımızda, “Hizmetlerinizden aslan payını Yeşilyurt Belediyesi alıyor. Neden?” sorusunu yöneltmiştik. Yorumlarda da benzer ifadeler vardı. “Battalgazi'ye neden daha fazla yatırım gelmiyor?” denildi. Siz insanlardaki bu algıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu, çok zor bir soru. Halkın algısını doğru yorumlamak, doğru anlamak lazım. Halk yanılmaz. Bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadar…

***

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Turgut Özal Üniversitesi'nde 15 bin öğrencinin eğitim faaliyetlerinde olduğunu düşünürseniz bu durum şehrin esnafını, bakkalını, manavını, otelini ilgilendirir.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ
ŞEHİRDEKİ HERKESİN YARARINA

Battalgazi'de şu anda iki tane üniversitemiz var. Belediyenize kazanımları neler?

Üniversiteler bulundukları yerlerde gelişme ve geliştirme merkezleridir. Dolayısıyla İnönü Üniversitesi'nin burada bulunması önemli. O bölgenin o hinterlandın gelişmesine vesile olan bir merkezdir. Tabi Turgut Özal Üniversitesi yeni kuruldu. Biz 1999 yılında “Battalgazi'de 2. üniversite olması gerekiyor” dedik. 2. Ordu'ya müracaat ettiğimizde bir yığın istinatlarla da karşı karşıya kaldık. O zaman askeri kışla olarak alanı aldık ve bu alanı devrettik. Bu üniversite ileride daha da gelişecek. Etrafına hinterlandına daha fazla katma değer sağlama noktasında daha aktif bir hale gelecek. Bir öğrenci ayda 1.500-2 bin lira o şehre bırakıyor. ‘İnönü Üniversitemiz'de 50 bin tane öğrenci var, yarın  Turgut Özal'da 15 bin öğrencinin eğitim faaliyetleri içinde olduğunu düşünürseniz bu durum şehrin esnafını, bakkalını, manavını, otelini ilgilendirir. Bütün ekonomik değerlerine katma değer sağlayacak. Üniversiteleri çok önemsiyoruz.

***

12_94

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Devlet hastanesiyle ilgili 50 dönüm yeri aldık. 2. ihale yapıldı, çalışmalarımıza devam ediyoruz. “Gecikmediniz mi?” diye soracak olursanız; “Evet, geciktik”.

DEVLET HASTANESİNE
İKİNCİ İHALE

Yeşilyurt Belediyesi'nde iki devlet hastanesi var. Sizin de devlet hastanesiyle ilgili çalışmalarınız vardı. Bu hususa değinir misiniz?

Devlet hastanesiyle ilgili olarak 50 dönüm yeri aldık. Eski bina yıkıldı. Yeni devlet hastanesi noktasında ihale yapıldı. Bazı teknik aksaklıklar nedeniyle iptal edildi. İkinci bir ihale yapıldı, çalışmalarımıza devam ediyoruz. “Gecikmediniz mi?” diye soracak olursanız; “Evet, geciktik”

***

151_42

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Urfa'da yazarlar, “Tarihin sıfır noktası” diye. Ama Battalgazi medeniyetin başladığı yerdir, medeniyetin sıfır noktasıdır. Eski Malatya'nın yeri çok özel…

‘İNSANLIK MEDENİYETİNİN
BAŞLADIĞI YER'

Merkez ilçe olunca büyüdünüz. Eski Malatya bölgesinin özel bir yeri var mı, orayla irtibatınız devam ediyor mu?

Eski Malatya'nın sadece benim şahsıma değil, bütün milletimizin nezdinde özel bir yeri olması lazım. Çünkü tarihteki sorumluluk, oranın taşıdığı yükümlülük, o medeniyetler merkezi herkese sorumluluk yüklüyor. Onun için biz Battalgazi'yi tarif ederken,  “Anadolu'yu Anayurt yapan, medeniyetler merkezi destan şehir” diyoruz. İnsanlık medeniyetinin de başladığı yer Battalgazi'dir. Urfa'da yazarlar, “Tarihin sıfır noktası” diye. Ama burası da medeniyetin başladığı yerdir, medeniyetin sıfır noktasıdır. Dolayısıyla medeniyetin başladığı bir yerde o şehirde belediye başkanı olmak çok önemli bir yerdedir. Medeniyetin başlaması hem insan olarak hem de Türk İslam tarihinde Anadolu'nun Anayurt yapılmasının bir merkezi olması hasebiyle de bizim diğerlerine göre daha fazla sevgi ve münasebetimizin olması gerek.

***

15_55

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Ak Parti çatısı altında hizmet yaptığım için kendimi mutlu addediyorum, onur ve gurur duyuyorum. Yol haritamız da aynı minval üzerinde devam edecek.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM!

31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri yaklaştı. AK Parti'den Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday gösterildiniz…

Ak Parti siyaseti memleketimize büyük hizmetler yapmıştır. Hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz bütün hizmetlerin yapılmasında etkin rol oynamıştır. Hizmetler Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yapılmıştır. Bu kadar güzel hizmetlerin yapıldığı partide bulunmaktan da onur ve gurur duyuyorum. Bu parti çatısı altında hizmet yaptığım için de kendimi mutlu addediyorum. Yol haritamız da aynı minval üzerinde devam edecektir.

***

18_27

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Biz halkla siyaset yapan bir iktidar ve partiyiz. Dolayısıyla onlar ne derse ve ne isterse, eğilimleri ve teveccühü neyi gösterirse boyun eğmek durumundayız.

HALKIN TEVECCÜHÜNE BOYUN EĞERİZ!

Biz halkla siyaset yapan bir iktidar ve partiyiz. Halka rağmen siyaset olmayacağını öteden beri söyleyerek, bugüne gelen bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla halk ne derse ve ne isterse, halkın eğilimi ve teveccühü neyi gösterirse biz halkın teveccühüne boyun eğmek durumundayız.

***

152_32

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Biz halk için siyaset yaptığımızı Ağustos 2001'de Ak Parti'nin kurulduğundaki tüzüğünde belirtmiştik. “Esas olan millettir” dedik. Sonuçta hakem, onlar...

HAKEM HALKTIR!

Halk tarafından kabul gören, sevilen, benimsenen biri Selahattin Gürkan...

Hakem halktır, halkın gördüğü bizim gördüğümüzdür. Malatya'da siyaset yapan herkesin bunu bildiğini düşünüyorum. Halkın egemenliğini ve teveccühü doğrultusunda her şeyin olduğu kanaatindeyim. Herkes halka rağmen siyaset yapılamayacağını bilir. Kaldı ki Ak Parti'nin temel felsefesine göre; halka rağmen siyaset yapmak mümkün değildir. Biz halk için siyaset yaptığımızı Ağustos 2001'de Ak Parti'nin kurulduğundaki tüzüğünde belirtmiştik. “Esas olan millettir” dedik. Meclis'in kapısında da “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye bir ibare vardır. Halkın gücü karşısında duran hiçbir güç şimdiye kadar galip gelmemiştir.

***

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Cumhurbaşkanımız bu memlekete güzel hizmetlerde bulundu. Biz uzun yıllardır Ak Parti'de siyaset yaptık. Söylentiler tamamen manipülatif, spekülatif ifadeler.

‘MHP'YE GEÇER' SÖZLERİ
TAMAMEN MANAPÜLASYONDU!

 “Ak Parti düşünmezse Selahattin Gürkan, MHP'ye geçer ve oradan aday olur” şeklinde kulis vardı. Bu iddialar sizi huzursuz etti mi?

Bunlar tamamen manipülasyon, spekülatif ifadelerdi. Biz 15 yıldır siyaset yapıyoruz. Uzun senelerdir Ak Parti içerisinde siyaset yaptık. Ak Parti bu memlekete güzel hizmetler yaptı. Cumhurbaşkanımız bu memlekete güzel hizmetler yapmıştır. Bizler Ak Parti mensubiyetinden dolayı hükümetimiz, bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız ve vekillerimizin sayesinde çok güzel hizmetler yaptık. Bu ifadeler doğru ifadeler değildir.

Hep örnek veririm. Almanya'da ustabaşına rüşvet teklif edilmiştir. Bu durum karşısında Alman ustabaşısı istifasını vermiş. “Demek ki bende bir zafiyet görüldü de bu şekilde bir yaklaşım” demiştir. Bizde zafiyet yok. Biz siyaseti milletle ve halkla beraber yapacağımızı söyledik. Netice itibarıyla bizi halk buraya getirmiştir. Partimizin gücü ve kimliğiyle burada bulunuyoruz. Dolayısıyla partimize helal getirecek davranışların içerisine girmeyiz. Halkı da incitmeyiz, dökmeyiz ve kırmayız. Partimizin sloganında olduğu gibi durmak yok, yola devam diyoruz.

***

10_174

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Büyük yollar, yasayla büyükşehir belediyesi sınırları içerisine girdi. Beyaz Saray ve İskele arasında büyük bir çalışma yaptık. Bu, önümüzdeki dönem başlayacak.

BEYAZ SARAY VE İSKELE
ARASINDA YOL ÇALIŞMASI

Hizmetlerinizle gönülleri fethettiniz ve adınızdan bahsettirdiniz. En son sahil yolu çalışması vardı. Şu an ne aşamada?

Büyük yollar, yasayla büyükşehir belediyesi sınırları içerisine girdi. Sahil yolu, Kuşak yolları, Çevre yolları, ana arterler, ana bulvarlar bünyesinde… Daha önce biz araçların daha rahat gidip gelmesi noktasında Beyaz Saray ve İskele arasında büyük bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların da önümüzdeki dönem başlayacağını düşünüyorum.

***

155_12

0-4-5-6-

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Malatya ilim ve irfan merkeziydi. Böyle bir memlekette bizim hayâlimiz ise daha modern, çağdaş, ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel anlamda gelişmişlik…

ANADOLU'YU ANAYURT
YAPAN BİR DİYAR…

Halihazırdaki Malatya ile hayâlinizdeki Malatya arasındaki fark nedir? Geleceğe dair nasıl bir Malatya umut ediyorsunuz?

Mazisine, istikbaline layık bir Malatya olmasını diliyorum. Geçmişte Malatya ilim ve irfan merkeziydi. Medreseler diyarıydı. Malatya ulemaların, bilgi kişilerin ve şehzadelerin gelip eğitim-öğretim gördüğü, Mevlana'nın yetiştiği bir medresenin bulunduğu, medeniyetin başladığı bir mekân üzerineydi. Malatya medeniyetin başladığı bir diyar… Anadolu'yu Anayurt yapan bir diyar… O dönemlerde himmetli zatların yaşadığı bir diyar olarak anılır. Hayâlimiz ise daha modern, çağdaş, ekonomik, eğitim sosyal ve kültürel anlamda gelişmiş ilklerin arasında yer alan bir Malatya…

***

155_16

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: İlklerin şehrinin öncüsü olması gerektiğini düşünüyorum. Hafızasını, belleğini ve kimliğini koruyan, kültür şehri olan bir Malatya tasavvur ediyorum.

HAYÂLİM, KÜLTÜR
ŞEHRİ BİR MALATYA!

Malatya geçmişte ilk 10'un arasındaydı. Anadolu Selçuklular döneminde ilk 2 şehirden bir tanesiydi. Dolayısıyla ilklerin şehrinin ilklerin öncüsü olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanıyla, sosyal barışıyla, sosyal entegrasyonuyla, çağdaş anlamda modern hizmet anlayışıyla yaşanılabilir, geçmişi kaybetmeden, geleceğin teknolojisine yenik düşmeden birlik ve beraberlik içerisinde, herkesin fikrini özgürce düşündüğü, herkesin yaşama özgürlüğüne saygı duyulduğu, bunların zenginlik olarak değerlendirildiği, sosyal bir demokratik yapı, aynı zamanda çağdaş mimarisiyle, yaşam kalitesinin en üst seviyeye ulaştığı bir Malatya… Diğer taraftan hafızasını, belleğini ve kimliğini koruyan bir kültür şehri olan bir Malatya tasavvur ediyorum.

***

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Ne kadar bol olursa olsun, israftan sakının, haramdır. Biz de Battalgazi Belediyesi olarak bu destur içerisinde tasarruf tedbirlerini azami ölçüde uyguluyoruz.

İSRAF HARAMDIR!

Cumhurbaşkanımız kamuda tasarrufa gidilmesi lazım geldiğini vurguladı. Bu anlamda Battalgazi Belediyesi'nde hangi adımları attınız?

Biz zaten tasarruf yapıyorduk. Daire müdürlerine hep derim… Rahmetli anamızdan aldığımız bir öğüt vardır. ‘Balık deryada suyu öğünle içer, yılan toprağı öğünle yer' derdi.  Ne kadar bol olursa olsun, israftan sakının, israf haramdır. Biz bu destur içerisinde tasarruf tedbirlerini azami ölçüde uyguluyoruz. Personel, donanım, araç gereç nezdinde, diğer yapım işleri anlamında tedbirlerimiz var. 23 milyon 625 bin liraya ihale ettiğimizin duyulması bunun en temel göstergesi.

***

151_46

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan:Siz 3 dönem belediye başkanlığı yapacaksınız… Kamudaki karşılığınız da %90'lara varan bir memnuniyet olacak. Cenab-ı Allah'a şükretmekten başka bir şey yok.

CENAB-I ALLAH'IM
KALPLERİ BİZE ÇEVİRDİ

Son olarak Malatyalı hemşehrilerinize hangi mesajları yollayacaksınız?

Ben milletimizden Malatyalı hemşerilerimizden ziyadesiyle memnunum. Yaşadığım şu süreçte halkımızın bize göstermiş olduğu teveccüh hakikaten insanın gözlerini yaşartacak duygusal ve dramatik bir sahne. Buraya yaşlı insanlar geliyor, “Sana dua ediyoruz, her zaman arkandayız” deyip, çay içmeden “Zamanını almayalım” diyerek geri gidiyor. Taziyeye, sokağa, düğüne gidiyorum. Tablo hep böyle. Cenab-ı Allah nefsimizi ıslah etsin. Siz 3 dönem belediye başkanlığı yapacaksınız, bir o kadar da bu memlekette idari görevlerde kamu hizmeti yapacaksınız. Kamudaki karşılığınız da yüzde 90'lara varan bir memnuniyet olacak. Burada Cenab-ı Allah'a şükretmekten başka bir şey yoktur. Ayet-i Kerime'de olduğu gibi “Ben istersem kalpleri size çeviririm” Bu, Cenab-ı Allah'ın kalpleri bize çevirdiğinin bir göstergesidir. Siz yeter ki dürüst, azimli ve hizmet etme çabası içerisinde olun.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!