dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9617.34
  • BTC
    65311.72$

Haziran ayında çocuklu aileye 500 TL destek ödemesi yapılacak! Doğum, gebelik, çocuk hastalıkları için başvuru için…

Haziran ayında çocuklu aileye 500 TL destek ödemesi yapılacak! Doğum, gebelik, çocuk hastalıkları için başvuru için…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son paylaşım ile çocuklu ailelere destek kapısı açıldı. Anne ya da anne adayı için tanınan maddi destek ödemesinden kimler, nasıl yararlanabilecek? İşte detaylar…
Narin

Sosyal devlet anlayışı ile yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Ay sonunu zor getirenler, maddi olarak kendi sağlığı çocuğu için endişe duyanlar devlet tarafından destekleniyor. Devletin sunduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile vatandaşa ulaştırılan Çocuk Desteğinden Haziran ayında yararlanılabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Haziran ayı boyunca PTT şubeleri üzerinden alınabilecek destek ödemeleri için resmi duyuruyu internet sitesi üzerinden paylaştı. Özellikle anneler ve hamile olan anne adayları için maddi yardım yapılacağı ifadesine yer verildi.

Yaşadığı ortamda sağlık şartları elverişli olmadığında, kanun ile ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişiler çocukları için sağlık kontrolü hizmetini ücretsiz olarak alabilecek. Üstelik hamile olan anne adayları düzenli kontrol sürecini için ücretsiz olarak devlet desteği alabilecek.

ANNE VE ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bakanlık tarafından online ortamda resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile detaylara yer verildi, başvuru şartları netleşti. Haziran ayı anne ve çocuk desteğinden faydalanmak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan yardım programlarına başvurabilir.

Gebelik dönemi için Şartlı Sağlık Yardımları ihtiyaç sahibi olan ailelere ücretsiz olarak veriliyor. Anne adayının kendisi, hamilelik dönemi boyunca sağlık kontrolü ve doğum süreci boyunca destekleniyor. Öte yandan çocuğu için sağlık kontrolünü devlet desteği ile gerçekleştiriyor.

ANNE VE ÇOCUK DESTEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sunulan destekten faydalanmak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. 18 yaş üstü aile bireyleri, anne başta olmak üzere faydalanabilir. 0 ve 6 yaş arası çocuklar ve hamile kadınlar destekten yararlanabilir. Kimlik belgesi ile başvurmak yeterli oluyor. Ödemeler iki ayda bir yapılıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden ya da online e-devlet sistemi aracılığı ile başvurması yeterli oluyor.

HAZİRAN AYI ÖDEME MİKTARI BELLİ OLDU!

Hak sahipleri gebelik dönemi için ayda 200 TL, çocuk için ayda 100 TL, doğum ve hastane masrafları için tek seferlik 500 TL, Şartlı lohusalık doğumu takip sürecinde ilk iki ay ayda 300 TL ödeme olarak yapılıyor. Ödemeler her ay için hesaplanıp iki ayda bir hesaba yatırılıyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!