23 Ağustos, 2026, Pazar
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

İçmesuyuna 4,5 milyon TL'lik yatırım


İçmesuyuna 4,5 milyon TL'lik yatırım
MASKİ Turgut Özal ve Özalper Mahalleleri'nin içme suyu altyapısını tamamen yeniledi. MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, 18 kilometrelik içme suyu altyapısı için 4.5 milyon TL harcandığını bildirdi.

HABER MERKEZİ- MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgut Özal ve Özalper Mahallelerinin içme suyu altyapısını tamamen yeniledi. Malatya'nın içme suyunun kontrol altına alıp ölçülebilir hale gelmesi ve sağlam altyapıya kavuşması için çalışmalar yürüttüklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "Turgut Özal ve Özalper Mahallelerinde Ölçülebilir Alt Bölge kapsamında yaklaşık maliyeti 4,5 milyon TL olan 18 kilometrelik içme suyu altyapısını tamamladık" dedi.

100 YIL DAYANACAK
Mahallelerin içme suyu hattının tamamını 100 yıl dayanıklı Duktil UKTİL borularla yenilediklerini söyleyen Özdemir, "Malatya'nın geleceğini inşa etmek için çalışıyoruz. Mahallelerdeki eski hat vanaların iptali ve bin 50 adet abone bağlantı çalışmalarımız tamamlandı. Çalışmalarımızın sonucunda Turgut Özal ve Özalper Mahallelerinde kayıp kaçak su miktarını en az seviyeye düşürdük. Dış müdahaleler olmadığı müddetçe mahallelerimizde su kesintileri yaşanmayacak" şeklinde konuştu.

Vatandaşların musluklarına suyun daha sağlıklı borularla ulaşacağını belirten Özdemir, "Hedefimiz halkımıza daha sistemli ve güvenli hizmetler sunmak. Şehrimizi modern ve sağlam altyapıya kavuşmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Özveriye çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!