dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2308.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70687.85$

Hedef yılda 100 nakil!


Hedef yılda 100 nakil!
Malatya'da yılda 74 ilik naklinin gerçekleştirildiği anlatan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt,'Hedefimiz yılda 100 nakil, bunu başarabilecek kapasiteye sahibiz' dedi. 2010 yılından bu yana 400 ilik yapıldığını belirten Erkurt, 2019 yılında açılacak onkoloji hastanesiyle birlikte yıllık 200 kemik iliği nakli yapacak duruma geleceklerini aktardı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, yılda 74 ilik nakli gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hedefimiz yılda 100 nakil, bunu başarabilecek kapasiteye sahibiz" dedi. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Türkiye'de karaciğer naklinin yanında kemik iliği naklinde de marka haline geldiğini ifade eden Tıp Fakültesi Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, İHA'ya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Nakli Ünitesi'nin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HASTANE AÇILINCA 200'E ÇIKACAK
2019 yılında açılacak onkoloji hastanesiyle beraber 200 kemik iliği nakli yapacak duruma geleceklerini aktaran Erkurt, "2010 yılı Temmuz ayı itibariyle Sağlık Bakanlığının onayı ile kök hücre nakline başladık. Ünitemizde toplam 12 yatağımız mevcuttur. Bu sayı ile ayda yaklaşık 1 nakil yapacak kapasitedeyiz. Eğer ayda 1 nakil hedefimize ulaşırsak ayda toplam 12 kök hücre nakli yapmış oluruz. O da yıllık bazda bizi yüz nakilin üzerine çıkarır" dedi.

TÜM NAKİLLER YAPILIYOR
Hücre nakli merkezinde her türlü kemik iliği naklinin yapıldığını belirten Erkurt, " Birincisi kendiden hücre nakli. Yani biz hastanın kendi kök hücresini toplayıp, yüksek doz kemoterapi verdikten sonra hücresini yeniden kendisine vermek. Yani burada kanser yükünü azaltmak için verdiğimiz yüksek bir doz söz konusu. İkinci ise alejanik kök hücre nakli. Orada da kardeşten kök hücre alıyoruz. Kardeşten bulamaz isek TÜRKKÖK'ten, oradan da bulmaz isek yurtdışından bulup alıyoruz. O zaman da bu hastalığı tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Üçüncüsü de akraba dışı nakil. Yani kardeşten kök hücre bulamadığımız hastalarda yine TÜRKKÖK'ten bulduğumuz başka bir kemik iliğini hastamıza vererek tedavi ediyoruz. Yani her türlü kemik iliği naklinin yapıldığı bir merkez durumundayız. Ekip deneyimi olarak tamamen şuan üst seviyedeyiz" şeklinde konuştu.

7 YILDA 400 İLİK
Sağlık Bakanlığı'nın 6 ayda bir bizden istediği yıl sonu ölüm oranlarında da Avrupa ve Amerika seviyelerindeyiz. Yani dünya seviyesinden daha iyi konumdayız. Yaptığımız kemik iliği nakilleri uygun ve başarılı. 2010 Temmuz ayı itibariyle bugüne kadar toplam 400 kemik iliği nakli yaptık. Geçen seneki 74 nakil gerçekleştirdik" diye konuştu.

KEMİK İLİĞİNDE MARKA OLDUK
Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Erkurt, bu yılından başından beri hedeflerinin 100 nakil olduğunu da belirterek, "74 nakil sayısıyla şuan kamu hastaneleri içerisinde ilk 6-7 içerisindeyiz. Hedefimiz bu yılın başından beri 100. Bu sayının üzerine çıkar isek o zaman ilk 3'e girme ihtimalimiz olur. 2019 yılında faaliyete geçecek Onkoloji Hastanemizde 26 yataklı kök hücre nakli merkeziyle beraber 200 tane kemik iliği nakli yapmayı planlıyoruz. Yani artık Turgut Özal Tıp Merkezi, Türkiye'de karaciğer naklinin yanında kemik iliği naklinde de marka olmuştur" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!