06 Temmuz, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Huduti'nin emir subayına tahliye!


Huduti'nin emir subayına tahliye!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'da görülen davada arakarar açıklandı. Mahkeme, dönemin 2.Ordu Komutanı Adem Huduti'nin emir subayı Sedat Kaya'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme Başkanı Koç, karacılar ile havalıların dosyasının ayrılmasına hükmetti.

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı ve sanık avukatlardan talepleri alan mahkeme heyeti ara karar öncesi yaklaşık 2,5 saat ara verdi. 20.40'da başlayan duruşmada ara kararları açıklayan Mahkeme Başkanı Vedat Koç, davada yargılanan tutuklu sanıklar karacılar ve havacıların dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

KAYA'YA ADLİ KONTROL
Mahkemede tutuklu sanıklar hakkında tutuklama hallerinin devamına karar verilirken Avni Angun hakkında kararın oy çokluğu ile diğer sanıkların ise oy birliği ile alındığı belirtildi. Mahkeme, darbe girişimi esnasında 2.Ordu Komutanı olan Adem Huduti'nin emir subayı olan Binbaşı Sedat Kaya'nın adli kontrol kararı ile tahliyesine karar verdi.

SONRAKİ DURUŞMA 11 EYLÜL'DE
Önümüzdeki celsede dönemin Van Asayiş Kolordu Komutanı olan 2.Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in tanık olarak dinlenmesi için işlem yapılmasına da karar verdi. Açıklanan diğer ara kararların ardından mahkeme bir sonraki duruşmayı 11 Eylül tarihine erteledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!