dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2430.9
  • BIST
    9719.26
  • BTC
    64855.58$

İHANETİN BEDELİ!


İHANETİN BEDELİ!
Narin
  • Kaplanlara hangi futbolcu ihanet etti?
  • Yeni Malatysapor'a kim taktik verdi?
  • İlk 11'de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
  • Eski takım arkadaşları bu kez rakip oldu
  • İskoç orta saha kaçıncı golünü attı?
  • Ganalı santfor bu sezon kaç gole ulaştı?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu
  • 20 Mart'ta, Malatya'da rakip kim olacak?

 

 

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'deki galibiyet hasreti 9 maça çıktı. 29'uncu haftada Yukatel Denizlispor'u ağırlayan Kaplanlar, 1-0 öne geçse de geriye düştü. Beraberliği yakaladı; ancak hanesine bir puan yazdıramadı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, son 9 haftada 5 mağlubiyet, 4 beraberlik ile 31 puan topladı ve 13'üncü sırada kaldı. Malatya temsilcisi, 20 Mart'ta Gaziantep FK'yı misafir edecek.

K_147

TAKIM, ALİ RAVCI'YA EMANET

Hamza Hamzaoğlu'nun gidişinin akabinde bir teknik direktör ile sözleşme imzalanmazken, Yeni Malatyaspor'a, sportif direktör Ali Ravcı taktik verdi. Başkent'teki 1-1'lik Gençlerbirliği beraberliğinde kırmızı kart yaptırımına uğrayan Semih Kaya cezasını, Malatya'daki 1-0'lık Beşiktaş yenilgisinde tamamladı. Tecrübeli stoper kadroya girmesine karşın yedek soyundu.

L_121

ESKİ ARKADAŞLAR BU KEZ RAKİP

Yeni Malatyaspor forması da giyen Özer Özdemir ile bir dönem Denizlispor'da top koşturan Zeki Yavru bu defa rakip oldu.  

M_171

İLK 11'DE HİÇ DEĞİŞİKLİK YOK

Ali Ravcı, Denizlispor ilk 11'inde, Beşiktaş randevusuna göre hiç değişiklik gerçekleştirmedi. 4-1-4-1 dizilişinde eldivenleri yine Ertaç Özbir giydi. Geri dörtlü sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez'den oluştu. Onların önünde Zeki Yavru boy gösterdi. İkinci bölgede sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, İskoç Stevie Mallan ve Ganalı Afriyie Acquah ve Adem Büyük ter döktü. Hücum hattına Ganalı Benjamin Tetteh çekildi.

N_90

MORALLİ BAŞLANGIÇ

Malatyaspor Taraftarlar Derneği Derebeyleri öncülüğündeki bir grup toplanarak Sarı-Siyah-Kırmızılıları, Nurettin Soykan Tesisleri'nden Denizli'ye coşkulu bir şekilde, meşaleler ve konfetilerle uğurlamıştı. Bu moral ile zorlu deplasmana çıkan futbolcular, karşılaşmaya da hızlı başladı. 10'da Tetteh'in servisinde ceza alanındaki Adem, rakibinin müdahalesine rağmen dokundu; ama direğe takıldı.  Çok geçmeden de ofsayt işaret edildi.

P_43

İSKOÇ MALLAN'DAN İKİNCİ GOL

İskoç Hibernian'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Stevie Mallan, Yeni Malatyaspor'daki ikinci golünü, 7'nci sınavında, Denizli'de kaydetti. 16'daki kontratakta Mustafa'yı düşünen 24 yaşındaki merkez orta saha, bu oyuncunun Recep Niyaz ve Ben Mohamed'in arasından şık pasıyla ceza alanına girip sert bir şutla fileleri sarstı: 0-1. İskoç futbolcu böylece, 4 Şubat'ta, İzmir'deki 2-2'lik Göztepe beraberliğinin sonrasında tekrar gol sevinci yaşadı.  

R_35

ACQUAH, BİLEREK Mİ YAPTI?

28'de Murawski, kornerin devamında uzaklardan şansını denerken epey bir farkla üstten auta; adeta dağlara, taşlara attı; fakat ilk golün kahramanı Mallan, ona akıl almaz bir hamlede bulundu. Polonyalı futbolcunun üzerine doğru vücunu dönerek dengesiz uçarken, anlamsız bir faule neden oldu. Ceza yayı içerisinden kazanılan serbest atışta Rodallega'ya, Acquah ile Wallace'tan büyük bir ikram geldi. Hafez'in boylu boyuna uzanıp Kolombiyalı forvetin yerden şutuna engel olma fikrine ayaktakiler, özellikle sırtını çeviren Acquah ayak uyduramadı! Rodallega, Ganalı ile Brezilyalının barajda arasının açıldığını tespit edip, tam oraya odaklandı. Adem'in bu ikilinin önüne atlayıp son anda set olma çabasına karşın meşin yuvarlak, Ertaç'ın sağına gitti. Tecrübeli file bekçisi çok öfkeliydi.

S_23

GANALI'DAN SABOTAJ!

Acquah'ın ikinci sabotajı 44'te izlendi! Murawski, sağ taç çizgisine yakın bir noktada, ayağındaki topu kaptırınca faul bekleyen Acquah'tan kurtulurken Recep Niyaz'ı gördü. Verkaç ile ceza sahasına hareketlenen Recep; Zeki, Chebake ve Hadebe'nin seyre daldığı anlarda (!) skor tabelasına 2-1'i yazdı.

T_15

ZUQUI, NEREDEYSE TANGO YAPIYORDU

Ali Ravcı, soyunma odasından dönüşte beklenen hamlesini yaptı ve “kötü adam” Acquah'ı (!) oyundan alıp Arjantinli Fernando Zuqui'ye fırsat tanıdı. Tangocu 48'de uzaklardan şansını denerken, Cenk Gönen parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Bir başka ifadeyle; Zuqui nefis vurdu, Cenk aynı güzellikte kurtardı. Köşe atışının ardından oluşan karambolde Tetteh kafasını çalıştıramadı. 63'te Rodallega, müsait durumda şutunu çekmek istese de Wallace son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

V_12

BU DA KAÇAR MI; HADEBE!

64'te Fildişi Sahilili Moryke Fofana, görevi Mustafa'dan devraldı. Sağ kanatta başlayıp, bir süre sonra da sola yöneldi. 66'da Hafez'in soldan kullandığı serbest atışta, Hakan Kutlu'nun öğrencilerinden seken meşin yuvarlak, Hadebe'nin önünde kaldı. Arka direkteki Zimbabweli'nin vuruşunda Cenk çizgi üzerinden çıkardı.

Y_15

TETTEH VASATI AŞTI!

Tam, “Mustafa Yumlu'nun adım attırmadığı Tetteh vasatı aşamadı” diyecektik ki, Ganalı santrfor fırsatçılığını konuşturdu. 77'de sağdaki Fofana, ısrarla üstüne gittiği Ben Mohamed'den kurtulup havalandırdı. Adem'in kafasında Cenk kıvrak davransa da seken topu Tetteh, eski takım arkadaşı Özer'in önünde ağlara gönderdi: 2-2. Ganalı aynı zamanda, bu sezon Süper Lig'de 4'üncü, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, toplamda 5'inci golüne ulaştı. 80'de sağdan ceza sahasına dalan Sacko, Rodallega'nın asistinde sert ve düzgün vurdu: 3-2. 90'da yerini Umut Bulut'a bırakan Zeki'nin agresifliği, sarı karta yol açtı.

Z_109

“SEYİR ZEVKİ” YÜKSEKTİ

Müsabakanın yorumunu şöyle özetlemek mümkün... Seyir zevki açısından keyifli bir 90 dakika vardı ki bu, istatistiklere de yansıdı. Rodallega, Sacko ve Recey Niyaz ile etkili olan Yeşil-Siyahlılara karşı Ali Ravcı'nın talebeleri bir türlü çare üretemedi.

U_6

“MAÇIN ADAMI” ACQUAH!

Kaplanların Ganalı orta sahası Afriyie Acquah, tabir yerinde ise yediği ekmeğe “ihanet” etti! Kendini taşıyamayan, koşmaktan aciz, gücü tükenmiş olan Ganalı, yenilen ilk golden önceki serbest atışta barajı bozdu, ikinci golde lakayt bir tavırla topu Murawski'ye armağan etti! “Bu adamın Malatyaspor ile bir sıkıntısı var” dedirtti. İkinci devre oyuna devam etmemesi ise yerinde bir karar oldu; çünkü Denizlispor'a hediyeleri daha da artabilirdi. Yeşil zeminde gezinen Acquah'ın kaç haftadır “katliamcı” rolüne büründüğü apaçık ortada! Hemen her golde, her atakta saçbaş yolduran Ganalı'nın icraatlarını görmemek için kör olmak gerek!

O_32

DİĞERLERİNE NE DEMELİ?

Peki, Acquah hatalı da o barajı kurduran Ertaç'a ne demeli? Amatör kümede dahi böyle bir zafiyete yer yok. Defans evlere şenlik. Disiplinin eksik olduğu bariz ortada. Varlığı ile yokluğu belli olmayan Adem'deki düşüş sürerken, Zeki de her anlamda yetersiz. Tetteh'in kendisinden kısa boylulara kafa vurdurması ilginç! Ara transferde İstanbul Başakşehir'e satılan Youssouf Ndayishimiye gibi canla başla mücadele edenlerin arandığı besbelli. Yorgunluktan dolayı bitiş düdüğüyle yere bile yığılıp kalan ve bayılan Burundilinin savaşçı kimliğine çok ihtiyaç duyuluyor. Aleyhte ve yanlış hakem kararlarına isyan edecek bir futbolcunun olmaması da manidar!..

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!