dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

'Hedef, Osman Erbaş' demek, ne demek?


'Hedef, Osman Erbaş' demek, ne demek?
Narin

2009 yılı, takvimler Mart ayının 25'ni gösteriyordu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi mitinginden sonra bindiği helikopter havalandıktan bir müddet sonra yine Kahramanmaraş Çağlayancerit'te düştüğü bilgisini ajanslar alt yazı olarak geçiyordu.

Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 acili aramış; bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya, ne de pilot Kaya İstektepe‘den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemişti.

Ayrıca İsmail Güneş'in son konuşması olarak kayıtlara geçmiştir. Kazanın gerçekleştiği saatin üzerinden 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil altı kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı–Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

Tüm bunlar gerçekleşirken ilk kaza raporlarına göre helikopterin teknik bir arızadan dolayı düştüğü kabul edilmiş, günler sonrasında medyaya yansıyan 47 sn'lik bir video olayın içinde suikast şüphesinin aranmasına sebep olmuştu. Kaza kırım arama-kurtarma ekibinde yer alan Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak'ın Muhsin Yazıcıoğlu içindeyken düşen helikoptere kısa sürede ulaşıp bunu diğer ekiplere iletmeyen ve helikopterin GPRS cihazını sökerken (bu yüzden helikoptere ulaşılması uzun süre gecikmiştir) görüntülerini elbette “iyi niyetlidir” şeklinde değerlendirmek yerine aksine bir suikast olabileceği teorisini dile getirmişti.

Aydın Özsıcak 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kaldığı Marmaris'teki otele, Erdoğan'ın otelden ayrıldığından haberdar olmadan onu öldürmek veya sağ yakalamak amacıyla baskın yapan darbecilerin içinde bulunan aynı kırım ekibinden biri olması gözleri her halükarda FETÖ'ye çeviriyordu.

6 Ocak 2014 tarihinde FETÖ yayın organı Aksiyon Dergisinin 996. sayısında ise Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşını taşıyan helikopterin düşme nedeninin karbon monoksit olabileceğine ilişkin bilgilere yer verilerek olayı başka yönlere çekmeye çalışmış hatta Aksiyon Dergisi “ölenlerin kanlarında helikopter düşmeden önce karbon monoksit bulunduğuna ilişkin” özel bir dosya dahi yayınlamıştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın, BOTAŞ çalışanı emekli yarbay Ercüment Güler'in, ekipleri yanlış yönlendirdiğini öne sürmüş, kaza sonrası helikopterde bulunan İHA muhabirinin telefonundan lokasyonun tespit edilmesi için bilgiler Avea‘ya veriliyor ve BOTAŞ'la paylaşılıyor. Ercüment Güler sürecin başından itibaren kaza bölgesine gidiyor. Vali ve Emniyet Müdürünü yanlış yönlendiriyor. Enkazın bulanamaması noktasında zaman kaybedildi. Bu kişinin kazanın olduğu gün ne görevi var? Hangi unvanla BOTAŞ personeli ve emekli yarbay olarak ancak kimsenin tanımadığı bir kişi olarak sürecin içinde bu kadar aktif rol aldı? (Hepsi kocaman soru işaretleri)

25 Mart 2009'da yaşanan hazin olayın benzeri olay ise daha iki gün önce 4 Mart 2021'de meydana geldi.

Ve yine sis ve kar… Yine bir Mart ayı, bu kez sivil değil Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi, içinde 13 kişilik üst düzey askeri personelin bulunduğu (hepsi rütbe) askeri helikopterimiz 13:55'te Bingöl'den havalanmış, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece Köyü kırsalında aynı şekil kırım-kazaya uğramış ve “14.25'te irtibat kesilmiştir.” bilgisi verildi.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından bölgede arama çalışmalarının hemen başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “ELAZIĞ 8'İNCİ KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİT OLDU! “Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere havalandıktan sonra kaza kırıma uğradığı tespit edilen helikopterde şehit olan 11 askerden birinin Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın olduğu öğrenildi. Kazada 11 vatan evladımız şehit düşmüş yaralı olarak kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak‘ın tedavilerine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.” dendi.

Yalnız Tatvan'da düşen askeri helikopterimiz ile 12 yıl önce benzer şekilde düşen sivil helikopter kazası arasında büyük benzerlikler var.

Ya da 1'cisi Eşref Bitlis olayı…

Hatırlarsanız J. Genel komutanı Org. Eşref Bitlis Paşa tıpkı Osman Erbaş Paşa gibi, 5 arkadaşıyla birlikte 17 Şubat 1993'de bindiği uçağın nedeni bilinmeyen bir şekilde düşmesi sonucu şehit düşmesi hadisesi ile bire bir hepsi aynı.

Yani, bu üç olayın meydana gelme biçimi, stratejik taarruz şekli ve üç olayın sonucunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasını ilgilendiren kritik adamlarının hayatlarını kaybetmesi “suikast” olasılığından çok devletimiz bütünlüğüne açıkça yapılan bir saldırı niteliği taşımaktadır.

Merhum Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'na kaza süsü verilerek düzenlenmiş suikastın, Eşref Bitlis Paşa ve Osman Erbaş Paşanın başına gelenlerin benzer algoritmada oluşması üç olayın –bir– merkezden düğmeye basıldığını gösteriyor. Kısacası işaret ettiği adres belli: FETÖ…

Devlet içinde saklanmayı başarmış FETÖ'cü kılcal militaristlerin ABD'nin Türkiye'deki CIA aparatı FETÖ'nün işin içinde bulunduğunun en büyük kanıtı; 28 Aralık 2020 günü FETÖ'cü bir hesaptan yapılan paylaşımın Korgeneral Osman Erbaş Paşa'yı 2 ay önce kara listeye almaları bu şüphelerimizi destekliyor.

@Bukerengin kodlu hesapta şöyle deniliyordu. “Ancak emir çok net olarak tekrarlanıyor ve MİT hedefin etki altına alınmasını bir kez daha aynı kanal üzerinden alınmasını tekrarlıyor. Bu süreçte kritik noktalarda karşımıza çıkan isimler Erdoğan, Hakan Fidan, dönemin Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel ve istihbarat Başk. Yaşar Güner, Hedef İsth. Şube Müdürü Osman Erbaş'tır. Bu işin sorumluları arasında konu hakkında muhakkak ki bilgi verilecek kişi Özel'dir.”

Z_110


Paylaşımın yapıldığı hesabın sahibi Engin Büker kaza meydana geldikten sonra, bu paylaşımın yapıldığı başka bir hesap altına yaptığı yorumda; “Uzun zaman önce paylaşmış olduğum bilgi selini gündeme taşımışsınız. Twitter'da kalın yazı yazma özelliği yokken, gerçek bilgi selini paylaşmak yerine, sonradan oynanmış, Osman Erbaş bölümü kalın harfle yazılmış olanı paylaşması bu oyunun bir parçası. Neyse, toprağı bol olsun.”

“Neyse, toprağı bol olsun” diye sözü sonlandıran Engin Büker'in yazdıkları arasında şehit düşmüş Erbaş Paşamıza karşı ne kadar ön yargılı olduğunu anlıyoruz zaten.

FETÖ'nün Osman Erbaş Paşa'yı kara listeye almasının diğer bir önemli nedeni ise; Şehidimiz Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbe girişimine karşı orduda direnişi örgütleyen komutanlardandı. FETÖ'cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için “vur” emri çıkarmış, 15 Temmuz sonrası atandığı İstihbarat Başkanlığı'nda resmen tarih yazmıştı.

Bir diğer başka husus ise; 15 Temmuz gecesi oynadığı aktif rol… İncirlik Üssünü darbecilerden temizlemiş, ABD'li komutan Tuğgeneral John Walker'in odasına sığınan FETÖ'cü Tuğgeneral Bekir Ercan Van‘ı tutuklatmıştı. Ters kelepçe ile İncirlik'ten çıkardığı Van'dan dolayı ABD ve FETÖ'nün hedefi halindeydi.

FETÖ'cülerin sosyal medya hesapları incelendiğinde hedefine koyduğu 5 kişiden biriydi. Hatta “FETÖMETRE” kuramcısı Cihat Yaycı ile bir tutuluyordu.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş, 2016 yılında katıldığı şehit cenazesinde, “Türk askeri katil olmaz. Onlar Türk askeri değil katiller” sözleri ile FETÖ'cü darbecilere tepki göstermiş…

15 Temmuz darbe ve iç savaş girişimini püskürtmek için ilk harekete geçen yüksek rütbeli subaylardan biriydi. Ve darbe gecesi 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnerek gece birlik komutanlarına WhatsApp'tan, “Fason darbe girişimi fiyaskodur. Hiçbir komutan arkadaşım, milletine küfür ettirecek bir harekete kalkışmayacaktır.” mesajını atmıştı.

FETÖ firarisi eski Albay Hüseyin Demirtaş ise yine; “Aleyhime -GnKur'da Osman Erbaş adlı müfteri suçlu-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında Mustafa Gökçe adlı suçlu yasa tanımazların işledikleri ÖRGÜTLÜ SAHTEKÂRLIK ve İFTİRA suçlarının kanıtı! Köstence'deyken Türkiye'de adam öldürmek/yaralamak iftirasıyla gözaltı, işkence, örtbas.” diyerek şehit olan Osman Erbaş'ı diğer örgütdaşları gibi hedef göstermişti.

Tüm bu realiteler gösteriyor ki Osman Erbaş'ın ölümü sıradan bir kaza olabilme ihtimalinin çok uzağında. Ekibi ile birlikte aynı helikopterde şehit düşmeleri elbet aklımıza tıpkı merhum Muhsin Başkan gibi, merhum jandarma genel komutanı Eşref Bitlis Paşa gibi FETÖ-CIA gladyosunun rutin suikastlarından biri ölebileceği şüphelerini getirmiyor değil. Isparta'da 13 önemli fizikçimizi taşıyan uçağın düşmesi hadisesi ve intihar süsü verilmiş ASELSAN mühendislerimiz ile benzer birçok olayı bu konu üzerinden birleştirmemiz mümkün. Göreceksiniz çok yakın sonuçlar ortaya çıkacaktır. Çıkıyor da…

Helikopter kazası derinlemesine araştırılmalı. Helikopterin kara kutusu çok iyi incelenirse, Osman Erbaş paşanın ekibi ile birlikte bir helikopterde bulunmasına kadar, ayrıntılı bir çalışma sonucunda kazanın nedeni hakkında daha açık ipuçları elimize verecektir.

TİMUR İNCE

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!