dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2478.6
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61778.72$

HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK!


HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK!
Narin

AK Parti Malatya İl Teşkilatı kurucularından olup, iki yıl başkan yardımcılığı yaptı. Çeşitli STK'larda da aktif görevlerde bulundu. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Malatya'nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt'ta AK Parti'den Belediye Başkanı seçildi. Hacı Uğur Polat'tan söz ediyoruz…
 Genç ve dinamik bir ekiple hızlı bir değişim yaşatırken, birçok projesiyle halka dokunmayı başardı. ‘Büyüyen Sevdamız Yeşilyurt' sloganıyla Yeşilyurt'u daha da büyütürken, bölgesinde örnek olabilmek için 7/24 hizmet anlayışıyla çalıştı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın milletvekili seçimleri nedeniyle istifasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 4 Mayıs 2018 Cuma günü yaptığı olağanüstü toplantı neticesinde koltuğa oturdu.
         Malatya Time ailesine teşekkür eden, bütün Malatyalıları sevgi ve muhabbetle selamlayan Polat, “Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok” vurgusuyla manşet verdiği röportajımızda birçok konuya açıklık getirdi…

HACI UĞUR POLAT KİMDİR?
1970'te Besni'de doğdu. İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu'nda, orta öğrenimini Malatya İmam Hatip Lisesi'nde bitirdi. Suriye'de Arapça eğitimi aldıktan sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi Arap Dili ve İslâmî İlimler Fakültesi'nde ön lisansını tamamladı. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. 2012'de Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı'nda Yönetim ve Organizasyon üzerine yüksek lisans yaptı. Hâlen Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyâset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktorada...
         İş hayatına 1994'te ticaretle atıldı. 2009-2011 arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik İmar İnşaat Ltd Şti'de genel müdürlük görevini üstlendi. 120 milyon TL cirosu olan şirketi 194 milyon TL'yle devretti. 2000'den beri de MÜSİAD üyesi. İleri seviyede Arapça ve İngilizce biliyor. Evli ve beş çocuk babası.

 12_63

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Görev verilene kadar herhangi bir plan yapmamıştım. Daha sonra Acil Eylem Planı'nı hayata geçirdim. Burada mührü ilk devraldığımda bu çerçevede çalışmalarımızı ortaya koyacağımızı söyledim.

ACİL EYLEM PLANI DEVREDE

Yeşilyurt Belediyesi'nde projelerinizle dokunmadığınız insan kalmadı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne geçtikten sonra ülkemiz saldırılara maruz kalınca ekonomik darboğaz baş gösterdi. İstenilen tempoya ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

Benim mizacımı bilenler bilir. Ben bir işi ya yaparım ya yapmam. Yaptığım işi yarım bırakmam, yaptığım işe de sonuna kadar yüklenirim. Bu özel hayatımda da böyledir, ticari hayatımda da... Yine kamuda ve belediyecilikte aynı şekilde davranıyorum. Yeşilyurt Belediyesi'nde kurucu belediye başkanıydık. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi verildi. Görev verilene kadar herhangi bir plan yapmamıştım. Daha sonra “Ne yapabilirim?” diye düşündüğümde Acil Eylem Planı'nı hayata geçirdim. Burada mührü ilk devraldığımda Acil Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımızı ortaya koyacağımızı söyledim.

11_62

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat:Acil Eylem Planı, Malatyalılardan ziyade, belediyemizin kendi içindeki sorumluluğu. Adım adım gerçekleştiriyoruz. 112 projemizin tarihi ile birlikte taahhüdümüz söz konusu.

112 DEV PROJEDE TARİH VE TAAHHÜT

Bizim şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizi saymazsak 11 ilçede çok değişik dallarda değişik çalışmalarımız var. Sadece yol ve asfalt olarak değil, Fen İşleri'nin, Park ve Bahçelerin, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın da çalışmaları var. 11 ilçede bir ekip değil, birkaç ekip birlikte sahada çalışmalarını sürdürüyor.

 Yine klasik belediyecilik hizmetiyle ilgili özellikle Battalgazi ve Yeşilyurt'ta da yoğun çalışmalarımız olduğunu görürsünüz. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) olarak şehrin bütününde çalışmalarımızı görürsünüz. Tabi bu büyük bir yapı. Ben bu yapıda “Bu dönemi nasıl geçirebilirim?” şeklinde değerlendirdiğimde Acil Eylem Planı'nı bir çözüm olarak gördüm. Ekibimizle birlikte yapacağımız Acil Eylem Planı'nı vatandaşlarımızla paylaştık. Şu anda da adım adım gerçekleştiriyoruz. Aslında Acil Eylem Planı, Malatyalılardan ziyade, belediyemizin kendi içindeki bir sorumluluğu. 112 projemizin tarihi ile birlikte taahhüdümüz söz konusu. Bu önce belediye içi bir sözleşmemiz.

12_64

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Biz Ahmet Çakır başkanımızdan aldığımız bayrağı çok daha ilerilere asmak için, gaza bastık, çok hızlı da gidiyoruz. Günlük 1-2 saat belediyede olabiliyorum, hep sahadayım. 

BELEDİYEDE OTURAN DEĞİL, SAHADA BİR BAŞKAN…

Biz Ahmet Çakır başkanımızdan aldığımız bayrağı çok daha ilerilere asmak için, gaza bastık. Benim nasıl olduğum değil, karşının beni nasıl gördüğü önemli. Biz gaza bastık, şunu söyleyeyim çok hızlı da gidiyoruz. Çünkü bütün ilçelerimizde var olmakla birlikte Malatya merkezdeki çalışmalarda da bir hızın var olduğunu görebilirsiniz. Ben göreve başladığım günden itibaren günlük 1-2 saat belediyede olabiliyorum, hep sahadayım. Bir yandan çalışmalarla ilgili sahada yer alırken, diğer taraftan halk ziyaretleri yaparak düğünlerde, sünnetlerde, taziye ziyaretlerinde bulunuyorum. Bu şehrin düğünü de bizim, sünneti de bizim, taziyesi de bizim. Allah korusun bir afet olduğunda afetin sahibi de sizsiniz. Ben bu yönüyle sahada olan bir belediye başkanıyım.

13_33

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Fotoğraf Makinesi Müzesi'nin açılışı gerçekleşmişti. Sayın Ahmet Çakır başkanımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Burası, Malatya'nın değerini nitelik olarak artırdı.

FOTOĞRAF MAKİNESİ MÜZESİ, MALATYA'YI MARKALAŞTIRDI

MASKİ'den gelen proje sayısı 314'tü ama siz bunu acili ifade etmesi açısından 112'ye düşürdünüz. Bu planın içerisinde yer almasa da Fotoğraf Makinesi Müzesi'nin açılışı çalışmalarında 2.023 fotoğraf makinesinden bahsediliyordu. Bu konunun mahiyeti neydi, açıklık getirir misiniz?

Biz bütün daire başkanlıklarından yazılı olarak bu dönem sonuna kadar yapacakları işlerin tarihiyle taahhüdünü aldık. Toplamda daire başkanlıklarımızdan, genel müdürlüklerimizden, MASKİ'den toplamda bize gelen proje sayısı 314'tü. Biz bu 314'ü 112'ye düşürdük. Acili ifade etmesi açısından 112'yi özellikle kullandık. Fotoğraf makinesi sayısını bir vizyon olarak 2.023 olarak hedefledik. Yoksa Fotoğraf Makinesi Müzesi'nin açılışı gerçekleşmiştir. Sayın Ahmet Çakır başkanımıza da buradaki emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Fotoğraf Makinesi Müzesi Malatya'yı markalaştıran, nitelik olarak değerini arttıran bir çalışmamız. Bizim bunun sayısını 2023'e çıkarmamızın sebebi de buranın kalitesini bir seviye üste çekmekti. Ancak bu 112 Acil Eylem Planı'nda bulunan bir çalışma değil.

15_42

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Hayvanat bahçesinin resmi açılışını yapmadık ancak ziyaretlere açtık. Burası, şehrin niteliği, yaşam kalitesi yönüyle önemli projelerimizden...Pazarları 5-8 bin ziyaretçiyi görüyor.

HAYVANAT BAHÇESİ ŞEHRİN NİTELİĞİNİ ARTIRDI

Biz projelerimizi yaparken de sadece parasal yöne bakmıyoruz. Biz MASKİ olarak ortalama 100 milyonluk bir yatırım yaptığımızı görüyoruz. Ama MASKİ'nin görevi, itfaiyenin görevi, temizliğin görevi, zabıtanın görevi bunlar klasik belediyecilik hizmetleri. Bizim klasik belediyecilik hizmetleri ile ilgili çalışmalarımızı da anlatmamız gerekir, Acil Eylem Planı'na da dahil etmemiz gerekir. Ancak klasik belediyecilik dışında yapılan hizmetlerin daha farklı anlamı oluyor. Bu yönüyle Fotoğraf Makinesi Müzesi projesi şehrimiz açısından önemli bir proje… Yine hayvanat bahçesinin resmi açılışını yapmadık ancak ziyaretlere açtık.

 Burası, şehrin niteliği, yaşam kalitesi yönüyle önemli projelerimizden birisi. Ben de hayvanat bahçesini gerçekten önemsiyorum. Pazarları 5-8 bin ziyaretçiyi görüyor. Hafta içi günlük 1.500 civarında ziyaretçisi oluyor. Bu da bizim hayvanat bahçesi projemizin ne kadar doğru bir proje olduğunu gösteriyor. Hizmet yaparken önemli olan maliyeti değil, asıl olan vatandaşımız açısından boşluğu doldurup doldurmayışıdır. Bu anlamda müzeler, fuarlar ve hayvanat bahçesi gibi projeleri önemsiyorum.

14_35

13_34

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: 112 Acil Eylem projemizden biri de eski Kırkgöz yolunun 8 metreden 22 metreye çıkarılmasıydı. Okulların açıldığı zamanda hamı bitmiş, asfalta başlamış durumdaydık, sona geldik.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ'NİNYOLU ASFALTA KAVUŞTU

Kırkgöz yolunun 8'den 22 metreye çıkarılması, projeler arasındaydı. Turgut Özal ise Malatya'mızın ikinci üniversitesi... Asfaltlama ne zaman tamamlanacak?

Bizim 112 Acil Eylem projemizden biri de eski Kırkgöz yolunun 8 metreden 22 metreye çıkarılmasıydı. Tabi bu eski Battalgazi'den başlayıp baraja kadar olan bir mesafe. Burayla ilgili çalışmalar Ahmet Çakır döneminde başlamıştır. Biz bunu 112 Acil Eylem Planı içerisine alarak, bitireceğimizi taahhüt ettik. Yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Tabi burada mülkiyet sorunlarını çözmek, yolu 22 metreye çıkarmak, vatandaştan rızayla bu bağışları almak bu işe henüz başlamadan önce yapılacak işlerdi. Daha sonraki aşamada da yolu bir prestij caddesi haline getirmek, aksını almak, çok önemli projeydi. Bu kapsamda çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde yaptık. Okulların açıldığı zamanda hamı bitmiş, asfalta başlamış durumdaydık. Yolda hemen hemen sona geldik.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Bütün ilçeler bizim ve hepsinin sorumluluğu bize ait. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi birisine yönelik daha fazla yoğunlaşmamız kesinlikle söz konusu değil.

İLÇELER ARASINDA HİÇBİR AYRIM YOK!

Büyükşehir'in hizmetlerinde aslan payını Yeşilyurt Belediyesi'nin bölgesindeki Fahri Kayahan'ın aldığı algısı oluşturulmak isteniyor. 2'si merkez olmak üzere toplam 13 ilçeniz arasında ayrım yapıldığı iddialarına yanıtınız nedir?

İki tane merkez olmak üzere toplamda 13 ilçemiz var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 13 tane ilçemizde de gelecek vizyonu ve çalışma perspektifini ortaya koymak zorundayız. Büyükşehir olarak, bütüncül düşünmek zorundayız. Şehrin bütününe bakarak, vizyon ortaya koymak zorundayız. Bütün ilçeler bizim ilçelerimizdir ve hepsinin sorumluluğu da bize aittir. Zaten ilçe belediyelerinin de çoğunlukla almış oldukları kararlar tekrar Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanır. Kararları gözden geçirir. Bu yönüyle Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir ilçeye yönelik daha fazla yoğunlaşmamız kesinlikle söz konusu değil.

152_17

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Battalgazi'nin durağanlığı söz konusu. Bunu nüfus artışına dönüştürmemiz gerekiyordu. Bu çerçevede 112 Acil Eylem Planı'nda “Battalgazi'yi cazibe merkezi haline getireceğiz” dedik.

BATTALGAZİ, CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Ortada şöyle bir sorunumuz var. Battalgazi bölgemizin kendi içinde bir nüfus kaybı ve durağanlığı söz konusu. Bu durağanlığı aktif anlamda nüfus artışına dönüştürmemiz gerekiyordu. Eğer pozitif ayrımcılık yapacaksak da bunu Battalgazi için yapmamız gerekirdi. Bu çerçevede 112 Acil Eylem Planı'nda Battalgazi'yi cazibe merkezi haline getireceğiz dedik. Bu yüzden öncelikli olarak Beydağı Tabiat Parkı'nın faaliyete geçmesini ilk hedefe koyduk. Yine bu yüzden hayvanat bahçesinin ivedilikle açılmasını istedik.

 Kentin yeni bir meydanının olması için Ziraat Bankası'nın olduğu binanın yıkılarak geniş bir meydan elde etmeyi hedefledik. Yine bu yüzden fuar alanını Orduzu Pınarbaşı'na aldık. Bu anlamda herhangi bir ilçe için pozitif ayrımcılık yapma gibi bir şansımız yok. Ama ilçe konjonktürleri açısından da bazı adımlar atılmasını sağlıyoruz. Battalgazi de önem verdiğimiz ilçelerden bir tanesi.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Gençlerimizin sosyal etkinliklerle meşgul olmalarını sağlayarak onları aklen, ruhen sağlıklı ve sağlam tutma yolunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Kent Konseyi Gençlik Merkezi'nde 6.000 üyemiz var.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KÜLTÜREL TERAPİ!

Gençlerimiz uyuşturucu bataklığına düşüyor. Sayın vali ve emniyet müdürüyle birlikte bu sorunun önüne geçmek, nitelikli bir nesil yetiştirmek adına çalışmalarınız var mı?

Kent Konseyi Gençlik Merkezi'nde 6.000 üyemiz var. Gerek ‘Kent Konseyi' binamız gerekse ‘Semt Konakları' bizim gençlerimiz için önemli uğrak yerleri. Oturup ders çalıştıkları, sosyal aktivitelerini yaptıkları yerler. Salköprü Mahallesi'nde yer alan Muhammed Ali Clay Spor Salonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yönettiği bir spor salonu değil, bizzat Büyükşehir Belediyesi'nin yönettiği bir spor salonu. Gençlerimiz bu salonların kendilerine yetmediğini söyleyerek, yeni salonlar istediler. Bizim valilik ve emniyet yetkilileri gibi bu tür olaylara müdahale veya takip yetkimiz yok. Ancak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutan faaliyetler içerisindeyiz.

 Belediyeler gençlerimizin bu alışkanlıklara bulaşmasını önlemek için çalışmalar yapar. Ancak ileriki aşamada bu kötü alışkanlığa bulaşmış gençlerimize tabi ki emniyet güçlerimiz müdahale eder. Gençlerimizin çeşitli sosyal etkinliklerle meşgul olmalarını sağlayarak onları hem aklen hem ruhen sağlıklı ve sağlam tutma yolunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizi bedenen sağlam tutmak adına onlar için spor alanları oluşturmalıyız. Gençlerimizi ruhen ve aklen de canlı tutmak kültürel çalışmalarla mümkündür.

15_43

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Geniş bir alanda Millet Kıraathanesi'ni oluşturduk, yakında açılışını yapacağız. Kernek Külliyesi'nin alt katında Engelliler Merkezi'ni, Kadın ve Yaşam Merkezi'ni yaptık.

MİLLET KIRAATHANESİ, AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Bugün sadece Kernek Külliyesi'ni ziyarete gittiğiniz zaman, Kernek Külliyesi'ndeki bizim gençlerimizi gördüğünüz zaman bizim ne kadar doğru işler yaptığımızı anlayabilirsiniz. Yine burada geniş bir alanda Millet Kıraathanesi'ni oluşturduk, yakında açılışını yapacağız. Külliyenin alt katında Engelliler Merkezi'ni yaptık, Kadın ve Yaşam Merkezi'ni yaptık. Kernek Külliyesi'nin de üstü Kervansaray gibi açıktı. Üstünü kapatmamız ile birlikte burayı tüm Malatyalıların teveccüh ettiği bir yer haline getirdik.

157_4

156_5

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Sanat Merkezi (keman, gitar resim vb. kursları), Kernek Külliyesi ve ‘Semt Konakları'nda binlerce gencimize ücretsiz eğitim ve kültürel faaliyetlere katılma imkânı sağlıyoruz.

BİNLERCE GENCE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Sanat Merkezi'nde bugüne kadar binlerce gencimiz keman, gitar, resim vb. kurslarda eğitim gördü. Tiyatro kurslarımıza devam eden gençlerimiz var. Halihazırda Sanat Merkezi, Kernek Külliyesi ve ‘Semt Konakları'nda binlerce gencimize ücretsiz olarak eğitim ve kültürel faaliyetlere katılma imkânı sağlıyoruz. Gençlerimiz için sosyal alanlarımızın sayısını arttırmamız gerekiyor. Gençlerimizin böyle yerlere gelip, bir yandan ilimle bir yandan bilimle, bir yandan hobileriyle uğraşmaları gerekiyor. Bize düşen de bu tür alanlar oluşturarak, gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmemesine vesile olmak. Yeşilyurt Belediyesi'nde bu çalışmaların olduğunu biliyorum, orada bizzat biz kurduk. Ancak Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bu çalışmaların kat kat fazlası bulunuyor. Gençlerimizin bu merkezlere nasıl gidip geldiğine dikkat edin. Bunların hepsi, gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz, önemsediğimiz faaliyetlerdir.

155_13

154_13

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Esenlik şirketi, Türk Ticaret Kanunu'na göre yönetilir. Sadece marketçilik yapmıyor, çeşitli alanlarda hizmet üretiyor. Kamunun emaneti. Bir kuruşunun bile kullanılmasına rıza gösteremeyiz. 

ESENLİK, KAMUNUN EMANETİ; BİR KURUŞU KULLANILMADI

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik İmar İnşaat Ltd Şti uzun süre gündemde kaldı. Sizin ve Sayın vekil Hakan Kâhtalı üzerinden intikam alınmaya çalışıldığı kanaati uyandı. Meselenin aslını birinci ağızdan öğrenebilir miyiz?

Bir kaşık suda fırtına koparmak herhalde böyle bir şey. Esenlik, Türk Ticaret Kanunu'na göre yönetilir ve bağlı bulunduğu kanun Türk Ticaret Kanunu'dur. Bu şirket sadece marketçilik yapmıyor, çok çeşitli alanlarda hizmetler üretiyor. Biz göreve geldikten sonra, daha önce Ahmet başkanın planladığı, henüz faaliyete geçirmediği Esenlik'in bölünmesi ile ilgili kararı verdik. Beton alan elemanları, asfalt plenti, kent mobilyaları gibi bölümü MESTON olarak faaliyetlerine devam ederken, onun dışında Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali (MAŞTİ)'nin işletmesi, et entegre tesisi, kimya fabrikası, inşaat gibi marketi ilgilendiren bölümler Esenlik'in sorumluluğunda kaldı.  Esenlik bugüne kadar 1.000'den fazla konut üretmiş ve satmış. 20 civarında dükkân üretmiş ve satmış. İşi aynı zamanda inşaat yapıp, satmak.

 Biz görevi devraldığımız zaman borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir karar aldık. Alacaklılar rıza gösterirse gayrimenkulleri alacaklılara verme kararı aldık. Belirlediğimiz gayrimenkullerin piyasa değerini gerek resmi olarak Emlakçılar Odası'ndan gerekse de gayrı resmi olarak emlakçılar üzerinden kendimiz fiyat değerlemesi yaptık. Bu fiyat değerlemesi üzerinden de 25 tane alacaklıya Esenlik'in gayrimenkullerini sunduk. Tercihe göre bunları satabileceğimizi de ifade ettik. Bunlar içerisinde dükkânın birini bir şirket, diğer dükkânı da başka bir şirket aldı. Şu an elimizde bir dükkân da halen duruyor. Bu yönüyle üç dükkânı o zaman masa üstüne koymuştuk.

 Emlakçılar Odası'nın verdiği rakam “2.5-2.8 milyon arasında eder” şeklinde belirtilmişti. Biz de değerlendirmelerimiz yapıp 3 milyona satmış olduk. Bugün olsa, bin defa da olsa yine aynı alışverişi yapmalarına müsaade ederim. Bekleyen bir dükkân daha var. İsteyen olursa onu da veririz. Geçmişte de bu tür ticaretlerimiz oldu, gelecekte de bu tür ticaretlerimiz olacak. Biz burayı kamunun emaneti kabul ediyoruz. Buranın bir kuruşunun bile kullanılmasına rıza gösteremeyiz.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: 2004'te ilk defa AK Parti, Malatya'da seçimleri kazandı. 2009'da Ahmet Çakır başkanımız geldi. Yaptığımız her şeyin altına imzamızı atarız. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok.

2004'TEN BERİ YAPILAN HER ŞEYİN ALTINA İMZA!

Ben çalışmaları bir bütün olarak değerlendiriyorum. 2004 yılında ilk defa AK Parti, Malatya'da seçimleri kazanmıştı. 2009'da Ahmet Çakır başkanımız kazandı. 2004'ten beri yaptığımız her şeyin altına imzamızı atarız. 2009 sonrası benim fiilen içerisinde olduğum bir süreç. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Esenlik şirketinin menfaati neyse onu yapmış oldum. Ama Esenlik'i bir bütün olarak kabul ediyorum. 2009'da Ahmet başkanım Malatya Belediye Başkanı olduğu zaman Esenlik'in büyüklüğü ile şimdiki büyüklüğü kıyaslanamayacak kadar fazla…

 Esenlik'in büyümesini ciro büyümesi ve kârlık büyümesi olarak görüyoruz. Esenlik, Malatya'mızın yüz akı, markası… Hesabımız şeffaf, bunu da ortaya koyabiliriz. Bu konuda hiçbir problem yok. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekilinin Esenlik'i siyasi argüman olarak kullanmasını doğru bulmuyorum. Biz Esenlik ile ilgili resmi veya gayri resmi her türlü soruyu da cevaplarız. Bugün Yeni Malatyaspor bizim ortak değerimiz. 3. Lig'den alıp Süper Lig'e çıkardıysak bundaki emeğin Esenlik'e ait olduğunu bütün Malatya bilir. Malatyaspor ile reklam sözleşmesi yaparak desteklemiştir. Alnımız ak, başımız diktir. Burayı emanet olarak kabul ediyor ve o şekilde de yönetiyoruz.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Yeni Malatyaspor'u destekliyoruz. Geçen sezonki ödemeleri de henüz çek olarak bitirmedik. Malatya Stadyumu'nu Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatyaspor'a tahsis ediyoruz.

YENİ MALATYASPOR'A HEP DESTEK, TAM DESTEK

Yeni Malatyaspor şehrin ortak değeri, en önemli ve en büyük aktivitesi… Bu dönem kulübe bütçe ayırdınız mı? Ne kadarlık reklam katkınız oldu?

Yeni Malatyaspor'u destekliyoruz. Geçen sezonki ödemeleri de henüz çek olarak bitirmedik. Halihazırdaki Malatya Stadyumu'nu Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak kiralıyoruz ve Malatyaspor'a tahsis ediyoruz. Malatyaspor bizim ortak değerimiz ve sahiplenmemiz gerekiyor.

10_121

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Allah'a şükür birliğimiz ve beraberliğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve dirayeti, maliye yöneticilerimizin doğru algısıyla ekonomik saldırıyı geri teptirmiş olduk.

CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİ EKONOMİK SALDIRIYI GERİ TEPTİRDİ
Darboğazdan geçen ülkemizde tasarruf dönemi başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu özellikle vurguluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu yönde hangi adımlar attınız?

Ülkemiz çok önemli bir ekonomik saldırıyla karşı karşıya kaldı. Ama Allah'a şükür birliğimiz ve beraberliğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve dirayeti, başta Hazine ve Maliye Bakanımız olmak üzere maliye yöneticilerimizin olay üzerindeki doğru algısı ile bu saldırıyı geri teptirmiş olduk. Saldıranların alçaklığı da kendi yanlarına kâr kalmış oldu. Böyle bir saldırı nihayetinde doların aşırı şekilde değerlenmesi, bunun piyasaya yansıması, maliyetleri, fiyat artışları normal yürüyen sistem içerisinde bir anormallik oluşturdu. Dolayısıyla hükümetimiz ciddi kararlar aldı.

 Biz de hükümetimizin aldığı kararlara denk olarak kendi çalışmalarımızı yaptık. Henüz bütçe çalışmalarını yapıyorduk. Yeni duruma göre revize ettik, güncelledik. Buna göre kısmamız gereken yatırımları kıstık. Onun dışında harcamalarla ilgili çalışmaları yeniden gözden geçirdik. Ben sürekli olarak sahada olan bir başkanım. Sürekli görüşmelere ve tavsiyelere açık bir yönetim sergiliyorum. Çevremdeki insanların görüşlerini önemsiyorum. Akıllı insan kendi aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Malatya'da belediye, siyaset ve sivil toplumla birlikte hep beraber yürüyeceğiz. Öneriler ve tavsiyeler benim için önemli. Yapmış olduğumuz toplantılarda bunları gördük.

MALATYA BİRLİKTE YÜRÜYECEK!

Biz Malatya'da birlikte yürüyeceğiz derken bunu kastediyoruz. Önce belediye olarak birlikte yürüyeceğiz, siyaset olarak birlikte yürüyeceğiz, ama bunun yanında sivil toplumla da birlikte yürüyeceğiz. Sivil toplumla birlikte yürümemizin temel mantığı da, onların önerileri ve tavsiyeleri benim için önemli. Nitekim yapmış olduğumuz toplantılarda bu tavsiyeleri gördüm. Bu çerçevede araçlarla ilgili de çalışmalarımızı yaptık ve faaliyete geçirdik. Bazı araçları iade ettik. Bazı araçları iki kişinin ortak kullanımına verdik. Sadece araçlar değil, diğer cari harcamalarla ilgili de yatırımlarla ilgili de tasarruf gerektiren kararları aldık.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Kurumların bilgi bankaları ve hafızaları önemli. Bir yandan bugünle ilgili çalışmalar yaparken, diğer taraftar Malatya'mızı 2023-2053-2071'e hazırlamak ile ilgili adımları atıyoruz.

MALATYA 2023, 2053, 2071'E HAZIRLANIYOR!

112 Acil Eylem Planı'yla Malatya ve ilçelerindeki eksiklikleri gördünüz. O taahhütleri yerine getirmeye gayret ediyorsunuz. Yeniden görev verilirse Malatya'yı cazibe merkezi haline getirebilmek için ne gibi projeleriniz olacak?

Ben şunu önemsiyorum. Bu bizim dinimizde de böyle. Dün bitti, herkes dünün hesabını verecek. Yarın gelmedi, yarının hesabı da bize ait değil, Allah'a aittir. Anı yaşamamız gerekiyor, bugünü yaşamamız gerekiyor, bugünün gereklerini yerine getirmemiz gerekiyor. O yüzden biz şu anda bugüne odaklanmış ve bugünü yaşıyoruz.  Ama devlette süreklilik esastır. Bu kurumların bilgi bankaları ve hafızaları da önemli. Bir yandan bugünle ilgili çalışmalar yaparken, diğer yandan Malatya'mızı 2023-2053-2071'e hazırlamak ile ilgili çalışmaları da zaten ciddi bir şekilde yapıyoruz. ETÜT proje müdürlüğümüz şehir projelerinin takibini gerçekleştiriyor. Allah nasip ederse de ileriki süreçte detaylı projelerimizi de hemşerilerimizin karşısına geçip ilan edeceğiz.

153_7

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: 6 ayda 21 caddemizi prestij caddesi şekline dönüştürdük. Çok çalışmamız gerekiyor, belediyecilik aynı zamanda da kaynak üretmektir. Borçlanma aslında hizmet alanlarından birisidir.

21 CADDE ‘PRESTİJ' KAZANDI!

Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ne kadar?

Ben göreve geldiğim andan itibaren hiç kimse ağzımdan borçla ilgili bir beyan duymadı. Esas olan millete hizmet etmektir. 2009'da Malatya'da Ahmet Çakır başkanım görevi ilk devraldığı süreçte ve bugün geldiğimiz Malatya tablosuna baktığımız zaman bu hızla devam ediyor. Biz 112 Acil Eylem Planı çerçevesinde 21 prestij caddesi yapacağız dedik. Bu altı aylık süre içerisinde de 21 caddemizi prestij caddesi şekline dönüştürdük. Her an bunu ilerletmemiz gerekiyor. Yeşilçam Caddesi'nin devamı, Kavak Caddemiz buralar çok önemli. Her caddede yapmış olduğumuz iyileşme bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Çok çalışmamız gerekiyor, belediyecilik aynı zamanda da kaynak üretmektir. Borçlanma da aslında hizmet alanlarından birisidir. Bu yönüyle de döndürülebilir borçlanmadan da çekinmemek, korkmamak lazım.

152_16

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Malatya Time, Malatya'yı yakından takip ediyoruz. Bir yandan da İstanbul'da, Malatya dışındaki Malatyalılar ile aynı havayı soluyorsunuz. Bizim sesimiz, kulağımız oluyorsunuz.

MALATYA TIME BİZİM SESİMİZ, KULAĞIMIZ

Malatya Time ailesi olarak ilk röportajımızı gerçekleştirdik. Sizden birçok hususta istifade ettik…

Malatya'yı yakından takip ediyorsunuz. Bir yandan da İstanbul'da, Malatya dışındaki Malatyalılar ile aynı havayı soluyorsunuz. Bizim sesimiz, kulağımız oluyorsunuz. Hem Malatya'dan İstanbul'u görüyorsunuz hem de İstanbul'dan Malatya'yı görüyorsunuz. Gücünüzün ve kuvvetinizin artmasını temenni ediyorum.

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: En sık tavsiyem Allah'ın ilk emri olan ‘Oku' dur. “Okuyun ve üretin” derim. Yenildiğimiz nokta ilimi ve bilimi bıraktığımız noktadır. Dolayısıyla o aslanın düştüğü yerdir. 

İLİM VE BİLİM YOKSA YENİLGİ VAR!

Kitap okumayı seven bir insansınız. Bu merakınız ve şevkinizden bahseder misiniz?

Elinde kitapla iki dakika uyumak herhalde en tatlı uyku olsa gerek! Uyandığınızda ise kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Mesela Ankara'dan geldik, uçak gecikti. Ben kitabımı açtım. Günün yorgunluğu ile saat 00.30 olmuş, yine birkaç sayfa okuyup öyle dinlenebilirim. Okumak şöyle önemli; bizim yenildiğimiz nokta ilimi ve bilimi bıraktığımız noktadır. Dolayısıyla o aslanın düştüğü yerdir. Kendi çocuklarıma ve gençlerle buluşmamda onlara yönelik verdiğim en sık tavsiyem Allah'ın ilk emri olan ‘Oku' dur. “Okuyun ve üretin” derim. Bilim üretin, bilgi üretin derim.

158_4

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Malatya öncü bir şehirdir. Sadece Film Festivali'ni değil, Kitap Fuarı'nı, Fotoğraf Makinesi Müzesi'ni, Radyo Gramofon Müzesi'ni, Hayvanat Bahçesi'ni de aynı şekilde değerlendiriyorum.

MALATYA, SANATSAL FAALİYETLERDE DE ÖNCÜ

Son zamanlarda milli duygularımızın artmasına, müspet filmler de katkıda bulunuyor. Film festivalinin Malatya'ya ne gibi faydası var?

Film, sanat… Toplum tek yönlü değişmiyor ve dönüşmüyor. Bizim toplumumuz değişip dönüşürken bu değişimin toplumun her kesimine yansıması gerekiyor. Bundan birisi de sanat camiasıdır. Toplum ayrı bir yöne gidiyorsa, sanat camiası da ayrı bir yöne gidiyorsa burada bir çelişki vardır. Aynı yönde olan gelişme en doğru olan değişim ve dönüşümdür. Milli ve manevi değerlerimize saygılı yerli ve milli filmlerin olmasını, konuların ve senaryoların olmasını, buna yönelik çalışmaların olmasını önemsiyorum.

 Bir zamanlar sanat camiasının tek bir yönü vardı. Tek bir bakış açısı vardır. Bu yön tamamıyla Batı'ydı. Yönler Batı'ya dönük, Batı ne diyorsa onun taklitçiliğiyle yetişen bir ortam… Filmlerde roller bile Batılı artistlerinin hareketleriyle şekillenmiş bir sektör söz konusuydu. Ama şu an sinema dünyasında biz dışarıya film ihraç eden bir ülke konumuna geldik. Sadece film ihraç etmiyorsunuz, aynı zamanda kültür de ihraç ediyorsunuz. Ben o yönüyle film festivalini önemsiyorum.

 Malatya öncü bir şehirdir. Ülkenin siyasi tercihlerini de geriye dönük analiz ettiğimizde bunu görürüz. Burada Büyükşehir olma sürecinde, şehrin gelişmesinde bu nitelikte faydalı çalışma ortaya koymak açısından, ben bu tür çalışmalara olumlu bakıyorum. Sadece Film Festivali'ni değil, Kitap Fuarı'nı, Fotoğraf Makinesi Müzesi'ni, Radyo Gramofon Müzesi'ni, Hayvanat Bahçesi'ni de aynı şekilde değerlendiriyorum.

20_5

30_4

***

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: Klasik belediyecilik hizmetlerinde geri kalma şansımız yok. Dünya şehirleriyle yarışmanız lazım. Malatya'da bir film festivalinin gerçekleşmesi, insanımızın farkını ortaya koyuyor.

DÜNYAYLA YARIŞAN BİR KENT: MALATYA

Klasik belediyecilik hizmetlerinde geri kalma şansımız yok. Fiziken şehrinizi örnek bir şehir yapmak zorundasınız. Bununla ilgili de dünya şehirleriyle yarışan bir şehir olmanız lazım. Ama sadece fiziki yapının iyi olması yetmiyor. Toplumda kültürel yapının, çevresel yapının, sosyal yapının aynı ilerlemeyi gerçekleştirmesi gerekiyor. Biz öncü bir şehiriz. Bu yönüyle de Malatya'da bir film festivalinin gerçekleşmesi, bu şehir insanının farkını ortaya koyuyor.

 Yine valilikle ortaklaşa yapıyoruz ancak son yıllarda biz daha fazla sorumluluk üstlenerek yapıyoruz. Yoksa Film Festivali sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bir proje değil. Malatya'daki bütün tarafların ortak olduğu bir proje. Kültür Müdürlüğü'nün, valiliğinin, belediyenin ortak olduğu bir proje. Ben bu projeyi bu yönüyle değerlendiriyorum. Bu alanda bir katkımız varsa bu bizi mutlu ediyor.

10_120

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!