dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67939.867$

Hazreti Akdemir: Hedefimiz ‘Türkiye’nin global markası’ olmak

Hazreti Akdemir: Hedefimiz ‘Türkiye’nin global markası’ olmak
1989’da İstanbul’da “Akdemir Ticaret” unvanıyla kurulan Rhofa Group, yaklaşık 34 yıllık ticari birikime ve tecrübeye sahip. Yapı kimyasalları, elektrikli ve benzinli el aletleri, aydınlatma ve son olarak güneş enerjisi sektörlerinde tatmin edici bir fark oluşturuyor. Sürekli büyüyen grup; Türkiye, Çin, İtalya ve Kanada başta olmak üzere, 5 kıtada ve 120 ülkede ihracat yapıyor. Faaliyet gösterdiği geniş alanları etkileyen yerel iş birlikleri kurarak operasyonlarını ve aktivitelerini gerçekleştirmeye ve uygulamaya devam ediyor. Topluluğun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise Malatyalı Hazreti Akdemir üstleniyor…
Narin

 

Hazreti Akdemir - Rhofa Grup & Rhofa Enerji & Akkim Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı 

İNOVASYON, AR-GE ÜRETİM ve GELİŞİM...

Rhofa Group’dan bahsedebilir misiniz?

Ticaret hayatımıza 1989 yılında Akdemir Ticaret unvanı ile İstanbul Tahtakale’de mütevazı bir şekilde başladık. Bugün Türkiye ve yurt dışında birçok ülkede bulunan, 5 kıtada 100 üzerinde ülkeye ihracat yapan, enerji, yapı kimyasalları, elektrikli ve benzinli el aletleri, aydınlatma ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Rhofa Group olarak devam etmekteyiz. 
Katlanacağına inandığımız başarımızın temelinde; deneyim ve bilgimizin yanı sıra, tüketicilerin ihtiyaçlarına çözüm geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları ve çalışma arkadaşlarımıza yaptığımız yatırım yer alıyor. İnovasyon, Ar-Ge, üretim ve gelişim… Bunların hepsi kaliteli bir ekip ve doğru insanlar ile kurulan iş birliktelikleri ile oluyor. Rhofa Group olarak önümüzdeki dönemde de yer aldığımız ve fırsat gördüğümüz sektörlerde yeni yatırımlara imza atacağız. Büyümeyi, üretmeyi ve istihdam oluşturmayı sürdüreceğiz.

YÜZLERCE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİMİZ VAR

Rhofa Group olarak hangi ürün gruplarında hizmet sunuyorsunuz? 

Rhofa Group olarak; yapı-inşaat, mobilya, deniz araçları, teknik endüstri ve otomotiv bakım onarım sektörü olmak üzere, 6 ana kategoride yüzlerce ürün çeşidimiz var. İhracat hacmimizi genişletmeyi ve ülke ekonomisine katkımızı daha üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız faaliyet gösterdiğimiz her pazarda müşterilerimiz için rekabetçi yeni fırsatlar ve anlamlı iş deneyimleri sunmak. Bunu sağlamak için dünya pazarlarındaki hızlı değişim sürecini sürekli takip ediyoruz. 
Rekabet avantajımızı korumak adına yetenekli insan kaynağına, Ar-Ge'ye, inovasyona, pazarlamaya ve üretim teknolojisine sürekli yatırım yapıyoruz. Türk ürünlerinin en az ithal ürünler kadar, hatta daha da kaliteli olduğuna inanıyorum. “Türk Malı” markasının güçlenmesi için biz üreticilere önemli görevler düşüyor. Yurt içinde ve yurt dışındaki çalışmalarımızda bu konu üzerine daha fazla emek ve zaman harcamamız gerekiyor.

HER ALANDA FARKLI ve ÖNDE OLMALIYIZ

Çağa ayak uydurmanın sırrı nedir?

Teknoloji ve beraberindeki değişim endüstrileri çok hızlı dönüştürüyor. Bu hıza ayak uyduramayan kurum ve kuruluşlar tarih sahnesinden siliniyor. Tüketicilerin satın alma değer ve davranışlarının her gün değiştiği bu yeni çağda zamanı etkin kullanmaktan başka çaremiz yok. Rekabet artık daha yıkıcı ve yakıcı bir şekilde yaşanıyor. Kendimizi buna hazırlamalıyız. Yeni dönemde daha hızlı, daha iyi, daha uygun ve daha farklı olamayanlara yer yok. 
Yeni fırsatlar ve anlamlı deneyimler üretmeye odaklandık. Sürekli gelişim ve değişim içerisindeyiz. İnovasyonu tüm iş süreçlerimize yayacağız. Sadece Ar-Ge ve üretimde değil; satışta, pazarlamada, finansta, lojistikte, satın almada, maliyetlerin kontrolünde, zaman yönetiminde, müşteri hizmetlerinde ve benzeri tüm alanlarda daha etkin hareket edecek yeni yollar arıyoruz. Her alanda farklı ve önde olmak için çalışıyoruz.

NİTELİKLİ İNSANA İHTİYACIMIZ VAR

Güçlü Türkiye için gençlerin enerjisine, merakına ve yenilikçi yaklaşımlarına ihtiyaç duyuyor musunuz?

Evet… Onlardan çok şey bekliyoruz. Güçlü bir Türkiye için, daha fazla nitelikli insana ihtiyacımız var. Bilim üreten ve bunu katma değerli sonuçlara çeviren bir ülke olmalıyız. Gençler işine tutkuyla bağlanmalı. Üniversitede edindikleri teorik bilgileri pratikle buluşturarak anlamlı sonuçlar üretebilirler. Girişken olmalı, bilgi ve iş talep etmekten çekinmemeliler. 
Rhofa Group olarak, kendine inanan ve bir şeyler başarma arzusu taşıyan öğrencilere mümkün olduğunca staj ve iş imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Bu çabalarımızı bir adım daha öteye taşıyarak, hem kendi çalışma arkadaşlarımızın hem de diğer sosyal ve ekonomik paydaşlarımızın gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapan bir akademi kurduk.

 

ULUSLARARASI STANDARTTA GÜNEŞ PANELİ ÜRETİYORUZ

Tekirdağ / Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yerli ve milli teknolojiler ile güneş paneli üreten Rhofa Enerji şirketinizden bahseder misiniz?

Rhofa Enerji; entegre tesisinde, uluslararası standartlara uygun güneş paneli üretimi gerçekleştiriyor. Yarım asra yakın ticari tecrübeye sahip Rhofa Grup iştiraklerinden olan ve 2020’de kurulan şirket, yüksek verimli fotovoltaik (PV) panelleri ile “Herkes İçin Temiz Enerji” vaat ediyor. Doğal bir kaynaktan yenilenebilir enerji elde etmeyi destekleyen Rhofa Enerji, yılda 350 MW kurulu güç oluşturabilen mevcut kapasitesini, 2023’teki yeni yatırımlarla 700 MW’a taşıyacak. Bu da yaklaşık 550 bin adet PV panel imalatının iki katına çıkarılması anlamına geliyor. 
Söz konusu rakamların büyümesi; ülke ekonomisine, istihdama, bölgesel ve yerel kalkınmaya, doğaya daha fazla katkı sağlamanın yolunu açıyor. Rhofa Enerji bünyesinde geliştirilen ürünler; ISO, CE, TUV ve IEC dahil olmak üzere, tüm önde gelen test kuruluşlarınca detaylı bir şekilde kontrol ediliyor, bu sürecin peşinden de sertifikalandırılıyor.

FARKLI ÇÖZÜMLERE İMZA ATIYORUZ

Odağına her zaman inovasyonu ve Ar-Ge projelerini alan Rhofa Enerji’nin çözümlerine açıklık getirir misiniz?

Rhofa Enerji, PV modülleri ile geniş bir yelpazede, farklı çözümlere imza atıyor. Otomasyon sistemlerinde son teknolojiler kullanıyor. Kurulumu global arenadaki başarılarıyla adından söz ettiren mühendisler yaparken, sonraki aşamada devreye uzman personel giriyor. Ürün çeşitliliği (cam-cam, cam-arka yüzey), üstün kalite standartları, Multi Busbar teknolojili çift taraflı yarım kesim hücreler, 10 yıl ürün garantisi, 30 sene lineer enerji performansı, EPC (mühendislik, tedarik, kurulum) ve satış sonrası ekibimiz ile sorunsuz hizmet sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte, solar panelin yapı taşı konumundaki “hücre” teknolojisine dair girişimler de ana başlıklarımız arasında olacak. 

NETWORKÜMÜZ CESARET AŞILIYOR

Köklü sanayi deneyimimizin avantajını nasıl kullanıyorsunuz?

Topluluğumuza ait network, Rhofa Enerji çatısı altındaki yatırımlar için cesaret aşılıyor. Global çapta müteahhitlik ve proje geliştirme becerilerimizin yanı sıra, yurt içinde de yaygın, sürdürülebilir ticari ilişkilere sahibiz. Var olan altyapımız, gücümüze güç katacak. Esnek yapımız ve üretimde derinleşme de ön plana çıkan değerlerimizden… 
Ülkemiz “Güneş Cenneti”. Türkiye sektörde, Çin’in ardından en büyük merkez haline gelecek. Bu noktada Rhofa Enerji olarak biz de, güneş panellerimiz ile satış sonrası hizmette sınırsız güvence veriyoruz. Geri bildirim ve kalite konusunda çok hassasız. Ürünlerimiz bütün coğrafyalarda çeşitli testlerden geçiriliyor. Her türlü iklim koşuluna göre, -50, +50 sıcaklık derecesine dahi uygun modifiye yapabiliyoruz.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ve YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

Ürün yelpazenize dair bilgi verir misiniz?

Dünyadaki ekonomik gelişmeleri ve trendleri yakından takip eden Rhofa Enerji, sürekli gelişen dinamik yapısıyla sürdürülebilir ürünlerine yenilerini eklemeyi planlıyor. Güneş Enerjisi Santrali (GES) iş kolunu takiben, Rüzgâr Enerji Santrali’ne (RES) yönelik yatırımlara da hız verilecek. “Sürdürülebilir ve Yaşanabilir Bir Dünya” mottosuyla şirketimiz, üretimden kaynaklanan karbon emisyonunu da sıfırlıyor. Ayrıca kaynakların yerlileştirilmesine ilişkin atılan adımlar, ülkemizin cari açığının düşürülmesine ve stratejik ürünlerin üretimi kanalıyla, piyasalarda Türkiye’nin elinin güçlenmesine katkı sağlıyor. 

İNSAN ODAKLI BİR FİRMAYIZ

Rhofa Enerji’ye “Çevre dostu bir şirket” diyebilir miyiz?

Yaşadığımız evrenin kıymetini pandemi sürecinde çok daha iyi anladık. Dünyanın nüfusu gün geçtikçe artsa da yüzölçümü aynı. “Gelecek nesillere nasıl bir dünya bırakmak istiyoruz?” sorusunun yanıtı çok önemli. Güneş enerji santrallerini kurarken de arazi seçiminde çevre konusu masaya yatırılmalı. Üzülerek söylüyorum ki, Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinin, daha az gelişenlere GES yatırımı yaparken bu hassasiyetin gözetilmediğini gördüm.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı isi bu hususta son derece duyarlı; ancak kurallar elbette tek başına yeterli değil. Bu sonuçta bir insan faktörü, toplumda bilinç oluşmalı. Panellerinin kurulmasıyla ilgili mutlaka bazı itirazlar oluyor. Bunların ne kadarının bilinçli ve yönlendirmeyle yapıldığına dikkat edilmeli. Biz Rhofa Enerji olarak, insanı yüceltmeyen ve insana değer katmayan hiçbir projede olamayız. Çıkış noktamız ve hedefimiz “insan odaklı bir firma” olmak. 

AKDEMİR, GENÇ MİAD TOPLANTISINDA

4 ARALIK 2021 - Genç MİAD toplantısı, MİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Rhofa Group Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir'in katılımıyla, kahvaltılı olarak yapıldı. Dış ticarete yönelik tecrübelerini katılımcılarla paylaşan başarılı iş insanı, Çin ve yeni ekonomik gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Ev sahipliğini, dönemin Genç MİAD Yürütme Kurulu Üyesi Sinan Güneş üstlendi. Genç MİAD Yürütme Kurulu Başkanı Murat Güler de bir konuşma gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!