Hekimhan’daki Muhtarlar Günü Töreninde Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Hekimhan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Tunç, muhtarlığın yalnızca bir makam olmadığını, devlet ile vatandaş arasında hayati bir köprü görevi üstlendiğini ifade etti.
Hekimhan ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Hekimhan Muhtarlar Derneği tarafından anıta çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.
“MUHTARLIK SADECE BİR MAKAM DEĞİLDİR”
Törende konuşan Hekimhan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Tunç, muhtarlık kurumunun toplumun temel yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi üstlendiğini söyledi. Muhtarlığın yalnızca bir makam veya unvandan ibaret olmadığını ifade eden Tunç, muhtarların mahalle sakinlerinin sevinçlerine ortak olan, sorunlarını kendi sorunları gibi gören ve çözüm üretmek için mücadele eden kişiler olduğunu kaydetti.
“VATANDAŞIN İLK BAŞVURDUĞU KİŞİLER MUHTARLARDIR”
Mahallelerde yaşanan sorunların çözümünde muhtarların önemli sorumluluklar üstlendiğine dikkat çeken Tunç, kaldırım, asfalt, aydınlatma, kanalizasyon, altyapı, okul, park ve ulaşım gibi birçok konuda vatandaşların ilk olarak muhtarlara başvurduğunu belirtti. Muhtarların görevlerinin yalnızca fiziki altyapı sorunlarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Tunç, ihtiyaç sahibi aileler, iş arayan vatandaşlar, yaşlılar, engelliler ve öğrencilerin sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini dile getirdi.
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
Muhtarlık kurumunun en ücra yerleşim yerlerinde dahi kamu hizmetlerinin vatandaşlara ulaştırılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Tunç, birlik, beraberlik ve kardeşliğin güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu. Tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Tunç, meslektaşlarına sağlık, huzur ve başarı dileklerini iletti. Program, törenin ardından sona erdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Doğanşehir’de Elma Hasadı Başladı! Bu Yıl 16 Bin Tonun Üzerinde Elma Rekoltesi Bekleniyor
- Bir Gözü Ringde Bir Gözü Kan Şekerinde Olan Küçük Boksör Avrupa Şampiyonluğuna Kilitlendi
- Çınarlı Camisi’nin Karşısında İnşaat Devam Ediyor: Yetkililer Neden Müdahale Etmiyor?
- Battalgazi Belediyesi Eski Malatya’da 450 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği Sağlıyor
- Kentin Huzuru İçin Uyuşturucu ve Terörle Mücadelede Yeni Kararlar Alındı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.