dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63574.721$

İftar sofralarında huzur ve dayanışma vardı


İftar sofralarında huzur ve dayanışma vardı
Malatya'da iftar çadırlarında ilk gün heyecanı vardı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Türk Kızılayı Malatya Şubesi, Ramazan ayının başlaması ile birlikte Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevinde kalan hasta yakınları ile vatandaşlara iftar yemeği vermeye başladı. 

2000_47

KONUKEVİNDE İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ
Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayının başlaması ile birlikte İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bulunan hasta yakınları Kızılay'ın organize ettiği iftar yemeğinde buluşuyor. Hastane kampüsünde yer alan konuk evi önünde her gün bin 500 kişilik iftar yemeği verilirken, ilk iftara katılan Kızılay Malatya Şube Başkan Ramazan Soylu, 150 yıllık bir geçmişe sahip Kızılay'ın nerede bir mağdur ve yoksul varsa orada olduğunu söyledi. 

2001_42

"RAMAZAN BOYUNCA İFTARYEMEĞİ VERİLECEK"
Hayırseverlerin katkıları ile günlük hasta yakınlarına iftar yemeği düzenlediklerini belirten Soylu, “29 gün boyunca konuk evinde iftar yemeği vereceğiz. İl dışında gelen hasta ve yakınlarına, öğrencilerimizle her gün iftarda buluşacağız” şeklinde konuştu. 
Kızılay'ın 12 ay boyunca yardımlarını sürdürdüğünü dile getiren Soylu, “Buradaki iftar programlarımızın yanı sıra Konteyner Kentte 10 bin kişilik iftar yemeği programı düzenleyeceğiz. Yine Hekimhan ilçesindeki öğrenci yurdunda da her gün 100 kişilik iftar vereceğiz” diye konuştu. Hastanedeki ilk iftar programına Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Av. Umut Yalçın'da katıldı. 

 2002_28

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE BİNLERCE KİŞİ AĞIRLIYOR

 İftar yapma imkanı olmayan vatandaşlar başta olmak üzere iftar vakitlerinde yolda kalanlar ve öğrenciler için kurulan İftar Çadırında her gün 2 bin 500 kişilik iftar menüsü dağıtılacak. 

BAŞKAN GÜRKAN İFTAR MENÜSÜ DAĞITTI
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı üstüne kurduğu İftar Çadırında binlerce kişiyi ağırlıyor. İftar yapma imkanı olmayan vatandaşlar başta olmak üzere iftar vakitlerinde yolda kalanlar ve öğrenciler için kurulan İftar Çadırında her gün 2500 kişilik iftar menüsü dağıtılacak. Ramazan Ayının ilk iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar öncesi çadırı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise vatandaşlarla sohbet edip, iftar menüsü dağıttı. İftar Çadırı ve Ramazan etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayının Malatya da manevi iklimine uygun yaşanabilmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

2000_48

"BU AYDA BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GÜÇLENİYOR"

 Ramazan Ayı'nın iyilik ve huzur ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı çarşı üstüne kurduğumuz iftar çadırımızda binlerce insana iftar yemeği veriyoruz. Bu sofra milletimizin sofrası burada oruçları açmanın ayrı bir maneviyatı var. Fakiri-zengini, öğrencisi-yaşlısı herkes Allah için aynı sofra başında toplanıyor, dua edip oruç açıyor. Biz sadece o masayı kuruyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan ve geçtiğimiz günlerde kitap fuarını organize ettiğimiz büyük çadırımızda ise Ramazan Günleri yapacağız. İftar sonrası Ramazan eğlencelerinin yapılacağı çadırımızda şuan hazırlıklar yapılıyor. Ramazan ayı birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği önemli günler. Bugünlerin feyzinden faydalanmamız gerekiyor” diye konuştu. 

2001_43

YEŞİLYURT İLÇESİNDE İFTAR ÇADIRI KURULDU

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde kurduğu ‘Gönül Sofrası' iftar çadırında hasta, hasta yakınları, personeller ve vatandaşlara Ramazan Ayı boyunca ücretsiz iftar yemeği verecek. Günde yaklaşık bin kişiyi ağırlaması beklenen iftar çadırında ki ilk iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

‘GÖNÜL SOFRASI' İFTAR ÇADIRINA VATANDAŞLARIN İLGİSİ YÜKSEK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla ‘Gönül Belediyeciliği' hizmetleri çerçevesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ön kısmında kurulan ‘Gönül Sofrası' iftar çadırı, Ramazan Ayının ilk iftarında doldu taştı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri iftar programına katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kurulan kazanların başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle yemek dağıttılar.

2000_43

“RAMAZAN AYININ HANELERİMİZE BEREKET, GÖNÜL DÜNYAMIZA HUZUR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

İftar Çadırında günde yaklaşık bin kişiye ücretsiz iftar yemeği vereceklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gönüllerden gönüllere iyilik taşıyarak birlik olmanın ruhuna ve huzuruna ereceğimiz, tek kişilik dünyalardan sıyrılıp biz iklimine yürüyeceğimiz Ramazan-ı Şerif'in; şehrimize, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

2003_13

ÇINAR BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ

Tüm hastalara acil şifalar, hasta yakınlarına ise sabırlar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Paylaşmanın ve bereketin en fazla yaşandığı 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayında halkımız arasındaki yardımlaşma ve dayanışma kültürüne katkı sağlamak adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Allah'a şükürler olsun ki ilçemizde kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik üst seviyededir. Yeşilyurt Belediyesi olarak birlik ve beraberliğin üst seviyede yaşandığı güzel ilçemizde bu mübarek ayın tüm faziletlerinin en üst seviyede yaşanmasına önem veriyoruz. Ramazan ayı boyunca Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde hizmet verecek olan ‘ Gönül Sofrası' iftar çadırımızda hasta, hasta yakınları, personeller ve mahalle sakinlerine ücretsiz iftar yemeği hizmeti vereceğiz. Onbir ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı, bereketin, sevginin, saygının, paylaşımın en yoğun yaşandığı paylaşım ve huzur ayıdır. Bu tür etkinliklerimizin temel gayesi; 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı aynı sofra etrafında buluşturup kardeşliği, dostluğu ve yardımlaşma duygularımızı daha da sağlamlaştırmaktır. Vatandaşlarımızla aynı sofra etrafında buluşmak, iç içe olmak, konuşmak ve dertleşmek bizim için çok önemlidir. ‘Gönül Belediyeciliği' anlayışımız doğrultusunda Ramazan ayının ilk iftarında gönül soframız da ki kardeşlik, paylaşım ve dostluk hepimizi mutlu etmiştir. Bizim en büyük gücümüz; gönüllerin birlikteliğini oluşturan ekmeğimizi, aşımızı ve sohbetimizi paylaşmaktır. Hemşerilerimizle birlikte aynı sofra etrafında buluşup dostluk, dayanışma ve kardeşlik ruhu etrafında oruç açmanın huzuru ve maneviyatını yaşıyoruz. Bizim gönlümüzde soframızda birdir, herkesi sevgiyle kucaklıyoruz, gönül soframıza herkesi bekliyoruz. Tüm hastalarımıza acil şifalar dileklerimizi paylaşırken, hasta yakınlarına sabırlar diliyorum. Ramazan ayının hanelerimize bereket, gönül dünyamıza huzur, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Ayrıca bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık'a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a, Yeşilyurt Kaymakamımız Sayın Turgay Gülenç ile tüm hemşerilerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

2002_26

BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK İÇERİSİNDE İLK ORUÇ AÇILDI

Yapılan iftar duası ile Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

2004_4

“GÖNÜL SOFRASI, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ“

Ramazan Ayı boyunca hizmet verecek olan iftar çadırının ‘Gönül Belediyeciliği' alanında çok güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden vatandaşlar, “Yeşilyurt Belediyesi böylesine anlamlı ve güzel bir organizasyonla gönül belediyeciliğinde önde ve örnek ilçe olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar'ın şahsında emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler buradaki hastanede tedavi görüyoruz hem bizler hem de hasta yakınları iftarda yemek sorunu yaşayacaktık, ne yapacaktık diye düşünürken, Yeşilyurt Belediyesinin bu hizmeti karşısında gerçekten çok mutlu olduk. Cenab-ı Allah Başkanımızdan ve ekibinden razı olsun.” diye konuştular.

BAŞKAN GÜDER DE İLK İFTARINI ÖĞRENCİLERLE YAPTI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan ayının ilk iftarını üniversite öğrencileri ile birlikte yaptı. 
Battalgazi Belediyesi tarafından Akmercan Şirketler grubunun katkıları ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Eşref Bitlis Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar verildi.

İFTAR YEMEĞİNE KATILANLAR

 İftar yemeğine, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, İsmet Sarıgül, Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Yurt Müdürü Kasım Karaduman, bazı birim müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

2000_50

"MANEVİ HAVANIN İÇİNDEYİZ"

 Ramazan ayının ilk iftarını üniversite öğrencileri ile yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan ayının manevi havasını hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Manevi havanın böyle her tarafa sinmiş olduğu bir anı yaşıyoruz. Herkesle paylaşma duygusu, birbirine sahip çıkma duygusu, şefkat ile insanların birbirine sahip çıktığı bir anı yaşıyoruz. İlk iftarımızı ailelerinden, annesinden, babasından uzak olan yavrularımızla beraber açmak istedik. Öğrencilerimize, aile şefkatimizi göstermeye çalıştık. Öğrencilerimizle görüştüğümüzde bayağı memnuniyetlerini dile getirdiler. En azından aile şefkatini belki bir nebze olarak hissettirmiş isek ne mutlu bize. Tabii amaç burada yemekten ziyade, insanların bir araya gelmesi, Ramazan atmosferini yaşaması, havasını teneffüs etmesidir. Yoksa aşağıda yurdun alt kısmında yemekhaneleri var. Orada da yemeklerini yiyebiliyorlardı. Ama biz bin 600 civarındaki öğrencimizi bir araya toplayarak, Ramazan'ı paylaşma, o manevi atmosferi buradaki öğrencilerimizle hissetmiş olduk. Ve bu havayı oluşturan herkese başta İl Müdürümüz olmak üzere yurt müdürlerimize, değerli arkadaşlarımıza, hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

2001_45

"İFTAR ÇADIRINI FAKİR MAHALLELERE KURACAĞIZ"
Ramazan ayının İslam Aleminin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni eden Başkan Güder, “Bu Ramazan'ın İslam aleminin, tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum. Biz Battalgazi Belediyesi olarak önceki dönemlerde malumunuz Malatya'mızın merkezinde Kapalı Çarşı'nın üzerinde kurmuş olduğumuz iftar çadırında, iftarlarımızı veriyorduk. Ama bu dönemde de özellikle vatandaşla teması sağlamak, gönül belediyeciliğini ihdas etme adına mahallelerimizi seçiyoruz. Biraz daha fakir olan mahallelerimizde iftar çadırımızı orada kurarak iftarlarımızı orda verip, oradaki vatandaşlarımızla o havayı teneffüs etmek istiyoruz” diye konuştu. 
Başkan Güder, iftar sonrası Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir ile iftarın verilmesine katkıda bulunan Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Akmercan'a teşekkür plaketi verdi. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!