dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.60
  • ALTIN
    2476.2
  • BIST
    9535.93
  • BTC
    62983$

“İftiralar, yalanlar, kumpaslar yapıldı”


“İftiralar, yalanlar, kumpaslar yapıldı”
Narin

 

RÖPORTAJ: Murat Çetin 

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un başında 5. yılına giren Başkan Adil Gevrek, 2. Lig'den aldığı takımı, Avrupa kupalarına taşıyarak önemli bir başarıya imza attı. Göreve geldiği günden bugüne, koyduğu hedefleri tek tek gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çeken Gevrek, camiadan “daha fazla destek” talebini yineledi. Herkesin saygı duyacağı bir futbol sözünü unutmayan Gevrek; yeni hocaları Sergen Yalçın'dan transfere, tesisleşmeden altyapıya, yeni sezon beklentisinden eleştirilere dek, birçok hususta görüşlerini dile getirdi.

1_85

Temmuz 2014'te koltuğa oturdu. İlk sezonunda, 2. Lig Beyaz Grup'ta kupa sevinci yaşadı. İkinci yılında, “Küme düşer” denilen takım, TFF Birinci Lig'de tutundu, hatta play-off potasını zorladı. Üçüncü senesinde bu kez Süper Lig'in başkanları arasına girdi. BtcTurk Yeni Malatyaspor'un bir numarası Adil Gevrek'ten söz ediyoruz.
        Malatya Time Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci-yazar Murat Çetin, deneyimli yönetici ve aynı zamanda kariyerli iş insanıyla, kapsamı geniş bir sohbet gerçekleştirdi. Sorularımıza içten ve samimi cevaplar veren Gevrek'in, “Başarı” kelimesini her kullandığında gözleri parıldadı. Önümüzdeki dönemin yol haritasını da çizen tecrübeli ismin çantası; sevinçten hüzünlere, eleştiriden övgüye dek birçok konuyla doluydu…

DOĞRULAR FAZLAYSA, HEDEFLERE
ULAŞMAK DA KOLAY OLUYOR

Doğru, dürüst, adaletli olmak çok önemli. Hedeflerin gereklerini de yerine getirmelisiniz. Allah nasip etti ve çok şükür, Süper Lig'de de 2. yılımızda Avrupa kupalarına katıldık. Başarıya ulaşmak için doğru transferleri gerçekleştirmek, doğru hocaları seçmek çok önemli. Ekonomik anlamda da planlama yapılmalı.

2017-18'in başında “3 yılda Avrupa kupaları” dediniz. Bu hedefe 2'nci senede ulaştınız. 5 sezondur her daim yükselen çıtayı bu kez nereye koydunuz?

Malatya, futbolu çok seven bir il. Göreve ilk geldiğimizde de bizden büyük bir beklenti vardı. Amacımız, 3 yıl içinde Süper Lig'e çıkmaktı. Bu doğrultuda da yol yürüdük. Çok şükür, ilk senede şampiyon olduk. O zamanki adıyla PTT Birinci Lig'e çıktık. Burada kalıcı olmayı, daha sonrasında ise kurduğumuz kadroyla Süper Lig'e çıkmayı istedik. Bunu kamuoyunda çok fazla dillendirmedik. Bir alt ligden üst lige çıkıp da o ligde kalıcı olmak öyle kolay olmuyor.

        Biz “Yüzde yüz şampiyon olacağız” demedik; ama gönlümüzden geçen buydu. Çalışmalarımızı da bu yönde yapmaya gayret gösterdik. Çok şükür, Allah bizi mahcup etmedi. Süper Lig'e yükseldik. “İnşallah önümüzdeki 3 yıl içerisinde Avrupa kupaları hedefimizi gerçekleştireceğiz. Her şeyden önce, kısmet olursa” dedik. Doğru, dürüst, adaletli olmak çok önemli. Hedeflerin gereklerini yerine getirmelisiniz. Allah nasip etti ve çok şükür, Süper Lig'de de 2. yılımızda Avrupa kupalarına katıldık. Başarıya ulaşmak için doğru transferleri yapmak, doğru hocaları seçmek çok önemli. Ekonomik anlamda planlama gerek. Bunlar yapılırken tabi hatalarımız, eksiğimiz ve yanlışlarımız da oluyor; ancak doğrular fazla olunca da koyduğun hedeflere ulaşmak kolay oluyor.

ÜLKEMİZE PUAN KATKISI
SAĞLAMAK, MUTLULUK VERİCİ

Avrupa'da ilk deneyimimizi yaşadık. Gayemiz gruplara kalmaktı. Bu, bizim için maddi açıdan da çok önemliydi. Olimpija'yı eledik ve Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nu geçtik. 3. Ön Eleme'de Partizan'la karşılaştık. İlk oynadığımız maçta şanssızdık. 3 gol yememiz bizim için kötü oldu. Sahamızda da 1-0 yendik; fakat yetmedi. Tabi ki kısmet meselesi. Ülkemize puan katkısı sağlayan takımlardan biriyiz ki, bu mutluluk verici. 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetlik performans sergiledik.

2_70

ADALETİN OLMADIĞI
YERDE BAŞARI OLMAZ

Spor camiasına baktığınızda belki daha zordur; ama biz elimizden geldiği kadarıyla adaleti sağlamaya çalıştık. Futbolcuların, taraftarın, camianın, herkesin hakkını, hukuku gözetmeliyiz. Diğer yandan, BtcTurk Malatyaspor, bizim ortak değerimiz. Bu anlamda her görüşü ve düşünceyi bir arada tutmalıyız.

Bu dinamizmin ve sürekli ivme kazanan başarının sırrı ne?

Adaletin olmadığı yerde başarı olmaz. Mutlaka adaletli olmak zorundasın. Hakkı, hukuku gözeteceksin. Dürüst olmak, verdiğiniz sözleri yerine getirmek, doğru kişilerle çalışmak gerekiyor. Bu, hayatın her alanında böyle olmalı. Gerek ticarette, gerek sporda bu, böyledir. Spor camiasına baktığınızda, belki adaleti sağlamak daha zordur. Ama biz elimizden geldiği kadarıyla adaleti sağlamaya çalıştık. Adil olmaya gayret ettik. Futbolcuların, taraftarın, camianın, herkesin hakkını hukuku gözetmeliyiz.

        BtcTurk Malatyaspor, bizim ortak değerimiz. Bu anlamda her görüşü ve düşünceyi bir arada tutmalıyız, bir çatı altında toplamalıyız. Önemli noktalardan bir tanesi de bu. Çok şükür bunu da başardık. İstanbul'da 3 yıldır üst üste geleneksel olarak iftar yemeği veriyoruz. O fotoğrafta faklı görüşteki insanları, bütün siyasileri bir arada görebilirsiniz. Bunlar da önemli. Hakkıyla, hukukuyla yaptığımız işte büyük gayretler göstermeye çalışıyoruz. Bu işte emek de önemli. Ama benim inandığım bir şey de şu: Hedefin için gerekli bütün çalışmaları yaparsın; ancak kısmet değilse de olmaz. Kısmette varsa da olur. Biz olması için yerine getirilmesi gereken ne varsa yapıyoruz.

MALATYASPOR, BAŞARILARIYLA
HERKESE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Biz, bazı şeyleri kendimize mal etmiyoruz. Sadece sebeplerini yerine getiriyoruz. Burada herkesin katkısı var. Taraftarlarımızın, destek veren siyasetçilerimizin ve STK'ların... Yaşadığımız bu başarıyı çok şükür, Allah bize nasip etti. Belki de Malatya futbol tarihinde en büyük başarıları yakaladık. Sadece Malatya'da değil, Türk futbolunda ve Avrupa'da ismimizden söz ettirdik.

        Malatya yeri geldi, bu başarılarıyla örnek oldu. Yaptığı transferlerle, aldığı-sattığı oyuncularla, duruşuyla... Bu da bizim için önemli. Her ne kadar yerel basında çok fazla yer bulamadıysak da ulusal basın tarafından çok örnek gösterildik. Hem sportif hem de şehri temsil etme anlamında güzel çalışmalarımız oldu. Buna da dikkat ediyoruz. Yönetici arkadaşlarımız emek veriyor. Malatya'yı daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz.

SERGEN HOCA'YI, İNANDIĞIMIZ
İÇİN TAKIMIN BAŞINA GETİRDİK

Sergen Yalçın'ın üst düzey bir kariyeri var. Her gittiği yerde, hocalıkta da başarılı bir grafik çizdi. Farklı düşünce ve görüşler illaki oldu. Ama biz inanmadığımız hiçbir teknik direktör ve futbolcuyla anlaşma yapmayız. Önümüzde uzun bir maraton var. Daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmıyoruz.

Erol Bulut'un gidişinin akabinde futbol takımını Sergen Yalçın'a emanet ettiniz. Spor kamuoyundaki birçoklarına göre; biraz da risk alarak getirdiğiniz yeni hocanızın şu ana kadarki performansından memnun kaldınız mı?

Erol Bulut bizimle 1.5-2 yıla yakın bir süre çalıştı. Başarılı oldu, şu anda çalıştırdığı takımında da başarılı. Kendisine hem teşekkür ediyoruz hem de başarılar diliyoruz. Sergen Yalçın'ın üst düzey bir kariyeri var. Her gittiği yerde, teknik adamlıkta da başarılı bir grafik çizdi. Farklı düşünce ve görüşler illaki oldu. Ama biz inanmadığımız hiçbir teknik direktör ve futbolcuyla anlaşma yapmayız. İlk maçımızı Başakşehir ile oynadık, 3-0 kazandık. Bazen inişler ve çıkışlar vardır. Takımlar ilk 5-6 hafta da ancak oturur. Bizim avantajımız, hazır olmamızdı.

        İkinci haftada Trabzon'da kaybettik ve puan alamadığımız için üzüldük ki, performansımız iyiydi. Bu bizim için önemliydi. Futbolda yenmek, yenilmek ve berabere kalmak var. Bizi mutlu eden, iyi futbodu. Maalesef sonuca varamadık. Sahamızda oynadığımız Alanyaspor maçında, ilk 45 dakikada bazı bireysel hatalarımız oldu. İkinci devreye iyi başladık. İlk yarıyı 3-0 kapatınca, bunu psikolojik olarak atlatmak kolay olmadı. Risk aldık ve 3-2 yi yakaladık. Sonuç olarak mağlup olduk ve derinden üzüldük; ancak yolumuza bakmalıyız. Malatya'da, taraftarımızın önünde her zaman galip gelmeliyiz. Kazanamıyorsan en kötü berabere kalmalısın. Daha ligin başındayız. Kayıplar telafi edilebilir. Önümüzde uzun bir maraton var. Daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Asla umutsuzluğa kapılmıyoruz.

YILDIZ DEĞİL, YILDIZ
ADAYLARINI BULMALIYIZ

Avrupa'ya gittik; ama ekonomik anlamda da dengeleri korumaya gayret ettik. Takıma katkı sağlayacak ve Anadolu kulüplerine bonservis edebileceğimiz, satabileceğimiz oyuncular transfer edebilmeliyiz. Federasyon'dan lisanslama talimatı çıktı, eylül ayında devreye girdi. Limitlerimizi aşmamaya, gelir-giderimizi dengelemeye çalışıyoruz.

Herkes ‘yıldız' diye tabir edilen fahiş fiyatlı transferler bekliyor; ancak UEFA'nın da Finansal Fair-Play gerçeği ortada. Kadroyu takviye aşamasında nasıl ilerlediniz, hangi kriterleri baz aldınız?

Futbolda sportif başarılara imza attık. Avrupa'ya gittik; ama ekonomik anlamda da dengeleri korumaya gayret ettik. Kalıcı olmanın öncelikli koşullarından biri de bu. Aksi durumda sadece geçici başarılar olur. Herkes yıldız transferler istiyor; ancak biz mali dengeleri bozarsak, Allah korusun, daha önceki dertler baş gösterebilir. Eskiden sıkıntı yaşamış bir camia olarak, daha çok dikkatli olmalıyız. Kesinlikle yıldız değil, yıldız adaylarını bulmalıyız. Takıma katkı sağlayacak ve Anadolu kulüplerine bonservis edebileceğimiz, satabileceğimiz oyuncular transfer edebilmeliyiz. Özellikle de genç oyuncular olmalı.

        Yıldız oyunculardan bize teklif geldi, gelenler de çok başarılı oldular; ama biz uzak durmaya çalışıyoruz. Maliyetleri yüksek olduğu için kulübü külfet altına sokmayı doğru bulmuyoruz. Federasyon'dan lisanslama talimatı çıktı, eylül ayında devreye girdi. Bunların altına imza atanlardan biri de biziz. Her takımın, kendi bütçesinin üzerine çıkmaması gerekiyor. Limitlerimizi aşmamaya, gelir-giderimizi dengelemeye çalışıyoruz. Limit aşılırsa hem kulüpler hem Türk futbolu sıkıntıya girer. Puan düşürülmeye, küme düşmeye kadar gider.

3_49

TRANSFERLERİN HEPSİ
TAKIMA KATKI SAĞLAYACAK

Yeni sezon öncesinde 10 futbolcuyla yolları ayırdınız. 11 yeni isimle kontrat imzaladınız. Şahsınızı mutlu eden ve ilerleyen zaman zarfına ilişkin beklentileri yüksek tutsanız da şu anki formuyla yüzünüzü kısmen asan isimler kimler?

10 futbolcumuzla yollarımızı ayırdık, emek veren herkese teşekkür ediyorum. 3. haftadayız. Tabi ki bu süreçte yapılan transferlerin hepsi yüzde yüz uyum sağlayamayabilir. Ama zaman içerisinde ben hepsinin takıma katkı vereceğine inanıyorum.

MALATYA GİBİ BİR ŞEHİR
STADYUMU DOLDURMALI

Taraftarlarımızın sorumlulukları var. Bunları yerine getirmelerini rica ediyoruz. Sadece evde televizyonda maç izlemekle olmaz. Stadın dolması ve futbolculara destek vermeleri gerek. 3 milyona yakın Malatyalının, herkesin yapacağı bir şey mutlaka vardır. Kimisi maça gelir, kimisi gurbettedir, dua eder. Biz hissederiz...

Yeni Malatya Stadyumu, görkemiyle dikkati çekiyor. Peki! Taraftarınızın ilgisinden memnun musunuz? 27 bin 44 kapasiteli stada gelen futbolsever sayısı yeterli mi?

5 yıl içinde geldiğimiz noktaya bakarsak, Malatya gibi bir şehir, stadı doldurmalı. Gelenlere teşekkür etmekle birlikte, onları da tenzih ederek söylüyorum; taraftarlarımızın sorumlulukları var. Elbette bizim, hepimizin... Bunları yerine getirmelerini rica ediyoruz. Sadece evde televizyonda maç izlemekle olmaz. Stadın dolu olması ve futbolculara destek vermeleri gerekiyor. Ben de bir taraftar olarak, zamanında bunu yaptım.

        Otopark sorunumuz var; ancak çalışmalarımız devam ediyor. Yönetim olarak, valimiz ve belediye başkanımız ile birlikte bir keşifte bulunduk. Stadyuma rahat gelinip çıkılması ve sorunları en azamiye indirmek için gayretlerimiz sürüyor. Yine de bunlar mazeret olmamalı. Çünkü büyük maçlarda stat doluyor. İnşallah ufak-tefek sıkıntıları da gidermiş olacağız. Biz buralarda geçiciyiz. BtcTurk Yeni Malatyaspor hepimizin. Malatya'da yaşayan veya yaşamayan 3 milyona yakın Malatyalının, herkesin yapacağı bir şey vardır. Kimisi maça gelir, kimisi gurbettedir, dua eder. Biz hissederiz.

MALATYA VE BÖLGE FUTBOL
TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

Yeni geçtiğimiz tesisi ve sahaları biz yaptık. Yaklaşık 10 milyonun üzerinde para harcadık. Malatya ve bölge futbol tarihini değiştirecek projeyi hayata geçirmek için kafa yoruyoruz. Ciddi adımlar attık. Stadımızın yanında, üniversitenin 100 dönümlük yeri var. Malatya'nın uzun vadeli geleceği için çok büyük bir yatırım olacak.

Tesisleşmenin yanı sıra, kurumsallaşma ve altyapı da çok önemli. Bu hususta hangi adımları attınız, atıyorsunuz?

Yapılan çalışmaların bir de görünmeyen yanları vardır. 2014'te geldiğimizde, tesislerde takımın yattığı yerden tutun da antrenman sahasına kadar bir şey yoktu. Hemen ilk adımı attık. Belki bunlar görülmedi. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Yukarıda 2 tane saha yaptık. Çocuklar beton üstünde antrenman yapıyordu. Orayı komple değiştirdik. O zaman, genel sekreterimiz de (Baki Budakoğlu) bize çok büyük katkı sağladı. Yeni geçtiğimiz tesisi ve sahaları biz yaptık. Yaklaşık 10 milyonun üzerinde para gitti, daha da harcanıyor. 15 milyonu buldu. Tesisleşme anlamında “Nereden nereye geldik?” diyoruz.

        Çok önem verdiğimiz altyapı için tesisleşmeliyiz. Altyapıyla ilgili bir şeyler yapmalıyız. Stadımızın yanında, üniversitenin 100 dönümlük yeri var. Oradaki atletizm pistinin kalkması gerek. Bu konuyu bakan yardımcımızla görüştük. Saha için bir yer tespit edilip, kaldırılacak. Ama bu yetmiyor. 200 dönüm yer lazım. Yandaki 100 dönümü de sayın rektörümüzden talep ettik. Malatya'nın uzun vadeli geleceği için çok büyük bir yatırım olacak. Bununla alakalı ciddi adımlar attık. Bu, Malatya ve bölge futbol tarihini değiştirecek bir proje. Hayata geçirmek için kafa yoruyoruz. Bunu başarabilmek için de siyasetçilerimiz ve şehrin önde gelen insanları buraya el atmalı.

ORTAK PAYDAMIZA MAALESEF
YETERİNCE SAHİP ÇIKILMIYOR!

Taraftarımızdan, STK'lardan gelen desteklerden dolayı, Allah hepsinden razı olsun. Ama Malatya'nın kanaat önderlerinden, büyük iş adamlarından çok fazla bir katkı görmedik ki, aynı şekilde siyasetçilerimizden de...  Kendi yağımızda kavrulduk. Sayın Ahmet Çakır'a, Öznur Çalık'a, Mehmet Ali Aydınlar'a ise ayrıca teşekkür ediyorum.

Malatyalı siyasetçiler, yerel yönetimler, ticaret ve sanayi odası, sivil toplum kuruluşları vb., özetle; şehrin ileri gelenleriyle her daim omuz omuza yürüdünüz. Zor günlerinizde Malatya'yı ve Malatyalıları yanınızda bulabildiniz mi?

Taraftarımızdan, Sivil Toplum Örgütlerimiz'den gelen desteklerden dolayı Allah hepsinden razı olsun. Ama Malatya'nın kanaat önderlerinden, büyük iş adamlarından çok büyük bir katkı görmedik. Bütün siyasetçilerimiz katkı sağlamalı. Maalesef istediğimizi alamadık. Ortak paydamız olan BtcTurk Yeni Malatyaspor'a, bence yeterince sahip çıkılmadı. Kendi yağımızda kavrulduk. Eski Belediye Başkanımız Ahmet Çakır çok büyük destek verdi. Siyasetçilerimizden Öznur (Çalık) Hanım'ın 2. Lig'den bu yana büyük çabaları oldu. Bu, bir kişiyle olacak iş değil. Mehmet Ali Aydınlar için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisi iyi niyetiyle, hem sponsor hem de bireysel anlamda bize katkı sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

MENFAATLERİ KARŞILANMAYINCA
ÇOK KİŞİYLE TERS DÜŞTÜK

Biz de hata yaparız. Mutlaka yapıcı tenkitler olmalı. Biz, buna saygı duyan insanlarız. Ancak bazen bunlar, eleştirinin ötesine çıktı. İftiralar, yalanlar, kumpaslar oldu. Bıktırma politikaları uygulandı. Malatyaspor bir yere gelince, onlar nemalanmayınca bu tür davranışlar içine giriyorlar.

Çok büyük eleştirilere uğradınız. Süper Lig'de 5'inci olmuş, Avrupa kupalarına giden takım, protesto dahi edildi. Son Alanyaspor maçının akabinde yaşananlar da ortada. Şahsınıza yönelik “Yıpratma politikası” mı uygulanıyor?

Bu süreç içinde hiç mi eksiğimiz olmadı? Evet, oldu. Çalışan herkesin eksiği olur. Önemli olan eksikleri ve hataları bilip, düzeltmek. Biz yöneticiyiz. Bu “Hiç hata yapmayız, eksik yapmayız” anlamına gelmez. Biz de hata yaparız. Bunların karşısında mutlaka yapıcı tenkitler de olmalı. Biz buna saygı duyan insanlarız. Bazen bunlar, eleştirinin ötesine çıktı. İftiralar, yalanlar, kumpaslar yapıldı. Bıktırma politikaları uygulandı. Reklamlar alındı. Yönetim içerisine fitne sokularak, içeriden istifa ettirmeler oldu. İstanbul'da bir gazeteci kendi işini yapması gerekirken, “Acaba İstanbul'da nasıl bir yönetim kurarız” diye toplantılar gerçekleştirildi. Malatyaspor bir yere gelince, onlar nemalanmayınca bu tür davranışlar içine giriyorlar. Menfaatleri karşılanmayınca çok kişiyle ters düştük. Kamuoyu bunların kim olduğunu, niyetlerini, arkasında kimlerin durduğunu biliyor.

ALANYASPOR MAÇINDAN SONRA
YAŞANANLAR; KUMPAS!

Alanyaspor maçı sonrası yaşananlar, 2-3 kişinin anlattığı gibi zannediliyor. İşin aslı o değil. Ortada darp yok. “Bir gazetecinin, karşılaşmadan 20 dakika sonra protokolün içinde ne işi var?” bunu sorgulamak lazım. Basın mensubunda kamera olur. Neden gizli çekiyor? Demek ki burada kumpas var!..

Alanyaspor maçı sonrası yaşananlarla ilgili konuşmak istemem. Ama bazen sanki her şey 2-3 kişinin anlattığı gibi zannediliyor. İşin aslı o değil. Yenildik, herkesin morali bozuk olabilir. Biz, taraftarlardan biri üzülmüştür, herhangi bir tartışma ortamı oluşmasın diye oradan 20 dakika sonra çıktık; fakat çıkışta bu arkadaşlar organize olmuştu. Takıma hakaret ederek serzenişte bulundular. Bu konulara da çok fazla takılmamamız gerek. Ortada darp yok. Olay karşısında biz de o insanın niyetini bildiğimiz için sinirlendik. “Bir basın mensubunun maçtan 20 dakika sonra protokolün içinde ne işi var?” bunu sorgulamak lazım. “Ben spor müdürüyüm, spor yorumcusuyum” diyen bir insanın, açıklamaların bittiği bir zaman içinde orada ne işi vardı? Sizin yeriniz orası değil! Taraftarlar buna dikkat etmeli.

        Basın bölümünde olması gerekirken, bizim çıkış yerimizde ne arıyorsunuz? Bu soru sorulmalı. Yapılanın komplo olduğu da çok açık. Bizim medya mensuplarıyla herhangi bir çatışmamız olmadı. Bu adamın niyeti belli! Şahsi meseleleri, şahsi çıkarları var. Hoşuma gitmeyen birçok görüş var. Belki yanılıyordur, belki doğru değildir. Bazı kişiler eleştiriyor; ancak iftira etmiyor. Kendi görüşüdür; doğru veya yanlıştır. Bizi eleştirenlere hiç tepki vermezken, bu insana karşı neden bir tepkimiz oldu? Bunlar, kendini basın mensubu olarak göstermesin! Darp hiç söz konusu değil. Kamera görüntüleri yok. Basın mensubunda kamera olur; ama gizli kamera vardı. Neden gizli çekiyor? Demek ki burada kumpas var!...

4_36

KİMSEYE TAVİZ VERMEYECEĞİZ
VE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

“İstifa edin” demedikleri bir zaman yok! Koltuktan, sadece seçimle inebiliriz. “İstediğimiz geldi, istediğimizi götürdük” diyen adamlar, bana da bunu demeye çalışıyor. Bizim koltuğu kaybetme korkumuz olmadı. Buraya başarı olmak için geldim. “Ne kadar fazla kalırım” hesabı yapmıyorum. Bu tür şeyler bizi korkutmaz.

“İstifa” ve çirkin “küfür” seslerini duyduğunuz vakitler de oluyor. Bunları zihninizden silebildiniz mi, kırgın mısınız?

Her yıl benim istifa etmem için farklı farklı gruplar serzenişte bulundu. Çok hakaretler oldu sosyal medyada da. Ben bunlara takılmıyorum. Herkese cevap veremem. Ama tabi ki üzüldüğüm noktalar oluyor. 6 senedir bu tür iftiralarla “İstifa edin” demedikleri bir zaman yok. Ben onlar istifa etmemi istedi diye istifa etmem. Bunlar bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Malatya futbolundaki bu zihniyetin değişmesi gerek. Bunlar “Başkanı nasıl indirebiliriz?”in hesabını yapıyor. Benden önceki başkanlara da yapıldı. Bu insanlara taviz vermeyeceğiz ve boyun eğmeyeceğiz. Koltuktan, sadece seçimle inebiliriz. Ekranda çıkıp elinde bir kalemi olanlar, her şeyin kendinde bittiğini zannedenler, unutmasınlar ki, bu kulübün sahipleri var. Bana gelip “Biz seni istesek burada götürürüz” dediler. “İstediğimiz geldi, istediğimizi götürdük” diyen adamlar, bana da bunu demeye çalışıyor. Bizim koltuğu kaybetme korkumuz olmadı. Ben buraya gelirken “5-6 sene başkanlık yapacağım mantığı”yla gelmedim. Buraya başarılı olmak için geldim. “Burada ne kadar fazla kalırım” hesabı yapmıyorum. Bu tür şeyler bizi korkutmaz.

YMS STORE MAĞAZALARINDA
ÇOK ŞÜKÜR, İYİ DURUMDAYIZ

Eski belediye meydanı ve Malatya Park AVM'nin sonrasında, kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı üçüncü YMS Store, İstanbul-Esenler'de açıldı. Bu tür mağazalardaki satışlar, kulüplerin önemli gelir kalemleri arasında. İlgi yeterli düzeyde mi?

Bütün taraftarlarımız Malatyaspor formasını giysin istedik. Önce hizmeti götürmek istedik. Bunu bir borç olarak gördük. Tabi kulübe de katkısı oluyor. Bizim için en önemlisi, taraftarımızın memnuniyeti. “İstanbul'da satıştan ne kadar çok para kazanırız” hesabı yapmıyoruz. “Formamızı daha çok ne kadar taraftarımıza ulaştırırız” hesabını yapıyoruz. Bu anlamda da çok şükür iyi durumdayız.

YAYIN GELİRLERİNDEKİ DÜŞÜŞ
BİZİM İÇİN CİDDİ BİR SIKINTI

Hesaplarımızı altüst eden, Dijitürk'ten yapılan indirim. Transferlerimizi gerçekleştirdik, sonra bütçemizi yüzde 15 düşürdük. “Bu açığı nasıl kapatırız? Nasıl kaynak sağlayabiliriz? Malatyalı iş adamlarımızdan nasıl reklam alırız ve onlara katkı sunarız?” Bunun hesabını yapıyoruz. Bu sene dengeleri tutturmak biraz zor olacak.

“Yıllık Olağan Mali Genel Kurul”da yönetim mali açıdan ibra edildi. Borcun da 26 milyon TL'den 11.5 milyon TL'ye düştüğü açıklandı. 2019-20 sezonunun tahmini bütçesi ise 150 milyon TL. Peki! Ekonomik disiplini nasıl sağladınız?

Dengeleri sağlamalıyız. Ekonomik anlamda çalışmalarımızı hedeflediğimiz yerde bitirmeliyiz. Ticaret yapıyoruz. Burada da kendi işimizmiş gibi davranmak zorundayız. Bu sene biraz daha farklı olacak. Hesaplarımızı altüst eden, Dijitürk'ten yapılan indirim. Sonuçta beIN Sports'un  gelirleri yüzde 90 bizim gelirimiz oldu. Yüzde 15 düşünce, bu durum bizi ciddi bir şekilde daralttı. Transferlerimizi yaptık, sonra bütçemizi yüzde 15 düşürdük. Yani 100 milyon yerine 85 milyon alacaksın. Bu bizim için ciddi bir sıkıntı. “Bu açığı nasıl kapatırız? Nasıl kaynak sağlayabiliriz? Malatyalı iş adamlarımızdan nasıl reklam alırız ve onlara katkı sunarız?” Bunun hesabını yapıyoruz. Bu sene dengeleri tutturmak biraz zor olacak. Gelirimizi, giderimize göre harcamaya çalışıyoruz. Stat ve reklam gelirimiz de büyük değil. Bu zorluğu atlatmak için bir arayış içindeyiz. Kulüplere güç birliğiyle katkı sağlanmalı.  

SEÇİM SÜRECİNDE ALGI
OPERASYONUNA BAŞVURDULAR!

Bu kulübün tüzüğü var. Seçimde herkes aday olabilir ve bu doğal. Daha iyisini ortaya koymaya gayret edebilirler. Maalesef niyetler öyle değil! Sanki biz birilerinin aday olmasını engellemişiz gibi algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. Her şey şeffaf. Delegelerimiz ve Malatya camiası da neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

“4. Seçimli Olağan Genel Kurul”da, 132 oyla 3 yıllığına daha başkan seçildiniz. Neden sanki bir şeyleri engellemişsiniz gibi gösterildiniz?

Bu kulübün tüzüğü var. Seçimde herkes aday olabilir ve bu doğal. Daha iyisini yapmaya gayret edebilirler. Maalesef niyetler öyle değil. Sanki biz birilerinin aday olmasını engellemişiz gibi lanse edildi. Zaten o kişi aday olsa da çok fazla itibar görmeyeceğini biliyor. Divan Başkanı'na başvurunu yaparsın, üyeliğinin 5 yılı doldurması lazım. Hiç üyeliği olmayan arkadaşlarımız algı operasyonu yapmaya çalıştı! Şartlara biz de uyuyoruz. Evrakları sunuyoruz. Her şey şeffaf. Delegelerimiz ve Malatya camiası da neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

HAKEMLER İŞİN
EHLİ VE ADİL OLMALI

Hakemlerin işin ehli ve adil olmaları gerekiyor. Onlara, aynen kendi takımlarımız gibi sahip çıkmalıyız. Dileğimiz ve temennimiz, bu sezon, kabul edilebilir hataların yapılması. İnşallah bu sene adil bir yönetim ve centilmen geçen bir ligde oluruz. Türk futbolunun marka değerini artırmak istiyorsak bazı çekişmelerden geri durmalıyız.

Adaletin olmadığı yerde marka değerini de düşürüşün. Adaleti sağlayacak en önemli kurum da Merkez Hakem Kurulu (MHK). Biz nasıl hata yapıyorsak, hakemler de hata yapabilir. Yeter ki art niyet olmasın. Bazen öyle hatalar yapılıyor ki, kabul edilebilir değil. Dileğimiz ve temennimiz, bu sezon, bu tür hataların yapılmaması. Her hatada hakemleri zan altında bırakmak, onlara yüklenmek doğru olmuyor. Onlar da insan, hata yapabilir. Hatalar en aza inmeli. Aksi takdirde bir yanlışta takım büyük puanlar kaybedebiliyor. Hakemlerin işin ehli ve adil olmaları gerekiyor. Hakemlerimize, kendi takımlarımız gibi sahip çıkmalıyız. İnşallah bu sene adil bir yönetim ve centilmen geçen bir lig oluruz. Türk futbolunun marka değerini artırmak istiyorsak bazı çekişmelerden geri durmalıyız. Bazı arkadaşlar da eleştirileri dozunu düşürmeli. Tenkitler yıkıcı değil, yapıcı olmalı.

BİZ BİRLİKTE VE BERABER
OLURSAK GÜÇLÜ OLURUZ

Esnafımız, Malatya'daki iş adamlarımız ve taraftarlarımız, BtcTurk Yeni Malatyaspor'a sahip çıkmalı. 1-2 yenilgiye takılı kalmamalıyız. Yeneceğiz, kazanacağız, berabere kalacağız. Önemli olan nerede bitirdiğimiz. Asla umudumuzu yitirmeden, kaybettiğinde de mutlaka takımın yanında ve destekçisi olmalıyız.

Malatya'ya, Malatyalılara, taraftarınıza, kısaca; camianıza nasıl seslenmek istersiniz?

Esnafımız, Malatya'daki iş adamlarımız ve taraftarlarımız BtcTurk Yeni Malatyaspor'a sahip çıkmalı. 1-2 yenilgiye takılı kalmamalıyız. Yeneceğiz, yenileceğiz, berabere kalacağız. Önemli olan nerede bitirdiğimiz. Asla umudumuzu kaybetmeden, kaybettiğinde de teknik heyet ve oyuncuların yanında olmalıyız. Bir oyuncumuz hata, yanlış yapabilir, onu ıslıklamak ve protesto etmek yanlış. Doğru olan onu alkışlamak, moral vermek. Ne olursa olsun, stadı doldurmalıyız. Biz birlikte ve beraber olursak güçlü oluruz. Bugün burada başkanım, yarın iş adamı da olarak destekleyebilirim. Bir yere gelindiğinde ben gurur duyuyorum. Hangi kulübümüz Avrupa'ya giderse onur duyuyorum. Malatyalılar da BtcTurk Yeni Malatyaspor için aynı duyguları hissetmeli...

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!