dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2436.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66660.78$

İftira!..


İftira!..
Narin

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sözcü gazetesinde yer alan "Belediye başkanı betonu aile şirketinden almış" başlıklı haberdeki iddialara yönelik sert açıklamalarda bulndu. Başkan Çınar, Milletvekili Veli Ağbaba'nın, “Başkan Mehmet Çınar'ın ailesine ait firmadan gaz beton ve hazır beton satın alındığı” iddialarına yönelik olarak; "Esasen söz konusu haberin servis ediliş sebebi, milletvekilliği görevi de yapan ve söz konusu yayında açıklamalarına yer verilen şahsın gaz beton alanında farklı bir markanın bayiliğini yapmasına dayanmaktadır. Malatya ilinde gaz beton üretiminin yapılmaya başlanması ile işleri azalan bu şahıs, ticarî çıkarını siyasî alana çekerek iftira atmıştır" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT
Sözcü gazetesinde yer alan "Belediye başkanı betonu aile şirketinden almış" başlıklı haberde, "Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmemişti. Söz konusu belediye tarafından yapılan Yeşilyurt Top Söğüt Villalarında kullanılan gaz betonun ve başka bir yerlerde yapılan park inşaat alanındaki betonunun Başkan Mehmet Çınar'ın aile şirketi olan ‘Çınarlar Beton' tarafından temin edildiği öğrenildi."ifadelerine yer verildi. Söz konusu haberde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın açıklamalarına da yer verilmesi Başkan Çınar tarafından sert bir dille eleştirilerek, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ve algı oluşturmaya çalışıldığını ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Hemşehrilerim;

2009 yılından bu yana, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğinde, AK Parti'nin AK kadrolarında çeşitli kademelerde görev yapmaktayım. Bugüne kadar Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere teşkilatımız ve bize güvenen yol arkadaşlarımızı mahcup etmemek için, ilkeli ve ahlâklı bir duruşla, memleketimizin menfaatlerini öne alan bir gayret içerisinde olduğumuz bütün kamuoyunun mâlumudur.

İFTİRALAR İLE SALDIRI DÜZENLENİYOR
Son günlerde birtakım iftirâlar ile organize bir şekilde; partime, kurumuma, şahsıma ve aileme yönelik itibar suikastları ve algı operasyonları ile saldırılar düzenlenmektedir. Ailemin sahibi olduğu şirket ile kurumumuz arasında irtibat kurulmaya çalışılarak şahsımı, yüklenici firmaları ve kamu kurumu olan belediyeyi yıpratmak amacıyla, haber adı altında, yayınlar ve sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Sözcü Gazetesi İnternet Sitesinde yer alan 24.04.2021 tarihli yayın da bu kapsamdadır.

YÖNLENDİRME SÖZ KONUSU OLAMAZ
Söz konusu yayında bahsi geçen projeler Kamu İhâle Kanunu çerçevesinde yapılmış ihâleler sonucunda yasal yükleniciler tarafından yapılan işlerdir. Söz konusu işler nedeniyle kullanılacak malzemelerin seçimi konusunda şahsımın ve belediyemizin herhangi bir biriminin yönlendirmesi söz konusu olamaz! Söz konusu işler nedeniyle belediyemiz herhangi bir alım yapmamıştır. Kaldı ki bu, yapılan ihâle kapsamında mümkün de değildir. Şirketler kendi menfaatlerini gözeterek ticarî faaliyetlerini organize ederler. İlgili yüklenici şirketler de bu kapsamda hareket etmişlerdir. Belirtmekte fayda var ki aileme ait olan firma Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır.

TİCARİ ÇIKARINI SİYASİ ALANA ÇEKEREK İFTİRA ATMIŞTIR!
Esasen söz konusu haberin servis ediliş sebebi, milletvekilliği görevi de yapan ve söz konusu yayında açıklamalarına yer verilen şahsın gaz beton alanında farklı bir markanın bayiliğini yapmasına dayanmaktadır. Malatya ilinde gaz beton üretiminin yapılmaya başlanması ile işleri azalan bu şahıs, ticarî çıkarını siyasî alana çekerek iftira atmıştır. Esasen Genel Başkan Yardımcılığını yaptığı siyasî parti ve kendisinin terör örgütleri ve teröristler ile ahlâk, edep ve insanlıktan uzak ilişkilere dayalı siyâset tarzı ilimiz için utanç kaynağıdır.

KAYBEDECEKLER!
Belediyemizin gerçekleştirdiği yüzlerce proje arasından sadece bu projelerin seçilerek algı oluşturulmaya çalışıldığı açıktır. Hizmet etmek, proje üretmek varken algı ile menfaat temin etmek isteyenler her zaman olduğu gibi bugün de gerçek karşısında kaybedeceklerdir! Tüm bu algı ve yıpratma çabalarına karşı Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde, onurlu bir şekilde ilçeme ve ülkeme hizmet etmeye, hemşehrilerimden aldığım büyük güçle devam edeceğim! Mensubu olduğum partime, kurumuma ve şahsıma yapılan bu alçakça ve haysiyetsizce saldırıları yapanlar ve iftiraları atanlar hakkında hukuk nezdinde tüm haklarımı kullanacağımın bilinmesini isterim.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım!

SÖZCÜ GAZETESİNDE YER ALAN HABER İSE ŞÖYLE:

Belediye başkanı betonu aile şirketinden almış
Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmemişti. Söz konusu belediye tarafından yapılan Yeşilyurt Top Söğüt Villalarında kullanılan gaz betonun ve başka bir yerlerde yapılan park inşaat alanındaki betonunun Başkan Mehmet Çınar'ın aile şirketi olan ‘Çınarlar Beton' tarafından temin edildiği öğrenildi.
Malatya'da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıkmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Skandal olayla ilgili aralarında vali yardımcısının da bulunduğu 4 bürokrat görevinden alınmıştı.

Yeşilyurt Belediyesi bu olayla konuşulmaya devam edilirken şimdi de Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çınar'ın belediye tarafından yapımı süren Yeşilyurt Top Söğüt Villaları ve park inşaat alanına ‘Çınarlar Beton' isimli şirketine ait betonu belediye işinde kullandığı ortaya çıktı. AKP'li Başkan Çınar'a ait şirketin, yapımı devam eden villa inşaatına gaz betonu verdiği park alanına ise şirketine ait araçların beton dökümü yaptığı görüntülendi.

AKP'li başkanın belediyenin işlerinde kendi şirketini kullanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da gaz beton, hazır beton alınacak başka firma yok mu? Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi? diyerek tepki gösterdi.
Yeşilyurt Belediyesi CHP Grup başkan vekili Günnur Tabel ise bu belediye başkanı ilçemizi tüm Türkiye'ye rezil etti. Artık onun yerine biz utanıyoruz dedi.

“BAKAN DEZENFEKTAN, BAŞKAN GAZ BETON SATIYOR”
AKP iktidarı döneminde kamu yöneticiliğinin ayaklar altına alındığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “19 yıldır Türkiye çok şey kaybetti ama en fazla kamu idareciliğindeki dürüst yönetim anlayışını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı. Bakanlığa 175 TL'ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracıya 100 TL'ye satıldığı belgelendi. Bakan kendi bakanlığına dezenfektan satınca, belediye başkanı da hazır beton satıyor. Malatya'da gaz beton, hazır beton alınacak başka firma yok mu? Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi? Milletin gözünün içine baka baka bunu yapıyor olmak akılla mantıkla ve siyasi ahlakla izah edilemez. Kendi belediye tesislerine beton satan belediye başkanlarını toplumun vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.

“İLÇEMİZİ TÜM TÜRKİYE'YE REZİL ETTİ”
Yeşilyurt Belediyesinin bu gibi konularla gündeme gelmesini utanç verici olduğunu belirten Yeşilyurt Belediyesi CHP Grupbaşkan vekili Günnur Tabel ise, “Bu konuyu önümüzdeki meclis toplantısında dile getireceğim. Bir belediye başkanının kendi şirketine belediyenin işini yaptırması hem yasal hem de etik değil. Bu işi ihaleyle mi yapmış yoksa keyfi bir durum mu söz konusu bilgimiz yok. Yeşilyurt Belediyesi'nde ipin ucu iyice kaçtı. Koskoca Malatya'ya başka bir firma mı yok? Bir belediye başkanı belediyeyi kullanarak diğer şirketlere rakip olamaz. Bu belediye başkanı ilçemizi tüm Türkiye'ye rezil etti. Artık onun yerine biz utanıyoruz. Yeşilyurt böyle skandal olaylarla anılmamalıydı. Ne Yeşilyurt'lular ne Malatya'lılar bunu hakketmiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!