dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70716.1$

İdeolojik sendikacılık iflasta!


İdeolojik sendikacılık iflasta!
Malatya'da 7 bin 3 kişinin Eğitim-Bir-Sen'e üye olduğunu açıklayan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, en yakın sendikanın dört kat daha fazla üyesi olduğunu söyledi. Yıldırım bu rakamları, 'Etnik ayrışmaya ve ideolojik saplantılara dayalı kısmi sendikacılığın ise iflasta olduğunun ispatı' olarak nitelendirdi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Eğitim-Bir-Sen Malatya'da 7 bin 3 üyemizle açık ara öndeyiz” dedi. Sendika binasında açıklama yapan Şube Başkanı Kerem Yıldırım Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu şubemizin 6328, 2 No'lu Şubemizin 675 olmak üzere, toplam 7 bin 3 üye sayısına ulaştığını en yakın sendikanın dört kat daha fazla üyesi olduğunu ifade etti.

MİLLETİN ÖZÜYÜZ
Malatya'nın bütün ilçelerinde, üniversitenin bütün birimlerinde yoğun bir faaliyet dönemi geçirdiklerini belirten Yıldırım, "Bütün ilçelerde ve üniversitenin birimlerinde yetkili durumdayız. Bütün iş yerlerinde teşkilatlanan, emek, hak, demokrasi, sivilleşme ve özgürleşme bağlamında milletin özü, çalışanların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2017 itibarıyla eğitim hizmet kolunda yetkisini perçinleyerek sürdürmüş ve eğitim çalışanlarının hizmet sendikacılığını ideolojik sendikacılığa tercih ettiğini tescil etmiştir. Yıllardır devam eden istikrarlı büyüme ve ortaya çıkan bu sayısal fark, ilkeli, tutarlı, sorunlardan beslenmeye tevessül etmeyen, kazanımlarını akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerle süsleyen sendikacılık anlayışının revaçta olduğunu göstermiştir. Etnik ayrışmaya ve ideolojik saplantılara dayalı kısmi sendikacılığın ise iflasta olduğunu ispatlamıştır" diye konuştu.

İNSAN OLARAK KABUL ETTİK
Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan'ın, ‘Hangi düşüncede, fikir kalıbı içinde olursa olsun, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım, isterse benim inancımın zıddı olsun. Ben ona da Hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım' şeklinde ifade ettiği ilke doğrultusunda emek ve özgürlük mücadelesini sürdürüyoruz” diye konuştu.

EĞİTİMCİLERİN YANINDAYIZ
Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının yanında olduklarını söyleyen Yıldırım,” Ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için ter dökmeye, kendi medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmaya devam edeceğiz. 4/C'lisiyle, hizmetlisiyle, memuruyla, şefiyle, öğretmeniyle, idari personeliyle, akademisyeniyle büyük bir aileyiz. Yıllardır, mağdurların ve mazlumların sesi, kazanımların adresiyiz ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!