Hrant Dink, Memleketi Malatya'da Anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 6'ncı yılında memleketi Malatya'da da anıldı.
KESK ve İnsan Hakları Derneği'nin organize ettiği ve aynı zamanda CHP'nin de destek verdiği etkinlik çerçevesinde; kız meslek lisesi önünden Dink'in doğduğu mahalle Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Taşhoron Kilesi'ne yüründü.
Çeşitli pankartların taşındığı ve sloganların atıldığı yürüyüşe; eski bakanlardan Fikri Sağlar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, KESK ve İHD yetkilileri de katıldı.
Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Taşhoron Kilisesi önünde yaptığı konuşmada, "Türkiye halkı seni bizim aramızdan alan, düşüncelerini karartmaya çalışanları sonuna kadar takip edecek ve hesabını görecektir" diyerek, şunları söyledi:
"Demokrasiyi, hak, özgürlük gerçeğini öğreteceğiz. Ne güzel tesadüftür ki, yeni bir barış dönemi başladı. Bu dönem Türkiye'nin daha da büyümesini sağlayacak. Kürdün, Türkün, Lazın, Çerkezin, daha kardeş yaşayacağı dönem başlayacaktır."
İHD Malatya Şubesi Sekreteri Ramazan Kuzu ise konuşmasında, "Hrant, kendi ülkesinde ötekileştirilmiş, kıyıma uğramış, hakarete ve çirkin küfürlere maruz bırakılmıştır. Ermeni halkının itiraz eden sesi olduğu için öldürülmüştür. Egemen sistemin karanlık odakları, toplumun gerçekleri görmesinden ve aydınlanmasından korktukları için öldürdüler. Hrant'ın hemşehrileri olan biz insan hakları savunucuları, demokrasi kurum ve kuruluşları olarak, Hrant için artık adalet beklemiyoruz. Ülkemizin mahkemeleri 18 yaşlarında bir gencin vatanseverlik duyguları ile Hrant'ı öldürdüğünü iddia ederek adalet duygumuzu yaralamıştır. Ülkenin egemenlerinin rutin dışı işlerde kullandıkları suç örgütlerini, yargı görmek istememiştir. Adaleti biz insan hakları savunucuları Hrant'ın insanlık ve ülke insanı için savunduğu güzel değerleri yükselterek yerine getireceğiz. Adil olmayan sistemlerde hak ve adalet verilmemiştir, örgütlü demokratik mücadele ile alınmıştır" dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeşilyurt Belediyesi 5 Arsayı Satışa Çıkarıyor! İhale Tarihleri Belli Oldu!
- Dünyada Bir İlke İmza Attı! Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı!
- Diyanet-Sen Malatya Şubesinde Seçim Heyecanı Yaşandı! Mevcut Başkan Güven Tazeledi
- Hüseyin Söylemez Veda Etti! Eğitim-Bir-Sen’de Yeni Başkan Şahin Kartal Oldu!
- Malatya’da Bir Araya Gelen Partililer Bütçedeki Faiz Yükünü ve Ekonomi Politikalarını Hedef Aldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.