İhale Tamam, Peki 200 Bin Konut Ne Zaman Oluşturulmaya Başlayacak?

Bakan Murat Kurum, Malatya’da 45 gün içinde 21 bin konutun ihalesinin yapıldığını duyurdu. Ancak bu projelerin ne zaman somut adımlara dönüşeceği ve halkın yaşamına nasıl etki edeceği merak konusu.
İHALE TAMAM, ANCAK 200 BİN KONUTUN OLUŞTURULMA SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bakan Murat Kurum, Malatya’da yaptığı açıklamada, 45 gün içinde 21 bin yeni konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 2025 yılı sonuna kadar toplamda 200 bin konutun oluşturulacağını duyurdu. Ancak, bu açıklama halkta karışık duygular yarattı. İhale süreci hızla tamamlanmış olsa da, asıl merak edilen konu, bu projelerin ne zaman gerçeğe dönüşeceği.
MALATYALILAR SORUYOR: SÖZLER GERÇEĞE DÖNÜŞECEK Mİ?
Malatya halkı, yıllardır süregelen projelerde yaşanan gecikmelerden dolayı bu büyük vaatlerin ne kadar somutlaşacağını sorguluyor. Daha önce verilen benzer sözler, planlanan tarihlerde tamamlanamamıştı. Bu durum, yeni projelerin de aynı akıbetle karşı karşıya kalabileceği endişesini doğuruyor.
DEPREMZEDELERİN GÖZÜ YOLLARDA: İNŞA SÜRECİ NE KADAR SÜRECEK?
Bakan Kurum’un, Eylül ayında 24 bin konutun daha teslim edileceğini açıklaması, depremzedelere umut verse de, sürecin hızla tamamlanacağına dair net bir takvim verilmemesi, akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Depremzedeler, yeni konutların oluşturulma sürecinin gecikmeden tamamlanmasını beklerken, projelerin ne kadar hızlı ilerleyeceği konusunda temkinli davranıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kontrolden Çıkan Kamyonet Önce Yayaya Çarptı Sonra Aydınlatma Direğini Devirdi
- Otopark Tartışması Kanlı Bitti: Geçici Ticaret Merkezi'nde Bıçaklı Sopalı Kavga Çıktı
- Doğanyol’da Deprem Konutlarından Gölete Kadar Çalışmalar Mercek Altında
- Sütlüce’de 15 Kilometrelik Yol Çalışmasında Sona Doğru
- Malatya’da 1500 Kişiye İstihdam Sağlayacak Fabrika İçin İlk Adım Atıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.