Malatya
18 Eylül, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.32
  • EURO
    48.86
  • ALTIN
    4850.9
  • BIST
    11.166
  • BTC
    117264.42$

Hikmet Alkan Kursu Türk Futboluna Yeni Nefesler Kazandırıyor

Hikmet Alkan Kursu Türk Futboluna Yeni Nefesler Kazandırıyor
Malatya’da TFF Bölge Müdürlüğü ve TÜFAD iş birliğiyle düzenlenen Hikmet Alkan UEFA C Antrenörlük Kursu’nda ikinci etap eğitimleri hız kesmeden sürüyor. Hem teorik hem uygulamalı eğitimlerden geçen antrenör adayları, bu cuma alacakları sertifikayla Türk futboluna adım atmaya hazırlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürlüğü ile Malatya Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) iş birliğinde düzenlenen Hikmet Alkan UEFA C Antrenörlük Kursu’nun ikinci etap çalışmaları aralıksız devam ediyor. 15 Eylül’de başlayan eğitimler, TFF Malatya Bölge Müdürlüğü’ne ait çim sahada gerçekleştiriliyor.

ADAYLAR HEM SAHADA HEM SINIFTA

Kurs sürecinde antrenör adayları hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden geçiyor. Eğitimlerde futbolun temel prensipleri, antrenman planlaması, saha içi yönlendirme gibi konular detaylı bir şekilde işleniyor. Katılımcılar, öğrendiklerini sahada uygulayarak pekiştirme imkânı buluyor.

SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANACAKLAR

Cuma günü sona erecek kursun ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar, UEFA C Antrenörlük Sertifikası almaya hak kazanacak. Sertifika almaya hak kazanan antrenörler, bundan sonraki süreçte futbolun farklı kademelerinde görev alabilecek.

TÜRK FUTBOLU YENİ ANTRENÖRLER KAZANIYOR

Sertifikalarını alacak olan antrenör adayları, Türk futboluna yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Eğitimler sayesinde futbolun hem saha içi hem de saha dışı yönleriyle donanımlı hale gelen adaylar, kulüplerde görev alarak oyuncu gelişimine katkı sunacak.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!