dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

İKİ YÜZLÜ KAPLAN!


İKİ YÜZLÜ KAPLAN!
Narin

 

  • Brezilyalı stoper neden yedek soyundu?
  • İrfan Buz'un oyun taktiği ne oldu?
  • Adem Büyük kaç maç sonra forma giydi?
  • Kaptan rekorunu, kaç gole ulaşıp geliştirdi?
  • İlk 11'de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
  • İki kez direğe takılan futbolcu kimdi?
  • Kaplanlar, bitime üç maç kala kaç puana ulaştı?
  • 8 Mayıs'ta hangi deplasmana çıkılacak?

 

 A_16

Süper Lig'in 39'uncu haftasında Kayserispor'u konuk eden Helenex Yeni Malatyaspor, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. 40'ta, İlhan Parlak'ın golüyle sarsılan Kaplanlar, 65'te kaptanı Adem Büyük ile eşitliği yakaladı. Bu sezon 16 gole doğrudan katkı sağlayan Adem (14 gol & 2 asist), kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. 41 puanla 15'inci basamakta yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 8 Mayıs'ta, Çaykur Rizespor deplasmanına çıkacak.

B_13

WALLACE YİNE YEDEK SOYUNDU

21 Nisan'da, Erzurum'daki 1-0'lık mağlubiyette, ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Wallace'ın, sağ uyluk iç adalesinde yırtık ve ödem tespit edilmişti. Sivas'a 1-0 kaybedilirken kadroya giren; ama süre alamayan Brezilyalı stoper yine yedek soyundu.

C_8

KAPTAN DÖNDÜ

2-1'lik Ankaragücü zaferinde hakem Ümit Öztürk'e itirazı nedeniyle sarı kart yaptırımına uğrayan ve cezasını Sivas'ta çeken Adem, ilk 11'deydi.

D_2

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Yeni Malatyaspor'da, sakat ya da cezalı futbolcu yoktu. Teknik direktör İrfan Buz, Kayserispor önünde, Sivasspor yenilgisinin 11'ine göre iki değişikliğe başvurdu. Buz; Umut Bulut'un yerine Mustafa Eskihellaç'ı tercih ederken, Adem Büyük de görevi Kubilay Kanatsızkuş'tan devraldı.

E

SAHA DİZİLİŞİ: 4-4-2

4-4-2 oyun sisteminde kaleye Ertaç Özbir geçti. Defansta sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez forma giydi. Geri dörtlünün önünde, Zeki Yavru ile Ahmed Ildız ter döktü. Hücum hattının diğer isimleri; sağda Umut, solda Fildişi Sahilili Moryke oldu. Ganalı Benjamin Tetteh ile Adem santrfordaydı.

F

TEMPO DÜŞÜKTÜ

İlk bölümde Kayserispor, kendi yarı alanında hazırlık pasları yaparken, oyunun ritmi de düşüktü. 19'da Fofana sol çaprazdan girip içeriye çevirdi, Paz son anda ayak koydu. 20'de Mustafa sağ kanattan kesti, Tetten vurmak üzereyken Kolovetsios'in adı duyuldu.Boşluk arayan Kayseri, bazı anlarda efektif bir dar alan baskısı uygulayınca Malatya çıkmakta zorlandı.

G

FAUL KOKAN, TARTIŞMALI GOL!

40'ta tartışmalı bir pozisyon vuku buldu. Lennon,Hafez'den sıyrılıp ortaladı. Semih'in müdahalesinin sonrasında Hadebe'ye de çarpan top sağdaki Sabovic'in önüne düştü.Bu futbolcunun asistinde İlhan Parlak tek vuruşla ağları sarstı: 0-1. Ancak Lennon'un Hafez'e faulü nedeniyle Yeni Malatyaspor bench'inden ve oyunculardan, haklı olarak uzun süre itiraz sesleri yükseldi. Koray Gençerler'in olduğu Video Yardımcı Hakem (VAR)'dan Arda Kardeşler'e, şaşırtan bir biçimde “Gol” denildi. Tam 6 Yeni Malatyasporlu ceza alanındayken gol yenilmesi de affedilir gibi değildi!

H

ÜST ÜSTE POZİSYONLAR

Mustafa,45+2'de sağ kanattan havalandırdı, Adem kafayı vurdu, topun şiddeti istediği gibi olmayınca Doğan Alemdar da zorlanmadı. 45+3'teyine sağdaki Mustafa, Adem'i ceza sahasında topla buluşturdu; fakat kaptan kontrol edemedi.

K

OYUN, TERSİNE DÖNDÜ

“10 numara” görünümündeki Ahmed, ilk 45'in en vasat futbolcusuydu. Bunu iyi gözlemleyen hocası İrfan Buz, soyunma odasından dönüşte İskoç Stevie Mallan'a güvendi. Kaplanlar, ikinci yarıya presle ve iştahlı girdi. Gole kadar durağan olan oyun da yerini, tempolu bir futbola bıraktı. Kayserispor'un üstünlük sayısını takiben, bambaşka bir karşılaşma izlendi.

L

KAPTAN, DİREĞE TAKILDI

46''da Fofana, Aziz Behich'e takıldı. 50'de Mallan,sağ çaprazda topa hâkim olsa da, Sabovic kayarak kornere attı. 52'de Fofana soldan dalıp yerden doldurdu;ancak Kayserisporlular, tehlikeyi köşe atışıyla uzaklaştırdı. 54'te sağ kanattaki Adem, orta-şut karışımı bir sert top yolladı, meşin yuvarlak yan direğe çarptı. 56'daMallan uzaktan kaleyi yokladı, top yandan az farkla dışarıya çıktı.

M

ADEM, KAFAYI ÇALIŞTIRDI

62'de Hafez soldan Tetteh'i düşündü, Ganalı zor da olsa temas etti; ama top yandan auta gitti. 63'te bir kez daha Hafez servis yaptı, Adem kafayı vurdu, top üst direkte patladı!65'te Tetteh sağdan havalandırdı, çok iyi pozisyon alan Adem, kısa boyuna rağmen Kvrzic‘i ekarte edip kafayı çalıştırdı: 1-1. Kaplanlarda, 2020-21'de fileleri en fazla havalandıran oyuncu olan Adem, gol sayısını 14'e çıkardı.Topu sırtı dönük alan ve Adem'e yumuşak bir şekilde indiren Tetteh de alkışı fazlasıyla hak etti.

A_17

“UMUT”LANDIRAMADI!

Sakatlanan Chebake, 68'de yerini Wallace'a bıraktı. 71'de,Zeki'nin sağdan kullandığı kornerde Adem sıçrasa da neticeye ulaşamadı. 77'de Mustafa kenara, Umut yeşil zemine yöneldi. 87'de Adem soldan kesti, Umut, Paz ve Aziz Behich'in arasında iyi yükselip kötü vurdu!

B_14

ORTALIK KARIŞTI, TANSİYON ARTTI

Zorlu randevunun sonuna en az 6 dakika ilave edildi. 90+1'de Fofana,Malili Aly Malle'nin elini sıktı. 90+2'de sahanın dışına taşıldı!Tansiyon arttı ve ortalık karıştı. Arda Kardeşler, Yeni Malatya malzemecisi ve Kayseri yardımcı antrenörüne kırmızı kart gösterdi. Gerilim, bir süre sonra yerini sükûnete bırakınca oyun yeniden başladı.90+8'de soldaki kornerde Hafez ortayı yaptı, seken topa arka direkte Tetteh dokunsa da atak “Aut” ile sonlandı. Hakem maçı, sürtüşmeye bağlı duraklamalar yüzünden, 9+8'inci dakikanın 22'nci saniyesinde bitirdi.

C_9

“ÇANTADA KEKLİK” BİR TAKIM YOK!

Diğer detaylara gelirsek... Yeni Malatya, evinde Kayserispor ile oynadığı dördüncü Süper Lig maçında da üzülmedi: (2G 2B). Sekiz maçlık 3 puan hasretini (4B, 4M)sahasında Denizlispor'u 6-3 yıkarak dindiren Kayseri ise bu süreçte toplam beş gol atabilmişti. Yalçın Koşukavak idaresindeki ilk sınavında gülmüştü. Kaleci Lung'un yanı sıra, Maglica, Campanharo, Ömer Uzun, Lopes ve Muhar kadroda olmayınca da “Zayıf” olarak nitelendirildiler. Lakin, Kayseri'yi“çantada keklik”görenler, ilk 45'te çok yanıldı!

D_3

İKİ FARKLI 45 DAKİKA

Futbolseverler iki farklı 45'er dakika seyretti. Topla oynama yüzdeleri 55'e 45, toplam şutlar 17'ye 7, isabetli şutlar 2'ye 1, başarılı paslar 390'a 308, pas başarı yüzdeleri 85'e 80, kornerler 9'a 4, fauller 10'a 13, ofsaytlar 2'ye 0 olarak kaydedildi. Kaplanlar, ilk 45'te “Yok”ları oynadı!Hücum planı, kendi sahasından rakip sahaya top şişirmeden ibaretti! İrfan Buz'un ekibi, ikinci 45'te dengeyi lehine çevirip oyunu domine etti. Bunda, misafirin geriye çekilmesinin de rolü büyüktü. Çünkü Malatya'nınüzerine gelmesine izin verdi ve çok boş alan bıraktı.

E_1

“KARAKTER”Lİ OYUN...

Başta Adem Büyük olmak üzere bazı oyuncular, skoru 2-1'e taşıma noktasında şanssızdı. Çok sayıdaki denemede tabela aynı kaldı. Her ne olursa olsun; Yeni Malatyaspor, 0-1'den sonra iyi bir karakter ortaya koydu ki, Sarı-Kırmızılı konuk takımı kalesine dahi yaklaştırmadı. Önde daha fazla iletişim, dolayısıyla daha fazla pozisyon vardı. 3 puanın haneye yazdırılması, içten bile değildi. Unutulmamalı ki, bitime 3 haftanın kaldığı Süper Lig'de, stresli müsabakalar oynanıyor. Kayseri karşısında ikinci yarıda sergilenen futbola, önümüzdeki dönemde çok ihtiyaç var.

F_1

YANLIŞ HAKEM VE VAR KARARLARI...

Arda Kardeşler ve VAR hakeminin kararlarına ayrı bir paragraf açarsak... Lennon ile Hafez mücadelesinde, Mısırlı sol bekin göğsüne aldığı darbe atlandı! O anda çıkan sesi herkes, hakem de  duymasına karşın faul düdüğü çalınmadı. VAR da ona ayak uydurup “sağır” taklidi yaptı! Adem'e ilk devrede, topla alakası olmayan bir pozisyondarakibinin yaptığı hareket de mutlak kırmızı kartı gerektiriyordu.1 puan, İrfan Buz dahil,kimseyi pek tatmin etmese de futbolun yadsınımaz gerçeği asla hafızadan çıkarılmamalı: Kazananıyorsan, kaybetmeyeceksin...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!