Hekimhan’da Yapımı Süren Deprem Konutları Teslim Edilmeden Hasar Gördü

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Hekimhan’da yapımı süren Ballıkaya köy konutlarının halen teslim edilmemesi hak sahiplerini mağdur ediyor. Büyük ölçüde tamamlanan ancak boş bekletilen evlerin, ağır kış şartları nedeniyle çatılarından su aldığı, duvarlarında çatlaklar oluştuğu ve bazılarının tavanlarının çöktüğü iddia ediliyor. Çevre düzenlemesi ve eksikleri bitmeyen konutlar için köy halkı yetkililerden acil müdahale bekliyor
6 Şubat depremleri sonrası yeniden inşa sürecinin başladığı Malatya'da, bazı kırsal köy konutlarında yaşanan gecikmeler yöre halkının mağduriyetine yol açıyor. Yapımı yılan hikayesine dönen projelerden biri de Hekimhan ilçesinde yer alıyor. Hekimhan’a bağlı Ballıkaya Mahallesi'nde yapımı süren deprem köy konutlarının halen teslim edilmemesi, hak sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor.

KIŞ ŞARTLARI TAMAMLANMAYAN EVLERİ VURDU
Büyük ölçüde tamamlandığı belirtilen konutların bir kısmının, geride kalan ağır kış şartları nedeniyle zarar gördüğü iddia ediliyor. Vatandaşlar; çatılardan içeri su sızması sonucu evlerin çeşitli bölümlerinde hasarlar oluştuğunu, duvarlarda çatlaklar meydana geldiğini öne sürüyor. Yapımı biten ancak hak sahiplerine teslim edilmeyerek boş şekilde bekletilen konutların korumasız kalması, yapıların iç kısımlarında da tahribata yol açtı.

TAVANLARIN ÇÖKTÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR
Köy halkı, konutlarda birçok eksikliğin bulunduğunu belirtirken, sahipsiz kalan bazı evlerde tavanların çöktüğünü de iddia ediyor. Uzun süredir evlerinin teslim edilmesini bekleyen vatandaşlar, konutların boş şekilde beklediğini, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmadığını ve birçok eksikliğin halen giderilmediğini ifade ediyor.
Yaşanan duruma tepki gösteren ve mağduriyetlerinin altını çizen hak sahipleri, süreci şu sözlerle aktarıyor: "Deprem konutlarının en kısa sürede tamamlanarak teslim edilmesini bekliyoruz. Eksikliklerin bir an önce giderilmesini ve yetkililerin konuya müdahale ederek gerekli desteği sağlamasını talep ediyoruz."
Gözler şimdi, Ballıkaya sakinlerinin yükselen bu sesinin ardından yetkililer tarafından atılacak adımlara çevrildi.



KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kayısıda Fiyat Çöküşü Üreticiyi ve İşçiyi Mağdur Etti
- Freni Boşalan Hafriyat Kamyonu TOKİ Binasına Çarptı
- Malatya'da Market ve Restoranlara Cezalar Yağdı: Fahiş Fiyat Şüphesiyle 18 İşletme Kıskaca Alındı
- Son 10 Günde Büyük Operasyon! 1302 Şüpheli Yakalandı 844 Kişi Tutuklandı
- Malatya'da Şantiye Kazaları Çoğaldı: Bir İşçi Hastaneye Kaldırıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.